| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Pišete li pjesme? u Kultura i Zabava forumu; Proljeće je svanulo nakon lošeg sna Procvao je grad u svom punom sjaju Okićen vedrinom i osvježen Mirisom ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #201 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-02-07 Lokacija: Osijek Godina: 27
Poruka: 272
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Proljeće je svanulo nakon lošeg sna Procvao je grad u svom punom sjaju Okićen vedrinom i osvježen Mirisom ruže u maju I mene je tako probudilo Odnijelo jesenji blues Vratilo onaj osmijeh na lice „I've got nothing to lose" Ali tada sam te morao sresti I to baš kod mosta Mladosti Gdje su, nekada davno, pali Prvi poljupci i trenuci radosti Bila si ljepša no ikada U zagrljaj raširila ruke Rekla da si sretna što me vidiš Pa nestala u pravcu luke I ponovo nisi vidjela Onu suzu na mome licu Koja je, kliznuvši u Dravu Otkrila varku i izdajicu Nisu to bile majske ruže Ni traga proljeću i tvome liku To je srce na zaleđenoj Dravi Od sjećanja stvorilo sliku
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ |
| | |
| | #202 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-12-07 Lokacija: Nedohvatljiva Zvijezda Godina: 30
Poruka: 63
![]() | Staklenasto nadahnuce kraj nama u vatri vruce je i previse trubom prizivamo vitezove duge kose mudrac s one strane kreveta vec oblaci bijedni kaput odnoseci knjige i vino i kruh golubovi spavaju grobovi uzdisu tamjani mirise na sakristiju kraj nama u vatri buljastih ociju da ne krenemo stazama staklenasta nadahnuca Brodovi, brodovi i plave kugle Planete cudne, naoko okrugle Sjene sive moje tuzne slike Skucen prostor tvoje mimike Staklene noci, plavicaste muke Gorcina pogleda pala na ruke Pepeljaste vizije mrke zjene Mjesec skruseno vuce mijene brainsucker Glava pala na uzglavlje kreveta Potreban je odmor za ova ledja Dim svijece, jabuka, par predmeta A da te zaljubi, tu je kosa smedja I da te pozove, tu su joj usne Jos i ocara, tajanstvenom sjenom Snom ih dotices, bas su ukusne Ko i ta ljubav u pogledu njenom
__________________ Zadnji Uredio daidza : 15-12-07 u 18:18. |
| | |
| | #203 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-12-07 Lokacija: Nedohvatljiva Zvijezda Godina: 30
![]() | Alkemija toplo omotana morem oblaka sklapam te zavjese kapaka umorit ce me tisina koraka negdje na izlazu iz mraka zaprskana kristalnim cesticama vjerno se poigravajuci iskrama saljuci je kroz noc u suzama dusu nepresusenog tu u nama substanca zivota i ljepote alkemija buktinje u gutljaju prerezana vrpca celjadi sirote trazenje sebe u novome sjaju Moj leptir sunca moj leptir sunca najljepsih boja moj leptir sunca plemenita soja leti primamljen svjetlosnom dugom i oko mene drhti ovim sumskim lugom moj leptir samoce i trenutaka slave moj suncani leptir te vilinske oprave trazi mirisni dlan i moju grli sjenu da kad potone dan krila opet ne uvenu Ljepota kad padaju snjegovi na zlacane krovove kad vladaju brijegovi kad pokrenu mlinove kad nosim snove rasute kad drhtim kao trave kad listovi fino zute na stablima kraj Save kad cujem zvuk miline kroz koraljne strune kad leptir cahuru skine pozvan toplinom lune kad ceste u polja vode i potoci zubore glasno kad vjetrovi licima gode i lica miluju strasno tad i ja sretna snivam i ljepotom se kitim kroz zivot plavi plivam i vjecnoscu ga mitim
__________________ Zadnji Uredio brainsucker : 15-12-07 u 18:19. |
| | |
| | #204 (permalink) |
