| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Poezija... u Kultura i Zabava forumu; Mislim da, nažalost, nedostaje ova tema... Pišite neke dobre stihove koji vam padnu napamet... za početak... ISKRENA PESMA - ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-03-07 Lokacija: Balkan
Poruka: 1,154
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mislim da, nažalost, nedostaje ova tema... Pišite neke dobre stihove koji vam padnu napamet... za početak... ISKRENA PESMA - Milan Rakić O sklopi usne, ne govori, ćuti, Ostavi misli nek se bujno roje, I reč nek tvoja ničim ne pomuti Bezmerno silne osećaje moje. Ćuti, i pusti da sad žile moje Zabrekću novim, zanosnim životom, Da zaboravim da smo tu nas dvoje Pred veličinom prirode; a potom, Kad prođe sve, i malaksalo telo Ponovo padne u običnu čamu, I život nov i nadahnuće celo Nečujno, tiho potone u tamu, Ja ću ti draga, opet reći tada Otužnu pesmu o ljubavi, kako čeznem i stradam i ljubim te, mada U tom trenutku ne osećam tako. I ti ćes, bedna zeno, kao vazda Slušati rado ove reči lažne, I zahvalićeš Bogu što te sazda, I oči će ti biti suzom vlažne. I gledajući vrh zaspalih njiva Kako se spušta nema polutama, Ti nećeš znati šta u meni biva- Da ja u tebi volim sebe sama, I moju ljubav naspram tebe, kad me Obuzme celog silom koju ima, I svaki živac rastrese i nadme, I osećaji navale ko plima! Za taj trenutak života i milja, Kad zatreperi cela moja snaga, Neka te srce moje blagosilja. Al' ne volim te, ne volim te, draga! I zato ću ti uvek reći: ćuti, Ostavi dušu nek spokojno sniva, Dok kraj nas lišće na drvetu žuti I tama pada vrh zaspalih njiva. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Poezija... UTJEHA KOSE Gledao sam te sinoć. U snu. Tužnu. Mrtvu. U dvorani kobnoj, u idili cvijeća, Na visokom odru, u agoniji svijeća, Gotov da ti predam život kao žrtvu. Nisam plako. Nisam. Zapanjen sam stao U dvorani kobnoj, punoj smrti krasne, Sumnjajući da su tamne oči jasne Odakle mi nekad bolji život sjao. Sve baš, sve je mrtvo: oči, dah i ruke, Sve što očajanjem htjedoh da oživim U slijepoj stravi i u strasti muke, U dvorani kobnoj, mislima u sivim. Samo kosa tvoja još je bila živa, Pa mi reče: Miruj! U smrti se sniva. ANTUN GUSTAV MATOŠ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| charolastra | Re: Poezija... Iskopao na jednom blogu Oprostite Ne palite svijetlo ponekad volim sama drhtati u mraku Uživati u trenutku Upijati mjesečinu Kad već u životu Izvučem najkraću slamku Zašto svi ko topovi spavaju Iako uznemireni psi Kroz noć laju Prepoznajem u vrtu Krvi žednu siluetu Usred mraka gledaju me oči u mjesečevom sjaju Nikakve koristi Od zidnog raspela Češnjak u bočici kao začin za stotinu jela Ili kanadska šindra Umjesto glogova kolca A za srebrne metke Ionako nemam novca Mogu se prepustiti samo Šarmu Divljeg pogleda i feromona što osvaja u vampirskom stilu Bez debilnih upadica Kao kod birtijaških morona Jedna prava riječ taj pogled oči u oči i taj seksi smiješak i ja sam spremna o uzmi me kralju noći Učini me vječno tvojom Jer ne želim kraj, neka ovo bude tek početak Reci mi da nisam Samo tvoj Fast food curetak Osjećaš li mi srce otkucava ponoć Lupa kao teška kazaljka Na zidnome satu Oprostite, Vaši zubi su na mome vratu
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-03-07 Lokacija: Balkan
Poruka: 1,154
