Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Književnost, Knjige i Časopisi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Ponovno čitanje- da ili ne? u Kultura i Zabava forumu; Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima) Ima li među vama onih koji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-10-08, 19:37   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-10-08
Poruka: 31
Sybilla se izdvaja iz mase
Ponovno čitanje- da ili ne?

Pozdrav svim ljubitelljima književnosti (pogotovo mojim kolegama knjiškim moljcima, ako takvih ima)

Ima li među vama onih koji vole neke knjige pročitati više puta iz bilo kojeg razloga. Ja sam osobno znala i po nekoliko puta pročitati jedne te iste knjige ponajviše radi zabave, a i zato da se podsjetim zašto obožavam nekog pisca/spisateljicu. Svaki put kad ponovno pročitam gledam knjigu u novom svijetlu. Vjerujem da je to zato što si svaki put barem malo stariji i shvaćaš neke stvari na drugačiji način.

Ako mislite isto što i ja ili suprotno pišite i podijelite svoja mišljenja
Pozz
And not be consumed
Sybilla je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-10-08, 20:22   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-10-08
Poruka: 88
City boy se izdvaja iz maseCity boy se izdvaja iz mase
Re: Ponovno čitanje- da ili ne?

Naravno...upravo sam procitao jednu knjigu drugi put.Imam obicaj da knjige koje mi se jako svidjaju pokusam da nadjem i kupim bas zbog toga da mogu uvek da se podsetim nekih meni znacajnih delova knjige.

To se i meni desava da neke pisceve misli bolje razumem posle drugog,treceg....citanja.Mislim da je to zbog toga sto obicno prvi put knjigu citamo povrsno.

"knjiškim moljcima, ako takvih ima" - hehe

Zadnji Uredio City boy : 11-10-08 u 20:26.
City boy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-10-08, 20:23   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-08-08
Godina: 18
Poruka: 147
Fallen Soul se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Fallen Soul Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku Fallen Soul

pa ima nekoliko "knjiga" sto sam ih par puta procitao

Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu
(Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta

LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)
+Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca

i naravno A song of ice and fire (4 knjige)

neke stvari jednostavno prirastu srcu

Citat:
.Svaki put kad ponovno pročitam gledam knjigu u novom svijetlu. Vjerujem da je to zato što si svaki put barem malo stariji i shvaćaš neke stvari na drugačiji način.

couldn't say better

iako se i sam sebi divim nakon kolko sam puta procitao Tolkienove knjige
Odgovori sa citatom
Star 11-10-08, 20:25   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-07-08
Poruka: 402
Drevni se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku Drevni

Da, naravno. Neke knjige i više od 10 puta, što u prijevodu što u originalu.
Drevni je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-10-08, 22:03   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 26-06-06
Godina: 14
Poruka: 5,118
icegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svimaicegirl je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku icegirl Pošalji poruku preko Skype-a korisniku icegirl

da, čak i lektire imam iz nižih razreda sada
icegirl je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-08, 00:20   #6 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,143
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

i ja čitam više puta

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-08, 00:22   #7 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika čokoladna_ki$$

Datum registracije: 28-06-08
Poruka: 1,301
čokoladna_ki$$ ima ono neštočokoladna_ki$$ ima ono neštočokoladna_ki$$ ima ono neštočokoladna_ki$$ ima ono neštočokoladna_ki$$ ima ono neštočokoladna_ki$$ ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
i ja čitam više puta
i ja.to je normalno...
GuBi Se Od OnOg ŠtO jE mOjE!!!
čokoladna_ki$$ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-08, 02:05   #8 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 44
Poruka: 5,318
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Aj čeri da i ja nešto naškrabam u tvoju prvu temu...

OT:....da i ja imam običaj neke knjige čitati više puta, naročito ako su sa nekom tematikom koja me dosta zanima.....naravno, ima i onih koje nebi mogao čitati ni po drugi put a kamo li više....
Odgovori sa citatom
Star 12-10-08, 02:13   #9 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,498
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Pre nekih 7 godina sam prvi put dva puta čitala jednu knjigu (Mi deca sa stanice Zoo) ali inače nemam tu naviku. Jednom pročitam knjigu i to je to...
Odgovori sa citatom
Star 12-10-08, 09:04   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-10-08
Poruka: 31
Sybilla se izdvaja iz mase

[quote=Fallen Soul;1243779]

Dina serijal ne cijeli-naime sad je izaslo jos(prije koji mjesec) 7 knjiga koje nisam stigo procitat trenutno sam na Hidden Empireu
(Dina,Mesija,Djeca,Car,Heretike,Kapitol,kuca Atreides/Harkonnen/Corrino,Djihad,bitka za Corrin i Najezda strojeva)-procito sam ga 2.5 puta

LOTR (aka gospodar prstenova) trilogiju nebrojeno mnogo puta moglo bi se rec da sam Ringer (geek za LOTR)
+Silmarillion,Hobit i Hurinova djeca

i naravno A song of ice and fire (4 knjige)

Joj suuper našla sam još jednog ljubitelja Dine
Ja sam ti pročitala prve tri knjige jer su jedino one tad bile u hrv. izdanju, a tad me pucalo isključivo čitanje na hrvatskom. Od Tolkiena sam zasad pročitala Hobita, imala sam namjeru sve ali je ta ideja nekako zamrla. Ali, ne brini, ima još nade za mene
O, i hvala što si mi proširio popis knjiga koje bih trebala/moram pročitati( reffering to A song of ice and fire)
Pozz
And not be consumed
Sybilla je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114