Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Književnost, Knjige i Časopisi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Frank Herbert u Kultura i Zabava forumu; Štovatelji filma zasigurno su bar jedan puta pogledali uradak znamenitog Davida Lyncha radnog naslova "Dune"- u nas Dina-...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-02-07, 23:06   #1 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,570
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Frank Herbert

Štovatelji filma zasigurno su bar jedan puta pogledali uradak znamenitog Davida Lyncha radnog naslova "Dune"- u nas Dina-pješčani planet.
Kako je sam uradak navodno crna ovca redatelja, i od kritika loš film ( o ukusima se ne raspravlja), bilo kako bilo, ja moram preporučiti knjige, nekako ih se dočepajte jer koliko znam, nema izgleda Hrvatskog izdanja, ja sam u knjižnici čitao neka Sarajevska, i iako je pisac preminuo, svijet Dine itekako nije, dobio je takoreći krila, krišom ću otvoriti vrata u taj svijet naravno linkom, a ako neznate, jedan od najpoznatijih pisaca SF-a, K.J. Anderson ima pune ruke posla u svijetu piješčanih crva i Fedaykina i Freemana sa Arrakisa.
Uživajte.
( osobno pored svijeta Star Warsa, najbolji SF svijet )

The Official Dune Website

za neupućene, to je ono kad mi njih KARamo, a one viču JES
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-02-07, 21:23   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
negatron je zabranio reputaciju
Re: Frank Herbert

Postoje hrvatska izdanja, kako ne?
Izdavačka kuća Izvori izdala je izvornu trilogiju Franka Herberta (Dinu, Mesiju Dine i Djecu Dine), te najnovije dvije trilogije koje su zajedno napisali Herbertov sin Brian i Kevin J Anderson (prva trilogija, tzv. uvod u Dinu, sastoji se od romana Kuća Atreida, Kuća Harkonnen i Kuća Corrino, dok druga trilogija opisuje događaje iz vremena Butlerijanskog džihada: Butlerijanski džihad, Najezda strojeva i Bitka za Corrin).
Pročitao sam ih sve, i naravno da se nove knjige ne mogu mjeriti ni po dubini zamisli ni po filozofskim razmišljanjima sa izvornom trilogijom, ali promatrane kao posebna cjelina (tu posebno izdvajam trilogiju o Butlerijanskom džihadu), sasvim su pitko i vrlo interesantno štivo, koje te vrlo lako zarobi u tok radnje.
Evo tu imaš link ka izdanjima: IZVORI, 10000 Zagreb, Trnjanska 64 a i sve veće knjižnice u Hrvatskoj morale bi da imaju sve objavljene nastavke.
Odgovori sa citatom
Star 03-02-07, 06:37   #3 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,570
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ok kuće Attreida, Harrkonen i Corrino ima, znam, nisam znao za originalne dvije trilogije da ima, sad moram kupiti kad znam.
hvala na informacijama, ali to i je bit foruma a i zašto sam ovu temu započeo, prikupljanje informacija.

za neupućene, to je ono kad mi njih KARamo, a one viču JES
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 10:44   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-04-07
Godina: 22
Poruka: 116
nestabilan se izdvaja iz masenestabilan se izdvaja iz mase

Ok malo kasnim ali ...
Znam za sve te knjige koje su ovdje nabrojane (ali cita sam samo trilogiju ... kuća atreida , harkonnena i corrina) ali prijatelj mi je posudia neke knjige o dini koje se događaju poslje one knjige po kojoj je napravljen film (heretici dine, djeca arrakisa, božanski car dine i kapitol dina) i sad neznam kako koja knjiga ide po redosljedu i koje još knjige postoje jer glupo mi je čitat na način da preskaćem...
jel zna ko!?!
Odgovori sa citatom
Star 01-05-07, 22:02   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
negatron je zabranio reputaciju

Izvorna saga o Dini (ona djela koja je napisao Frank Herbert) ti po kronologiji idu ovako:
1) Dina
2) Mesija Dine
3) Djeca Dine
4) Božanski car Dine
5) Heretici Dine
6) Kapitol Dina

Moram spomenuti da je ova druga trilogija (u kojoj se radnja odvija nekih 3500-5000 godina poslije izvorne trilogije) puno slabija od izvorne; preporučio bih ti da pročitaš jedino Božanskog cara Dine, pošto je ta knjiga još uvijek u rangu (i po zanimljivosti, i po dubini radnje i zamisli) izvorne trilogije; već Heretici i Kapitol kreću u nekom sasvim drugom smjeru, i radnja u njima se zbog toga neminovno rasplinjuje i gubi se nit i dodir sa izvornom pričom.
Odgovori sa citatom
Star 02-05-07, 17:07   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-04-07
Godina: 22
Poruka: 116
nestabilan se izdvaja iz masenestabilan se izdvaja iz mase

A evo počea sam čitat božanskog cara doša sam do 1/4 (valjda) a nabavia sam još masu drugih knjiga o dini (napisa sam gore koje) jedini je problem šta imam ispit za 7 dana a uživia sam se pa mi se sad teško odvojit od dina a knjiga je pre dobra!!!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: knjiga

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103