| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi najgora knjiga koju sam pročitao.... u Kultura i Zabava forumu; alen bović - metastaze najgora knjiga koju sam pročitao od kad pamtim , čak i kupio jer je kakti imala dobre kritike.... . ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Master of ceremony Datum registracije: 29-05-05 Lokacija: Zagreb
Poruka: 2,095
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | alen bović - metastaze najgora knjiga koju sam pročitao od kad pamtim , čak i kupio jer je kakti imala dobre kritike.... .užas jel ko pozna tog papana ??? nikako ne preporučujem ![]() edit: evo malo sam češljao po netu: "Glavno pitanje tekuće književne sezone jest tko je Alen Bović? Tko je autor izvanrednih Metastaza? Možda dobrostojeći sredovječni gospodin, iz fine obitelji, situiran i kreditno sposoban, otac i suprug - čijem društvenom statusu i ugledu ne priliči literatura iz narkomanskog, kvartovskog limba?... Etablirani književnik kojeg svi poznajemo, a koji pod pseudonimom zapisuje kvartovsku usmenu književnost, bilježeći Evanđelje prema Alenu Boviću?... Marketinška šifra za hrvatskog Irvinea Welsha?... Ili možda liječeni narkoman, povratnik iz komune u Španjolskoj koji s Metastazama želi zaraditi za hors, ali se boji potpisati roman da ga frendovi iz kvarta ne bi dokrajčili prije zarađenog šuta?"
__________________ ![]() Nemojte mi davati reputaciju, jer ćete usporiti ili srušit server Zadnji Uredio Slider : 20-02-07 u 19:14. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-07-07
Poruka: 1
![]() | Re: najgora knjiga koju sam pročitao.... Alen Bović, Metastaze; Konzor, 2006. Komu još nije dosadila mlitava stvarnosna proza koja se po stranicama hrvatske književnosti posljednjih godina razvlači kao sluz za puževima golaćima nakon obilnijih kiša, neka digne ruku. – Vas se troje nećete oduševiti romanom Metastaze Alena Bovića. Ali ostali će, dok ga budu čitali, bez pretjeranog truda uspjeti dijagnosticirati većinu manjkavosti od kojih naša anemična mlada proza boluje, a koje je Bović svojim romanom (barem jednokratno) izliječio ponudivši umjesto slabašne i neuvjerljive radnje snažnu priču o zagrebačkom kvartovskom undergroundu, a umjesto šupljikavih i počesto patetičnih Ich-zapisa o prirodi i društvu – vješto oslikanu sliku margine iz koje pršti život. Dakako, život koji pršti iz Metastaza nije život za kojim bi itko normalan žudio. To je život izvan normale, onkraj normi i morala – možda baš zbog toga toliko dopadljiv? ... Zarez 186-187 |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 28-10-07
Poruka: 41
![]() | Re: najgora knjiga koju sam pročitao.... ...dvorio sam engleskog kralja... Lik svira violinu, čini mi se, ako dobro pamtim. I ima tu neku curu s kojom se je... u vrtu. I onda se s njenom sestrom. I posvađaju se. DA; TO JE SVA RADNJA... ![]()
__________________ Tko je dobar, kratko živi, malo se muči. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: najgora knjiga koju sam pročitao.... Emile Zola: Germinal Ne možeš mi dati tako glupo idiotnu knjigu za lektiru. Znam da sam poslije nje pročitala desetke glupavih knjiga (da ne nabrajam- od socijalno kršćanskog nauka, do Razingerovog Uvoda u kršćanstvo), ali ova ih je sve nadmašila. Preljigavo dosano nezanimljiva rigamise knjiga!!!