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Poezija... Pablo Neruda ZNAT ĆEŠ Znat ćeš da te ne volim i da te volim, jer živjet je moguće na dva načina, riječ je samo krilo tišine, a vatra čuva polovinu studeni. Volim te da bih te počeo voljeti, da bih ponovo počeo beskraj, da te ne bih prestao voljeti nikada: zato te još uvijek ne volim. Volim te i ne volim, kao da imam u svojim rukama ključeve sreće i nesigurnu sudbinu nesretnika. Moja ljubav ima dva života da bi te voljela. Zato te volim kada te ne volim i zato te volim kada te volim. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Poezija... My favorite: GLE, IDE LIJEPA KAO NOC Gle, ide lijepa kao noc kraja Zvjezdanog neba, vedrih klima, Sve najljepše od mraka i sjaja U liku svom i oku ima, Umekšanom svijetlom raja, Što od neba ga dan ne prima. Tek sjena jaca, manja zraka- I slabi slast neiskazana U valu njenih uvojaka, Il' blaga svjetlost, licu dana, Gdje kaže slatka misao svaka Svu draž, cistocu svoga stana. S tog obraza i cela nježna -Što tiho je, a rijec ne gubi- Smiješci zbore i boja nježna, Da njenu prošlost blagost rubi, Da ne zna duh njen zemnih cežnja, A srce njeno cisto ljubi. (L. Byron)
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Poezija... Milan Fošner DRUŠTVO ZA ZAŠTITU OD LJUDI noćas sam prebio svoga psa, ubio sam boga u njemu. baš šteta, bio mi je tako dobar - a ja sam ga razbio. pili smo pivo, moj vjerni pas i ja, i dobro nam je išlo, mi nikada nismo imali problema s pićem. lijepo smo se zabavljali i sve je bilo u redu dok se ispred mene nije pojavilo jedno lice iz prošlosti. da, to je bila ona, stala je kraj mene, i samo mi dodirnuvši rame tiho je rekla: 'griješiš'. rekla je da griješim i brzo nestala za vratima. naglo sam ustao i krenuo za njom, htio sam samo još vidjeti je na trenutak, htio sam je pitati - što je time htjela reći? želeći me zaustaviti, pas mi je polizao ruku: rekao je da vani ništa neću naći, rekao je da se ne isplati, rekao je da se prošlost uhvatiti ne da. pao mi je mrak na oči, baš se on našao to da mi objasni, taj kujin sin, ta vreća dlaka koja noći provodi lajući na mjesec, zar će mi i on govoriti da griješim!? pljunuo sam mu ravno u oči, a on je sakrio njušku među šape. htio sam sad vidjeti njegovu pseću facu pa mu svom snagom stadoh na šapu. glasno je zacvilio zbog tog, a ja sam ga, potpuno izgubivši razum, udarao vrhom čizme sve dok nije odletio do zida. ostao je ležati ondje, sav krvav i nikakav. vani se je čula graja, okupljalo se društvo za zaštitu životinja. ja sam naručio još jedno crno pivo, ne mareći za glupane što uzvikuju parole, njih ovoj zemlji nikada nije nedostajalo. ova moja džukela već je lizala rane, nekako se dovukavši do mojih nogu. počeo sam razmišljati kako bi bilo dobro da napokon netko osnuje društvo za zaštitu od ljudi. ljudi poput mene i ljudi poput njih... čim dovršim pivo, uzet ću svoje pseto pod ruku, pa ću sa njime izaći napolje. kao pravi kujini sinovi, zajedno ćemo zalajati na sve ljude koji nam se nađu na putu. MOMCI IZ PROVINCIJE momci iz provincije su izašli na piće, sada se trbusima - naslanjaju na šank. sport i sportska prognoza, pivo, pelin i naravno - loza, tako oni iz dana u dan... ne znaju oni za Hemingwaya, i ne znaju tko je bio ili što je bio Warhol, ali znaju da je zemlja u krizi, i sasvim su sigurni da je bog stvorio ljude. svoje cure vole zvati svojim ženama, iako su to tek, i samo, obične cure koje nemaju nikakve ambicije, osim da rode djecu - tim momcima iz provincije. životni luzeri htjeli bi biti bluzeri, ali ne mogu - crnce su vidjeli samo na televiziji. dragi dečki, dok vi prepričavate subotnji izlazak iz '95 kao da je bio jučer, ja znam da još nisam uspio pobjeći dovoljno daleko od vas. ali, trudim se, i dalje se trudim. znate to, jel' da?
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-09-06 Lokacija: Iza ugla Godina: 32
Poruka: 373
![]() | Re: Poezija... Uhapšen u svojoj magli Uhapšen u svojoj magli, zakopčan u svojem mraku, svako svojoj zvijezdi nagli, svojoj ruži, svojem maku. I svak žudi svetkovine djetinjastih blagostanja, sretne mrene i dubine nevinosti i neznanja. I na oblak koji tišti, i na munju koja prijeti, naša blaga Nada vrišti; biti čisti. Biti sveti. I kad nema Našeg Duha među nama jednog sveca, treba i bez bijela ruha biti djeca, biti djeca. Tin Ujević
__________________ What we´ve got here is a failure to communicate! |
| | |
![]() |
| Tagovi: poezija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:35.