| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Proza i poezija u Kultura i Zabava forumu; Ovaj topic je zamisljen kao mesto gde bi forumasi postavili svoje autorske radove.Takodje se mogu postaviti i kratke pricice ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 901
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Proza i poezija Ovaj topic je zamisljen kao mesto gde bi forumasi postavili svoje autorske radove.Takodje se mogu postaviti i kratke pricice i pesmice koje ste negde na netu iskopali pa u tom slucaju navedite izvor ili naznacite, autor nepoznat.Ako je autor nepoznat, mozete to ikoristiti kao ideju pa sklepati nesto interesantno. Ne treba ubacivati nikakve komentare, jednostavno pravimo knjigu pa kad se skupi dovoljno materjala onda neko profi sve to sabere i objavimo kao Forumske price - I deo pa mozda se to nekome izdavacu i svidi pa to zaista i objavi i onda sav prihod ide u neku dobrotvornu ustanovu. Velike ambicije za mali topic, ali hajde da pokusamo. ![]()
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #2 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija Kako je obicna koza postala KOZA SPECIJAL Nekada davno pre II rata u Tuzli i okolini bilo je puno koza.Ali te koze nisu bile SPECIJAL nego sasvim obicne normalne koze.E onda je prosao rat i posle rata su partijski sekretari primetili kako koze brste sve zivo oko sebe,preteci da potpuno uniste bosanske sume.Cak je jedan iskusan primetio kozu kako se penje na cetinare i namerno odrgrize sam vrh.Zamislite kakav je zli um imala ta koza.I onda na najvisem partijskom vrhu odlucise da te stetocine treba unistiti.Licno su partijski sekretari bili zaduzeni za likvidaciju i morali su licno sa najuzim krugom poverljivih ljudi da ih izjedu da bi bili sigurni da je odluka do kraja i temeljno sprovedena. Ali ne lezi vraze domaca tuzlanska ilegala odluci da spase bar jednu kozu i izabrase bas onu sto je grizla one vrhove.U pocetku je i ona davala mleka kao i obicne koze ali su je ilegalci vremenom naucili da poveca produktivnost , tako da se cela Tuzla mogla hranit i zadovoljiti svoje potrebe.Ona je i danas ziva i izvrsava svoj zadatak ali je i dalje kriju i cuvaju kao najvece blago. autor - Savana
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija Maskiranje Idemo ti mi tako,idemo kad sunce ti kalaisano,banu pred nas divizija Nemaca, i to ne bilo kakvih, boga ti poljubim svaki 2m i 130kg, cudo jedno, a nas saka jada, a jos gladni,zedni,goloruki i napaceni,sta cemo kud cemo,a ja ti komandujem pravac potok i tras! u vodu, zalegaj potrbuske,a voda ladna lepo vidis ribe drkcu od ladnoce,nakupilo se to zime,somovima se sve inje navatalo na brkove, a ja zalegaj! nemas kud beda ti je to, brate moj, pa one puske uspravno pa disi na cev, glava ispod vode, nema se vazduha, pa disi, par sati ti mi tako, ko podmornice na periskop srkucemo vazduh,sreca nasa zeleni mi,a zelen onaj potok,a jos i u licu smo pozeleneli tolko smo se naprezali da nas ne odkriju, maskiranje je to baco moj, nije mala stvar,hej tako je to bilo a ti ako ne verujes , pitaj one Nemce da nas nisu videli. (autor - nepoznat)
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija Žak Prever ( izvorna inspiracija) Išao sam do glavne pošte I platio sam sve račune Za tebe ljubavi moja Išao sam do Kalenić pijace I kupio da ima šta da se jede Za tebe ljubavi moja Išao sam do jebenog Miljakovca I prevezao tvom bratu comp.koji ni nezna da koristi Za tebe ljubavi moja A zatim sam došao kući i značajno te pogledao Beep ti materina neodgovorna,nisi ni sudove mogla da opereš Ljubavi moja A sad odoh u Tehno-market da kupim mašinu I onda mi više i ne trebaš Ljubavi moja (obrada i prevod - Savana,izvorni autor nepoznat)
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija SAN Nocas sam usnuo san.Idem ja tako putom a u susret mi idu jedna sremica i jedan sremac.Lepi oboje , put za Surduk ,uzak okolo zaglibilo , blato do kolena.Vidim ono dvoje ,nasmejano,ljubu se .Sta cu jadan ,ne bih da smetam da im kvarim ali ono blato okolo smeta.A oni idu , nista ne primecuju pa ni mene.Ali opet racunam kad se priblize videce me pa ce se strecnu .A strec nije dobar pa ni u sreci.Od silne dileme sta mi je raditi strecnuh se ja sam i u polu snu shvatim da sanjam.A san je san pa racunam nece ni ono blato da smeta.I onda resis i strmopicih se u ono blato.Samo mi oci vire.Ono dvoje srecom obasjani , prodjose i dalje u svom svetu pa shvatih da sam dzabe skakao u ono blato.A onda sam se probudio i bi mi zao sto je sve bio samo san.Ali ko zna ,mozda jednog dana taj san postane i java.I mada nema potrebe strmopicicu se u ono blato za svaki slucaj. Sreca je sreca ,ljubav je ljubav i treba to postivati.A onaj glib nije ni vazan ,iskoprcacu se nekako. (autor Savana)