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 248
![]() ![]() | Re: najgora knjiga koju sam pročitao.... Citat:
Elizabeth Kostova: "Povjesničarka" --> jedna od vrlo, vrrrlooo rijetkih knjiga od kojih sam odustala (tu još ubrajam poneke (samo poneke) lektire ). Dozlaboga dosadna. Radnje gotovo pa i nema, likovi se kreću iz Engleske u SAD, pa u Tursku pa u Mađarsku pa u Rumunjsku, pa natrag, pa ispočetka, pa u Mađarsku (kao ona pjesma: "Bio jedan pas, i ukrao je kost...."). Štivo se uopće ne "postepeno lakše čita", kao što kažu recenziji - uvijek se čita robovski teško. Likovi su crno-bijeli, jedino što je strašno u cijeloj priči je to što je jezivo dosadna, od Drakule nema ni D do, valjda (kažem, odustala sam), samoga kraja, a to što je uspoređuju sa Brownom - Kostova je dobila nagradu za "roman u nastajanju" i vjerujem da je u roman uloženo puno truda, istraživanja, ideja.... Ali.. Ona i Brown se ne mogu uspoređivati. Brown je ZANIMLJIV!!! Možda je stvar u tome da sam ja previše očekivala od te knjige? Novu Anne Rice, novog Stokera?Ali likovi se u toj priči stalno vrte u krug, čitaju pisma, opisuju pejzaž, traže tog fucking Drakulu kojeg nema pa nema, kopaju po knjigama i knjižnicama - i to je TO. Taman kada postana malčice zanimljivo - eto ti nje, opet tuče po pejzažu i povijesti, znamenitostima i običajima nekog grada. Možda je kraj bolji i zanimljiviji? Možda je netko čitao tu knjigu i ima drugačije mišljenje o njoj... Sto ljudi, sto ćudi. Ja inače zbilja nemam naviku pljuvati po knjigama i odustajati od njih - ali ovo je, za mene, strašno...dosadno... Zadnji Uredio Rowanne : 31-01-08 u 18:19. | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 541
![]() ![]() ![]() | Nesuvisla, kontradiktorna i jako dosadna - Biblija. kresola rep- : Kada nekome dajem negativnu reputaciju obavezno objasnim zašto sam to napravio.... Dakle, uopće me ne smeta svađa oko takvih stvari u temama namjenjenim za to, znači teme tipa religija, vjera, čak i filozofija....ali napisat u temi književnost da je najgora knjiga koju si pročitao Biblija graniči sa zdravim poimanjem stvari.... Ja sam član Katoličke crkve, rijetko kad odem na mise, poimanje Boga mi je bitno drugačije nego poimanje tog istog Crkve, više individualno (kao i većini ljudi, neovisno o vjeri) a Biblija, kao knjiga promiče puuuuno više pozitivnih vrednota nego negativnih. Uostalom siguran sam da si i ti čitao puno većih sranja u životu od Biblije, ali da ovo politika priča iz tebe.... Hvala Kresola na objašnjenju, ali ova tema nema veze sa vjerom kao ni moj komentar o Bibliji. Ako nisi vidio nisam komentirao njezin utjecaj na ljude (pozitivan ili negativan). Da si pročitao Bibliju onda bi vidio da je to knjiga od 930 stranica, najdosadnijih 930 stranica u mom životu. Kontradiktorna je jer glavni lik - Bog - malo milostiv pa malo gnjevni razarač. Nesuvisla jer se opisuju stvari koje nedolaze u kontekst sa bilo kojim drugim djelom u knjizi. Pa zato ljepo odjebi. Zadnji Uredio daidza : 31-01-08 u 20:27. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: najgora knjiga koju sam pročitao.... Uff,kad sam vidjela topic odmah mi je Biblija pala na pamet,ali držim se toga da nijedna knjiga nije loša,jer uvijek naučiš nešto novo. Pa makar to novo bilo nešto s čim se ne slažeš,spoznaja je bitna.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
![]() |
| Tagovi: alen bovic, knjiga, metastaze, najgora knjiga |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:55.

jer je kakti imala dobre kritike....
.

). Dozlaboga dosadna. Radnje gotovo pa i nema, likovi se kreću iz Engleske u SAD, pa u Tursku pa u Mađarsku pa u Rumunjsku, pa natrag, pa ispočetka, pa u Mađarsku (kao ona pjesma: "Bio jedan pas, i ukrao je kost...."). Štivo se uopće ne "postepeno lakše čita", kao što kažu recenziji - uvijek se čita robovski teško. Likovi su crno-bijeli, jedino što je strašno u cijeloj priči je to što je jezivo dosadna, od Drakule nema ni D do, valjda (kažem, odustala sam), samoga kraja, a to što je uspoređuju sa Brownom -