| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Pišete li pjesme? u Kultura i Zabava forumu; ...pišete li pjesme?...ako netko ima neku svoju pjesmu bilo bi lijepo da je podijeli s nama... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Pišete li pjesme? evo jedne moje iz gimnazijskih dana: Mirišu zvijezde... Ova noć ih je prosula po cijelom svodu. Ispod tih zvijezda je sve što sam ikad imao, volio, trebao, sve što sam znao. Ispod njih je bio moj život. Sve se mijenja. Ništa ne ostaje isto. Sve što je bilo pod zvijezdama sada je između njih. Plava je noć u beskraju neba i u njoj nestaju mi snovi. Hladna je u svojoj tišini. I duga. Neizmijerno duga. Mirišu zvijezde... *(c) Prospero*
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Pišete li pjesme? Pjesma mi se sviđa poštujem pjesničke slobode i način pisanja... Jednostavna je, pojmovi svi poznati, razumljiva, baca na razmišljanje, slatka... Imam i ja jednu iz gimnazijskih dana, bila sam inspirirana, napisala ju u vrlo kratkom vremenu, a dostigla je čak državno što me ugodno iznenadilo! Na kajkavskom je, možda netko neće razumjeti... Al eto... FTIČEK V PROLEĆE Beži okolo, med granje i žbunje, Otide pak na krof Pa se tam česa, gladi i vmi. Spazil je jenoga ftičeka lepoga Pak ne zna kaj bi? Otide on, sedne si na granu do, I gledi… Čeka… Morti da malo bliže otide? Malo se primekne, pak je gledi. A ona se razme, Pa rastegne svoja krila, Pak se malo vmi, Nasme mu se i otide! On, jadniček ftiček, Se skamenil od lepote Pa ni mogel leteti za njom… Vrne se pak na krof, Malo se česa, gladi i vmi Pak gledi... by: dadyml |
| | |
![]() |
| Tagovi: pis ete, pjesme |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:55.