| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Domaća književnost u Kultura i Zabava forumu; Pozdravljam sviju nakon malo više vremena Nadam se da nema već slična otvorena tema....ali mene bi zanimalo KOJI ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-12-06 Lokacija: Beč (u domovini Vinkovci) Godina: 21
Poruka: 8
![]() | Domaća književnost Pozdravljam sviju nakon malo više vremena Nadam se da nema već slična otvorena tema....ali mene bi zanimalo KOJI SU VAŠI NAJDRAŽI DOMAĆI, HRVATSKI PISCI'?? NJIHOVA DJELA?? ŠTO MISLITE O MALO STARIJOJ LITERATURI (ŠENOA, NAZOR....)? meni osobno se jako sviđa naša moderna književnost (Arijana Čulina, Ante Tomić ), iako ne bježim ni od pravih onih "classics"Nadam se vašim odgovorima koji mi možda pomognu i pri izboru knjiga za sljedeći puta ( budući da nisam išla u Hr. u školu a i ne živim tamo....pa i ne znam baš što spada u onu kategoriju "to se mora čitati" )Hvala na odgovorima Goga |
| | |
| | #4 (permalink) |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,461
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Domaća književnost od ove nove generacije (FAK-ovci), najbolji mi je ferić (djeca patrasa, anđeo u ofsajdu), a super su mi 'virusi' od radakovića.. jurica pavičić mi odlično piše kolumnu u jutarnjem listu subotom, ali od knjiga sam mu čitao samo 'kuća njene majke' koja mi je tak-tak. nadam se da ćeš naći nešto za sebe i da će ti se svidjeti koja od ovih knjiga da malo osvježiš materinji jezik. ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-12-06 Lokacija: Beč (u domovini Vinkovci) Godina: 21
Poruka: 8
![]() | Re: Domaća književnost SVAKAKO VRIJEDI PROČITATI...A DO NAŠEG LIJEPOG JEZIKA JAKO PUNO DRŽIM....TAKO I UZ KNJIGE. FERIĆA IMAM DOMA (ANĐEO U OFSAJDU) I BILA SAM POČELA ČITATI PA MI SE ČINILO NEKAKO ČUDNO TAKO DA SAM OSTAVILA ZA BOLJA VREMENA HVALA NA ODGOVORU I PREPORUCI! GOGA ![]() _________________ Piši malim slovima - Joks Zadnji Uredio Joks : 04-03-07 u 12:10. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter | Re: Domaća književnost Od nase knjizevnosti, istaknula bih Krlezu svakako. Njega nitko nemoze nadmasiti. Osim Tadijanovica, al u godinama Krleza ima dobra djela, Glembayevi su mi al U agoniji, Leda, Povratak Filipa Latinovcza isto tako.Senoa, hm... Prijan Lovro jedino. I pjesme neke. Romani mi bas nisu suvise zanimljivi, osim prijana Lovre. Leskovar mi je isto Od modernije knjizevnosti svakako bi izdvojila tadijanovica, bez obzira na godine. Meni moderna knjizevnost nisu djela Arijane Culine. Ona pise za razonodu, primjerice ''Bolje se rodit bez one stvari nego bez srice'' il ''Sve sto zena triba znat o onim stvarima'' - to nije umjetnost. A knjizevnost je umjetnost. Tadija je umjetnik. Odlican. Vesna Parun ima takodjer lijepu poeziju. To su za mene umjetnici modernog vremena. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,501
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Domaća književnost M. Jurić Zagorka Tin Ujević Tomić, Ferić, Jergović
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
![]() |
| Tagovi: domaca, knjizevnost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:36.

), iako ne bježim ni od pravih onih "classics"

Hvala na brzom odgovoru...