| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Pišete li pjesme? u Kultura i Zabava forumu; Božica J. Ljetna noć u nekom davno zatvorenom baru Usnama privlači tanku, otmjenu cigaru Dama sama sjedi za polupraznim š... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #171 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-02-07 Lokacija: Osijek Godina: 27
Poruka: 272
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Božica J. Ljetna noć u nekom davno zatvorenom baru Usnama privlači tanku, otmjenu cigaru Dama sama sjedi za polupraznim šankom U ruci joj koktelčić, baza Martini bianco Pogledom što sva je sjećanja izbrisao Mom ispraznom životu podarila je smisao Rekla je nije iz grada i da zabavu traži Večeras užasno je sama, sutra to više ne važi Riječ, dvije uz koktel i svaki je nestao bed A tek senzualni ples na temu Lady in red Kao neki dobri stari znanci A sad smo stranci I sad smo samci Poslije toga sve dalje išlo je glatko Klizilo lagano k'o onaj Martini bianco Za par minuta već smo krenuli do sobe S cigarom u ruci rješavala se viška robe Svlačeći se sva mi je osjetila sladila Kao i ostalo sve, sa stilom to je radila I sada da ne idem previše u detalje Vjerujem da znate što je bilo dalje Rekla je žali, ali više nećemo se sastati Na stanici uz poljubac kad smo se morali rastati Kao neki dobri stari znanci A sad smo stranci I sad smo samci
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ |
| | |
| | #172 (permalink) |
| Starter | Re: Pišete li pjesme? IZVOR Kako se izvijala Dahtala, tresla, molila Nije dopustio bijeg. Danas je bila njegova Glava u tijesku Satenskih bedara. Mirisalo je na sve mirise Ovoga svijeta Koji su mu dotakli nosnice. Mirisi jutra i večeri Jeseni i zima Ljetnoga sunca Čaja od jasmina. Tijelo mu ojača Nestanu bore sa lica Mladost ga okupa. U njenom drhtaju i kriku Svjetlost ga snažna Obuzme poptuno. Pio je sa izvora života.
__________________ Life is too short to be normal. |
| | |
| | #173 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Elisa B. Kao princezi što se sprema da zasjedne na tron Gdje god bi prošla svi su špalir pravili pred njom Lijepa je bila k'o u zoru najslađi san A njenim imenom očaran čak i slavni Ludwig van Na hodniku promatrao bih je iz dana u dan Kad jednom mi je prišla i izvela me van Pružila ruku, rekla: „Veux-tu venir avec moi?“ Ma lutko znaš da i do pakla s tobom pošao bih ja Iz Trsta je došla u Pariz nekim poslom Pričala je u šetnji Aleksandrovim mostom Te kako kući za vikend bi povesti me htjela Jesam li čuo možda za restoran La Marinella I još neke stvari o njenom lijepom Trstu Malena taj grad nosim u malom prstu A oduševljena potpuno ostala jeste Na moje „Belli occhi come Golfo di Trieste.“ Tri predivna dana pod suncem Mediterana Krasne večeri uz svijeće u kutu onog restorana Bezobrazno brzo naše vrijeme je prošlo Ali na posebnom su mjestu Elisa, Trst i Ponte Rosso
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ |
| | |
| | #176 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Da, nekada davno...
| | |
| | #177 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Evo i jedna prigodna: Olimpijski ciklus Svi vi što čitate ove moje stvari Znate koliko sam usamljen ustvari Al' to drastično se mijenja iz dana u dan Sad sve i da hoću, nikad nisam sam Sandučić je pun, pisma vire van Telefoni ne prestaju da zvone Na ulici se smješkaju i oni i one Ma i preko novina obraćaju se meni Zašto sam do sada živio u sjeni Svi bi htjeli sa mnom da se druže Ruku mi pruže, čak i da mi služe Pa se pitam Kada sam to postao tako tražena roba I onda mi na jednom sve postane jasno Jebote, pa izborno je doba P.S. Gdje je nestao Edit?
| | |
| | #178 (permalink) |
| Starter | Re: Pišete li pjesme? Pjesma koju ću možda izbrisati Nisam se napio jučer. Ni dan prije. Ni dan prije. Nisam pobjegao u čašu. Čitao sam knjige o velikim ljubavima I nisu me ničemu naučile. Nisam saznao novi način kako da te volim Osim ovog, mog, blesavog, univerzalnog. Tako se voli samo žena Čija kosa miriši Baš ovdje, u mojoj sobi Najviše onda kada je nema. Čiji se smijeh čuje Na istim dijelovima ovog glupog filma. Koju mrzim Jer ne znam da li sam dovoljno muškarac za nju. Koju volim Jer znam da sam dovoljno muškarac za nju. Pa shvaćam da sve ima smisla Samo u ovo doba noći. A ujutro ću poželjeti da nisam napisao ove riječi Poželjeti ću pivo. Umjesto toga ću ponovo čitati Knjige o velikim ljubavima i nesretnim ljubavnicima. Moram ih pročitati još jednom Možda sam nešto propustio...
__________________ Life is too short to be normal. |
| | |
| | #179 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 05-10-07
Poruka: 232
![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? ostaje samo kad pokupiš balegu trulo lišće maksimirskih prijevoja ostavi malo pozornosti i za majmune znam, reći ćes: čemu? čemu bacamo fatalne poglede u mokrom asfaltu tražimo obrise vučemo svoje sjene udišemo maglu: čemu? kasparov me uvjerio pješak, top, konj na kraljicu svi na kraljicu e pa kraljice, i majmuni su ljudi |
| | |
| | #180 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Zoran Čikotić (27.04.1972.-18.11.1991.) Kako si mi dragi prijatelju moj Zaboravljen pod blatnim slavonskim poljem Da li još uvijek negdje biješ boj Ili si možda u nekom svijetu boljem Sjećaš li se dragi prijatelju moj Maturalnog plesa osamdesetdevete Posljednji trenuci razuma zdravog Dok nisu zavladale laži i klevete Za djevojke smišljali smo razne priče Kleli se nebu u bile i plave Slušali Haustor, Pušenje i Azru Pozitivnim mislima punili glave Kako smo bili puni života Pred nama cijeli bio je svijet Mislili smo zaustaviti neće nas ništa A onda su nam krila skinuli pred let Pjesme, filmove i romane Zamijeniše neke parole i govori Kafiće, igrališta i školske klupe Srušene kuće, puške i rovovi Pamtiš li rastanak one noći 18.11. na kalendaru Ja sam razmijenjen, a tebe su našli Mnogo godina kasnije u nekom bunaru Boli li te prevara prijatelju moj Prvi smo išli kad su nas zvali A sada više ne pitaju za nas Tek možda pred izbore netko nas hvali Padne li ti na pamet prijatelju moj Kako je trebalo biti sada Naša su djeca trebala trčati Obalom Dunava, istim onim ulicama grada Ne dolazim često prijatelju moj Jer sva sjećanja odmah mi se vrate I na licima ljudi ne vidim osmijeh Vrijeme ovdje stoji, svi još uvijek pate Tužna je istina prijatelju moj Boli jače neko ikoja rana Na kojem god sada bili svijetu Svi smo mi umrli toga dana Valja mi poći prijatelju moj Na grobu ti ostavljam pjesmu i svijeću Ne zamjeri ako više se ne vratim Jer misliti na tebe prestati neću
| | |
![]() |
| Tagovi: pis ete, pjesme |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:40.