Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Književnost, Knjige i Časopisi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Domaća književnost u Kultura i Zabava forumu; Pozdravljam sviju nakon malo više vremena Nadam se da nema već slična otvorena tema....ali mene bi zanimalo KOJI ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-02-07, 01:45   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-12-06
Godina: 21
Poruka: 8
gorana777 se izdvaja iz mase
Domaća književnost

Pozdravljam sviju nakon malo više vremena
Nadam se da nema već slična otvorena tema....ali
mene bi zanimalo
KOJI SU VAŠI NAJDRAŽI DOMAĆI, HRVATSKI PISCI'?? NJIHOVA DJELA??
ŠTO MISLITE O MALO STARIJOJ LITERATURI (ŠENOA, NAZOR....)?

meni osobno se jako sviđa naša moderna književnost (Arijana Čulina, Ante Tomić ), iako ne bježim ni od pravih onih "classics"

Nadam se vašim odgovorima koji mi možda pomognu i pri izboru knjiga za sljedeći puta ( budući da nisam išla u Hr. u školu a i ne živim tamo....pa i ne znam baš što spada u onu kategoriju "to se mora čitati" )
Hvala na odgovorima
Goga
gorana777 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 01:56   #2 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti
Re: Domaća književnost

Miljenko Jergović
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 02:01   #3 (permalink)
Starter

Hvala na brzom odgovoru...
znači "MAMA LEONE" se isplati pročitati...ona je čak i na više jezika prevedena...što mi je super.
gorana777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 20:28   #4 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,461
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima

od ove nove generacije (FAK-ovci), najbolji mi je ferić (djeca patrasa, anđeo u ofsajdu), a super su mi 'virusi' od radakovića..
jurica pavičić mi odlično piše kolumnu u jutarnjem listu subotom, ali od knjiga sam mu čitao samo 'kuća njene majke' koja mi je tak-tak.

nadam se da ćeš naći nešto za sebe i da će ti se svidjeti koja od ovih knjiga da malo osvježiš materinji jezik.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-02-07, 11:16   #5 (permalink)
Starter

SVAKAKO VRIJEDI PROČITATI...A DO NAŠEG LIJEPOG JEZIKA JAKO PUNO DRŽIM....TAKO I UZ KNJIGE.
FERIĆA IMAM DOMA (ANĐEO U OFSAJDU) I BILA SAM POČELA ČITATI PA MI SE ČINILO NEKAKO ČUDNO TAKO DA SAM OSTAVILA ZA BOLJA VREMENA
HVALA NA ODGOVORU I PREPORUCI!
GOGA

Zadnji Uredio Joks : 04-03-07 u 12:10.
gorana777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-03-07, 12:04   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-03-07
Godina: 20
Poruka: 13
LoLy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku LoLy

Od nase knjizevnosti,
istaknula bih Krlezu svakako.
Njega nitko nemoze nadmasiti. Osim Tadijanovica, al u godinama
Krleza ima dobra djela, Glembayevi su mi al U agoniji, Leda, Povratak Filipa Latinovcza isto tako.
Senoa, hm... Prijan Lovro jedino. I pjesme neke. Romani mi bas nisu suvise zanimljivi, osim prijana Lovre.
Leskovar mi je isto
Od modernije knjizevnosti svakako bi izdvojila tadijanovica, bez obzira na godine.
Meni moderna knjizevnost nisu djela Arijane Culine. Ona pise za razonodu, primjerice ''Bolje se rodit bez one stvari nego bez srice'' il ''Sve sto zena triba znat o onim stvarima'' - to nije umjetnost. A knjizevnost je umjetnost.
Tadija je umjetnik. Odlican. Vesna Parun ima takodjer lijepu poeziju. To su za mene umjetnici modernog vremena.
LoLy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-03-07, 23:59   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,501
Nefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavan

M. Jurić Zagorka
Tin Ujević
Tomić, Ferić, Jergović
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-03-07, 20:14   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,368
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Pavao Pavličić
Goran Tribuson
Miro Gavran
pa i Ante Tomić
Odgovori sa citatom
Star 17-03-07, 20:17   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

...Vedrana Rudan i svi kaj su navedeni već, A.B. Šimić, A.G. Matoš od pjesnika...
Odgovori sa citatom
Star 18-03-07, 22:44   #10 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Letipasjegulja

Datum registracije: 02-02-07
Godina: 19
Poruka: 362
Letipasjegulja se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Letipasjegulja Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Letipasjegulja

antun šoljan - kratki izlet
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: domaca, knjizevnost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103