![]() | Re: Pišete li pjesme? Tuzaljka kako reci i ljubav dati kako nestati a da on se vrati kako znati ? kako svoje srce skriti i sa zivotom ga pomiriti kad te putanje traze da sve se slaze zasto nebo crveno je i zasto tlo je sivo kako divovi stoje zasto mi je krivo ? zasto me on tako gleda s pogledom od leda i zasto ga jos pamtim i za njime plamtim ? zasto sve je hladno u njedrima mojim ? zasto se bojim kad postojim ? zasto trazim odgovore kad on ih nece dati da li zato srce pati? i kako ga sacuvati ? noc je opet sve pomela kao lisce rasula nasa tijela uzburkana od grijeha svoga rasplakali smo dragog Boga zar place ? place on zaboga zbog toga Staro sunce Staro sunce sjene prigrlilo pred svima Da je mudro u svojim odlukama Prohtjelo klasje vitko pozeti talasima Ali kaplje kroz oblake u mlakim mukama Staro sunce, sustigla ga ipak zima Pa se u bijelu skrilo visecu kuglu I sa nje sad salje signale tamna dima Da izbjegne sram svome ropskom ruglu
__________________ |
| | |
| | #206 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Vjetar je noćas svojim pipcima kucao po mome prozoru Pustio sam ga unutra Simfonijom koju je svirao u duetu sa škripavim vratima Dao je savršenu podlogu jezivim kricima tišine u Besanoj sobi sjećanja Sjećanja i želja... I tko zna koliko bi se razvukla Ta bezlično dosadna kompozicija Da ju nije prekinuo zvuk koji je podsjećao Na najljepšu ljubavnu šansonu Bio je to zvuk zvona na vratima Pred kojima su stajali neki dragi ljudi Ljudi koji su mi pomogli da ne mislim na nju Ljudi koji su ustvari I oduvijek bili tu Možda ne uvijek preda mnom, Na zaslonu monitora, s druge strane bakrene žice... Ali bili su uvijek u mome srcu A ja u njihovim mislima i molitvama Oprostite što to ranije ne svatih Znam, bio sam budala No sada vam nazdravljam čašom prijateljstva Dragi ljudi, na svemu vam hvala P.S. Brainsucker, svaka čast ![]()
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ |
| | |
| | #208 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pišete li pjesme? Dok spavaš Jedan čovjek besciljno luta Napuštenim ulicama zabranjenog grada I dok teškim korakom lomi led na asfaltu Što bez otpora pod njim tako meko puca Poput tri kralja od zvijezda traži put Koji bi ga odveo do hrama tvoga srca Dok spavaš On podiže kragnu svoga kaputa Kako bi bar dahom ugrijao lice Noge već odavno jedva da osjeća, a Promrzlim prstima pali cigaretu Možda njezin žar obasja neko lice Možda ipak nije sam na ovom svijetu Dok spavaš Sklopljenih ruku pred Bogom sada kleči U dogovoru s njim anđela ti šalje Zamišlja te spokojnu na postelji nježnoj I s osmjehom na licu put nastavlja dalje Spokojno ležiš i ne znaš, nit' se nadaš Da jedan čovjek budan tebe sanja Dok spavaš
| | |
| | #210 (permalink) |
| Starter | Re: Pišete li pjesme? Za svaku rimu koju napišem, za svaku rečenicu koju sastavim, za svako slovo koje napišem, za svaki glas koji napravim, ja ništa ne dobijem, čak niti pohvale, istuć nekog nesmijem, ništa od moje slave, neki glume da se s ovim bave, a zapravo po noči obijaju brave, pa bježe preko save, i onda nazad preko drave, svi me svugdje dave, nema pjesme do shook ones sve su ostale krave, samo se važne prave, i puše doma 3 vrste trave, i sad me opet gnjave, sad mi je dosta idem po njima razbijat tave, shook ones pogledaj ako ti se da, jučer je bila srijeda, pa danas u autu sijedim sprijeda, naravno tebi to niko neda, jer moraš stat na početak reda, ali bez beda fuck otišla mi kreda, boli me grlo daj mi meda, deda me gleda i pozivnicu preda, ja ga gledam svoju mu ruku nedam, u auto svoj sjedam, i na tulum sam otišao, pa sam se ciganu u čašu popišao, niz stepenice je on sišao, prvo je vikao onda se je utišao BANG, do hitne je vrištao, hitna ga je odvukla, jer im je guma pukla, ja sam doma otišao pješke, noge su mi teške, i još jednom vam kažem, shook ones pjesma je zakon ja ne lažem, pozdrav svima, kolko vas ima idem dok mi još ide rima, ovo sam smilsio u deset minuta, iako sam slova brisao par puta, shook ones...
__________________ ![]() ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: pis ete, pjesme |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:53.