| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. u Kultura i Zabava forumu; Jednostavno je... samo odgovorite, pa možda nađemo i neku o kojoj vrijedi popričati. Ja trenutno čitam 129.90 od ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,161
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. Jednostavno je... samo odgovorite, pa možda nađemo i neku o kojoj vrijedi popričati. Ja trenutno čitam 129.90 od Beigbedera i dobra je knjiga sviđa mi se jezik kojim je pisana, a posebno tematika i totalna nestandardnost u pristupu. To je jedan od rijetkih pisaca koji će čitatelja nazvat budalom, zavedenim i glupim... al ima dobru motivaciju. Inače mi je bila dobra i od Carnagiea Psihologija uspijeha.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #6 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. Ma isti Welshov stil... malo se prožima radnja čini mi se... a po čem te Ts. natjerao na razmišljanje??? Citat:
Jel gledao tko možda Beigbedera kod Stankovića, ja sam se tek sad sjetio da je bio kod Stankovića, kad sam mu vidio sliku na kraju knjige...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- Zadnji Uredio _Aris_ : 03-01-08 u 20:53. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-01-08 Lokacija: Zagreb
Poruka: 21
![]() | Tko nije pročitao neka pročita od Jean M. Auel 1. Pleme spiljskog medvjeda 2. Dolina konja 3. Lovci na mamute 4. Ravnice povratka Žena je 30 godina istraživala antropološku građu da bi uspjela napisati te knjige (svaka sljedeća se nadovezuje na prethodnu) u kojima u središte zbivanja stavlja period kada su u zemljinoj povijesti neandertalci i homosapiensi djelili životni prostor. Sve u svemu Fascinantnih 1500 stranica o djevojčici (homosapiens) koju je napao sabljasti tigar pa su je pronašli i odgajali neandertalci. OBAVEZNO PROČITATI. Za ljubitelje vojne tematike, a vjerujem da postoji mnogo takvih.Pročitajte od Andy McNab-a 1. Brawo Two Zero 2. Izravna akcija "McNab" je bivši pripadnik najelitnije vojne postrojbe na svijetu koji je izlaskom iz aktivne službe odlučio približiti običnim smrtnicima aktivnosti i obuku elitnih postrojbi. Naravno ime Andy McNab nije njegovo pravo ime iz sigurnosnih razloga. Prva knjiga opisuje Britanske operacije u Iraku tijekom zaljevskog rata kada su specijalci imali nemogući zadatak a svaki je nosio 90 kg opreme na sebi, u unutrašnjosti Iračkog teritorija su otkriveni i zarobljeni. Druga knjiga mi se izuzetno sviđa jer on opisuje način kako postati pripadnik specijalnih postrojbi, to je njegova autobiografija gdje navodi neke zapanjujuće činjenice o svojoj mukotrpnoj vojnoj obuci od običnog vojnika do špijunske obuke. Ova druga knjiga me se više dojmila vjerojatno zato što sam prvo gledao film Brawo Two Zero pa sam poslije čitao knjigu, a i u to vrijeme sam bio u vojsci u Prvom Hrvatkom Gardijskom Zboru 1. počasna bojna pa sam bio pod utjecajem komando obuke i svi smo htjeli biti neznam više ni sam šta. Andy McNab - Wikipedia, the free encyclopedia Zadnji Uredio daidza : 10-01-08 u 09:16. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| charolastra | Re: Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. Da, o prvima je već bilo riječi a i McNab je odličan
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter | Re: Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. Tony Parsons - Muškarac i dječak jedna jako lijepa knjiga... uživala sam čitajući je... samohrani otac, dijete... zanimljiva knjiga... zapravo iz nje naučiš vrijednost ljubavi i života... nema rečenice iz te knjige koja ne sadrzi nesto poucno... svima ju toplo preporucam... a knjiga koja je sama po sebi zanimljiva i dosta misaona je Halil Džurban - o prijateljstvu... metaforizirana cila... savršeno nešto... eto...
__________________ Hrabrost je cijena koju život plaća jer uzima mir zdravo za gotovo... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 09-01-08 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 730
![]() ![]() | Re: Knjige koje su vas natjerale na razmišljanje. "Heidegger i nacisti" - odlična knjiga koja me natjerala da preispitam svoje shvaćanje nacizma. Je filozofsko djelo, al takva i volim |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:36.