Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 47
Like Tree4Likes

Ponovno čitanje - da ili ne?

Raspravljate o temi Ponovno čitanje - da ili ne? u Književnost, Knjige i Časopisi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima) Ima li među vama onih koji vole neke ...

Starter Avatar od korisnika Sybilla
    Datum registracije
    09-10-08
    Poruka
    31
    Liked
    0 times

Ponovno čitanje - da ili ne?

Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima)

Ima li među vama onih koji vole neke knjige pročitati više puta iz bilo kojeg razloga. Ja sam osobno znala i po nekoliko puta pročitati jedne te iste knjige ponajviše radi zabave, a i zato da se podsjetim zašto obožavam nekog pisca/spisateljicu. Svaki put kad ponovno pročitam gledam knjigu u novom svijetlu. Vjerujem da je to zato što si svaki put barem malo stariji i shvaćaš neke stvari na drugačiji način.

Ako mislite isto što i ja ili suprotno pišite i podijelite svoja mišljenja
    Pozz
    I cannot let you burn me up
    Nor can I resist you
    No mere human can stand in a fire
    And not be consumed

Regularni forumas Avatar od korisnika City boy
    Datum registracije
    10-10-08
    Poruka
    95
    Liked
    0 times

Re: Ponovno čitanje- da ili ne?

Naravno...upravo sam procitao jednu knjigu drugi put.Imam obicaj da knjige koje mi se jako svidjaju pokusam da nadjem i kupim bas zbog toga da mogu uvek da se podsetim nekih meni znacajnih delova knjige.

To se i meni desava da neke pisceve misli bolje razumem posle drugog,treceg....citanja.Mislim da je to zbog toga sto obicno prvi put knjigu citamo povrsno.

"knjiškim moljcima, ako takvih ima" - hehe
    Zadnji Uredio City boy : 11-10-08 u 20:26

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Fallen Soul
    Datum registracije
    17-08-08
    Poruka
    519
    Liked
    1 times

pa ima nekoliko "knjiga" sto sam ih par puta procitao

Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu
    (Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta

LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)
    +Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca

i naravno A song of ice and fire (4 knjige)

neke stvari jednostavno prirastu srcu

.Svaki put kad ponovno pročitam gledam knjigu u novom svijetlu. Vjerujem da je to zato što si svaki put barem malo stariji i shvaćaš neke stvari na drugačiji način.

couldn't say better

iako se i sam sebi divim nakon kolko sam puta procitao Tolkienove knjige
    To change myself, I'd rather die
    Though they will not understand

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Drevni
    Datum registracije
    15-07-08
    Starost
    3
    Poruka
    2,185
    Liked
    80 times

Da, naravno. Neke knjige i više od 10 puta, što u prijevodu što u originalu.
    May you live in interesting times...

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

da, čak i lektire imam iz nižih razreda sada
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,910
    Liked
    400 times

i ja čitam više puta
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

prof. Foruma
    Datum registracije
    28-06-08
    Poruka
    1,343
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
    i ja čitam više puta
    i ja.to je normalno...

Always attacks Avatar od korisnika TigarZG1
    Datum registracije
    15-07-07
    Starost
    47
    Poruka
    5,422
    Liked
    2 times

Aj čeri da i ja nešto naškrabam u tvoju prvu temu...

OT:....da i ja imam običaj neke knjige čitati više puta, naročito ako su sa nekom tematikom koja me dosta zanima.....naravno, ima i onih koje nebi mogao čitati ni po drugi put a kamo li više....
    Vjerujem u....

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Pre nekih 7 godina sam prvi put dva puta čitala jednu knjigu (Mi deca sa stanice Zoo) ali inače nemam tu naviku. Jednom pročitam knjigu i to je to...
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

Starter Avatar od korisnika Sybilla
    Datum registracije
    09-10-08
    Poruka
    31
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Fallen Soul Pogledaj Poruke

Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu
    (Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta

LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)
    +Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca

i naravno A song of ice and fire (4 knjige)

Joj suuper našla sam još jednog ljubitelja Dine
    Ja sam ti pročitala prve tri knjige jer su jedino one tad bile u hrv. izdanju, a tad me pucalo isključivo čitanje na hrvatskom. Od Tolkiena sam zasad pročitala Hobita, imala sam namjeru sve ali je ta ideja nekako zamrla. Ali, ne brini, ima još nade za mene
    O, i hvala što si mi proširio popis knjiga koje bih trebala/moram pročitati( reffering to A song of ice and fire)
    Pozz
    Zadnji Uredio Scorpy : 25-04-09 u 12:34
    I cannot let you burn me up
    Nor can I resist you
    No mere human can stand in a fire
    And not be consumed

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku