| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Ponovno čitanje- da ili ne? u Kultura i Zabava forumu; Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima) Ima li među vama onih koji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-10-08
Poruka: 31
![]() | Ponovno čitanje- da ili ne? Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima) Ima li među vama onih koji vole neke knjige pročitati više puta iz bilo kojeg razloga. Ja sam osobno znala i po nekoliko puta pročitati jedne te iste knjige ponajviše radi zabave, a i zato da se podsjetim zašto obožavam nekog pisca/spisateljicu. Svaki put kad ponovno pročitam gledam knjigu u novom svijetlu. Vjerujem da je to zato što si svaki put barem malo stariji i shvaćaš neke stvari na drugačiji način. Ako mislite isto što i ja ili suprotno pišite i podijelite svoja mišljenja Pozz ![]()
__________________ I cannot let you burn me up Nor can I resist you No mere human can stand in a fire And not be consumed |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-10-08
Poruka: 88
![]() ![]() | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? Naravno...upravo sam procitao jednu knjigu drugi put.Imam obicaj da knjige koje mi se jako svidjaju pokusam da nadjem i kupim bas zbog toga da mogu uvek da se podsetim nekih meni znacajnih delova knjige. To se i meni desava da neke pisceve misli bolje razumem posle drugog,treceg....citanja.Mislim da je to zbog toga sto obicno prvi put knjigu citamo povrsno. "knjiškim moljcima, ako takvih ima" - hehe ![]() Zadnji Uredio City boy : 11-10-08 u 20:26. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? pa ima nekoliko "knjiga" sto sam ih par puta procitao Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu (Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)+Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca i naravno A song of ice and fire (4 knjige) neke stvari jednostavno prirastu srcu Citat:
![]() couldn't say better iako se i sam sebi divim nakon kolko sam puta procitao Tolkienove knjige ![]()
__________________ It has been said that in the end of all things you would find a new beginning... | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? da, čak i lektire imam iz nižih razreda sada
__________________ Sportske novosti | Sportski oglasnik | Pogodi | Igrice Ti si ono što su od tebe učinile tvoje vlastite misli. Pazi na ono što misliš |
| | |
| | #6 (permalink) |
| charolastra | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? i ja čitam više puta
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #8 (permalink) |
| V.I.P. i simpa Član | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? Aj čeri da i ja nešto naškrabam u tvoju prvu temu... ![]() OT:....da i ja imam običaj neke knjige čitati više puta, naročito ako su sa nekom tematikom koja me dosta zanima.....naravno, ima i onih koje nebi mogao čitati ni po drugi put a kamo li više.... ![]()
__________________ Vjerujem u.... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,498
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? Pre nekih 7 godina sam prvi put dva puta čitala jednu knjigu (Mi deca sa stanice Zoo) ali inače nemam tu naviku. Jednom pročitam knjigu i to je to...
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-10-08
Poruka: 31
![]() | Re: Ponovno čitanje- da ili ne? [quote=Fallen Soul;1243779] Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu (Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)+Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca i naravno A song of ice and fire (4 knjige) Joj suuper našla sam još jednog ljubitelja Dine ![]() Ja sam ti pročitala prve tri knjige jer su jedino one tad bile u hrv. izdanju, a tad me pucalo isključivo čitanje na hrvatskom. Od Tolkiena sam zasad pročitala Hobita, imala sam namjeru sve ali je ta ideja nekako zamrla. Ali, ne brini, ima još nade za mene ![]() O, i hvala što si mi proširio popis knjiga koje bih trebala/moram pročitati( reffering to A song of ice and fire) ![]() Pozz ![]()
__________________ I cannot let you burn me up Nor can I resist you No mere human can stand in a fire And not be consumed |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:47.

trenutno sam na Hidden Empireu
moglo bi se rec da sam Ringer
(geek za LOTR)