Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 31

PREPORUKE knjiga

Raspravljate o temi PREPORUKE knjiga u Književnost, Knjige i Časopisi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; blizi se ljeto, nemam vise ideja koje bi mi knjige mogle skratiti vruce ljetne dane dajte neke preporuke za neko ...

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

PREPORUKE knjiga

blizi se ljeto, nemam vise ideja koje bi mi knjige mogle skratiti vruce ljetne dane dajte neke preporuke za neko zanimljivo, napeto stivo koje vam je tako dobro leglo da se niste moglo odlijepiti od njega

pretpostavljam da bi ova tema mogla posluziti i svima ostalima kao vodic za dobru knjigu kad nemaju ideje sto kupiti/posuditi iz knjiznice bilo bi lijepo kad bi slozili i nekakav opis radnje u 1-2 recenice

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Re: PREPORUKE knjiga

Rat i mir - Lav Nikolajevič Tolstoj

Idiot - Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Ne treba nas zabrinjavati ni pomisao da smo smiješni, nije li tako? Jer, to je istina, smiješni smo, lakoumni, imamo loše navike, dosađujemo se, ne znamo gledati, ne shvaćamo, ama, svi smo mi takvi, i vi, i ja, i oni! Valjda se ne vrijeđate što vam tako u lice govorim da ste smiješni? A ako je tako, zar niste onda dobra građa? Znate, po mom mišljenju, katkad je čak i dobro biti smiješan, pa i bolje je: ljudi lakše mogu oprostiti jedan drugome, lakše se i pomire; ne može se ipak odjednom sve shvatiti, ne može se početi odmah od savršenstva! Da bismo postigli savršenstvo, treba najprije mnogo toga ne shvaćati! A ako prebrzo shvatimo, možda i nećemo dobro sve shvatiti.

Ponos i predrasude - Jane Austen (pravi roman za kućanice... )

Eto, ove 3 knjige ćeš čitati cijelo ljeto...

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Akademik Avatar od korisnika carica
    Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Vrag nosi Pradu

Svatko tko je netko.....

Fora štivo za ljetne dane izležavanja i odmaranja
    I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Starter Avatar od korisnika samael II
    Datum registracije
    09-08-08
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

Bilo što od Agathe Christie
    doživite prelijepo iskustvo

Starter
    Datum registracije
    27-06-09
    Poruka
    10
    Liked
    0 times

Ja ti preporucujem ciklus knjiga Pjesma Leda i Vatre od georga R.R. Martina...
    Mene su se osobno dojmile i s uzbuđenjem sam ih citao...
    Malo je da su debele i radnja se vraca unatrag ali knjige su zakoooon....
    ja cekam zadnji dio koji nema u nas u knjiznici ali je izasao u hrvatskoj........
    Prva ti je knjiga: Igra Prijestolja

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Definitivno Ayaan Hirsi Ali - Nevjernica.

Ayaan Hirsi Ali jedna je od političkih pojava današnjice kojima se ljudi najviše dive, ali i koju najviše osporavaju. Na naslovnice međunarodnih tiskovina dospjela je nakon što je jedan islamist ubio Thea Van Gogha, a nju označio slijedećom metom. Dugo očekivana Nevjernica govori o sazrijevanju te elegantne, odvažne, ali i ozloglašene političke superzijezde i zagovornice slobode govora. Odgojena u strogoj muslimanskoj obitelji i široj klanovskoj zajednici, Hirsi Ali preživjela je građanski rat, osakaćivanje genitalija, brutalno premlaćivanje, pubertet obilježen izuzetnom pobožnošću, uspon Muslimanskog bratstva i život u četiri različite diktature. Pobjegla je od dogovorenog braka i zatražila azil u Nizozemskoj, gdje se borila za prava muslimanki i reformu islama, navlačeći na sebe neprijateljstvo reakcionarnih islamista i kukavnih političara. Iako živi u stalnoj opasnosti, i dalje odbija zašutjeti.

Slaveći njenu pobjednu nad svim preprekama, priča o Ayaan Hirsi Ali govori o tome kako je jedna bistra, znatiželjna i poslušna djevojčica izrasla u prvoborca u borbi za slobodu. Dok zapadne vlade s mukom traže ravnotežu između demokratskih ideala i pritisaka vjerskih zajednica, nijedna druga knjiga ne može biti pravodobnija ili važnija.

Starter
    Datum registracije
    30-06-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
    Idiot - Fjodor Mihajlovič Dostojevski
    Idiot je jako lijepa knjiga, ali i prilično duga

Moj prijedlog je jedna malo kraća knjiga koja isto spada u najbolje od Dostojevskog: Kockar.

Radi se o... Pa jednostavno o ovisnosti o Kocki (navodno je i sam Dostojevski bio strastveni kockar, pa je znao nešto o temi

Pozdrav!
    Aqua - filteri za vodu: mehanička filtracija, omekšavanje, dekarbonizacija, i demineralizacija vode

prof. Foruma Avatar od korisnika kontrolaleta
    Datum registracije
    30-10-07
    Poruka
    1,635
    Liked
    75 times

osobno-nikad nisam voljela ljubiće, a ni neke sf.

nabrajat ću naslove kako će mi dolaziti, za autore nisam sigurna kako se pišu pa se neću brukat...

evo, pa možda nešto izabereš...

Svi me vole samo tata ne---Đuro Zrakić-jednostavna, i jaka
    Parfem
    Ljubavni život-roman pun erotike ili ti ga sexa

..javim još...mozak mi u leru...
    **kad si takvu sreću htio, vala nek ti je**

mea
    mea je offline
    Regularni forumas Avatar od korisnika mea
    Datum registracije
    16-12-07
    Starost
    31
    Poruka
    84
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: carica Pogledaj Poruke
    Vrag nosi Pradu
    film je puno bolji, bar meni

dok npr. P.S. Volim te - obrnuto, knjiga mi je bila odlična, film mlak i nikakav

još jedna preporuka, za cure koje vole lagano štivo za na plažu recimo - S. Kinsella: Šopingholičarka
    ..e sad tu ima dosta naslova, tj. dijelova.. sve su mi bile odlične, "gutala" sam ih u trenu i umirala od smijeha.. pa tko voli, nek izvoli
    Kakva bi tišina nastala kada bi ljudi govorili samo ono što znaju..

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,943
    Liked
    345 times

Isplati li se žvakati Matanovićkin roman

"Tko se boji lika još"?