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija LEKCIJA IZ BIZNISA Dogadjaji pocinju davno ’50-tih proslog veka. Okupilo se dosta unucica ,zavitlavanje , zmurke i ostale zanimacije koja deci u tom dobu mogu pasti na pamet.Baba Jela ,prva zena mog dede odluci da nas angazuje za vadjenje i skupljanje krompira na nekoj njivi u carajevcima.Preracunasmo mi ponudjenu sumu to pretvorismo u sladolede i naravno prihvatimo posao. Zavrsimo posao ,baba Jela posteno plati ,odose deca na sladoled a ja gledim one pare i razmisljam kako bih to mogao malo da uvecam. Dok sam ja tako mudrovao ,stari udarili po pivu i prici ko moze koliko flasa popiti i tu mi sinu sijalica te ladno ponudih da bih bez problema popio dve flase i to na iskap. Gledaju me oni ,ne zna se ko je ludji , meni ni 7 god .Padne konsultacija i oni odlucise da me to ne moze ubiti a da necu stici ni do pola prve flase pa nece biti stete.Ulozim ja lepo sve novce zaradjene na krompiru i dohvati se flase.Ode prva iz cuga , moji se zgledase , ne daju drugu.Majka vristi da nisu normalni ,ubice joj dete. Padose dodatne konsultacije i konzilijum odluci da se moze nastaviti.Dohvati se ja nekako druge flase i mozda je ostao jos jedan gutljaj a svo ono pivo pokulja iz mene kao vodoskok i zavrsi u cokotu loze koji je od tada naglo poceo napredovati. Konizilijum odluci da mi prizna pobedu i oprosti onaj zadnji gutljaj jer kazu malo dete nije bilo vise mesta.I tako oplodih svoj kapital i stezuci ga u ruci prespavah tu noc. Sutradan odose deca ponovo na sladoled a meni se osladilo ,gledam one novce , nekako mi zao da odu tek tako.Nadje se tu i moja tetka Mara a ja znajuci da sam brz kao metak predlozim tetka Mari da se trkamo od crne kujne do bunara.Bese negde oko 30m. Ulozih ja svoje novce ,tetka svoje i sve zavrsi kod deda Luke kao bankara. I naravno desilo se ono sto je moralo , oduva me tetka sa staze samo tako.Seo na zemlju gledam svog dedu , mislim nece valjda svom unuku uzeti novce.Deda ladno izvadi novce koji zavrsise kod tetke.A ja ostadoh i bez novaca i bez sladoleda .Propade mi biznis a da nije posteno ni poceo.E onda je nastupio moj deda ,ocitao mi lekciju o poslovanju ,biznisu i ulaganjima ,izvadio svoje novce i nadoknadio svu nastalu stetu i jos sam dobio pride za sladoled.Dugo sam to cuvao i ne secam se vise gde su zavrsile ,ali znam da je bilo pametno.A za sladoled zna se , jedno jaje jedna kugla kod sladoledzije na cosku. ( autor Savana )
__________________ Lepša duše dublje jeca Zadnji Uredio Savana : 24-09-08 u 12:51. Razlog: dodatak |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 11-08-08 Lokacija: iz mora:)
Poruka: 1,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija skupa s maskarom umivam te s lica. spužvom te otirem s ramena trbuha bedara. ispirem te s kose iz ušiju. i tako svaki dan. još samo da nađem način kako te iz srca izbrisati.
__________________ My name is Blue,Bety Blue |
| | |
| | #8 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 11-08-08 Lokacija: iz mora:)
Poruka: 1,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija vidiš, tamo, strmo nad morem, moja je stijena. na nju sam se naslanjala kad na tvoja pleća nisam mogla. pod njom sam čekala da ljeto jesen postane. da me u oči pogledaš bez pripreme. čini mi se, u nju sam se pretvorila.
__________________ My name is Blue,Bety Blue |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija NAJBOLJI PRIJATELJ Seti se vremena kada si prodavao prijatelje da bi preživeo. U pocetku nije bilo lako. Posle si navikao. Za one najbolje si dobijao najvišu cenu. Kada su ti otac i mati umrli, požurio si da se podeliš sa bracom. Hteo si svoje parce kolaca. Posle si se sudio jer ti je bilo malo. Ljubav si na kantar stavljao, misleci da ceš tako znati koliko vredi. Dodavao si sa strane, kada je trebalo. Decu u pocetku nisi želeo, a posle, kada su došla, nisi ih voleo jer su bila kao ti. Tako si ih ucio. Naše je prijateljstvo odavno zakopano. Bacio si ga negde kraj puta. Ja sam ga samo zatrpao da ga psi ne razvuku. Cesto prolazim tvojom ulicom. Ponekad vidim svetlo u tvom stanu. Ne usudujem se da ti pokucam na vrata jer ne donosim darove koje ti ocekuješ. Samo bih hteo da te pitam, koliko si dobio za mene? ( autor nepoznat )
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 18-01-08 Lokacija: Zadar Godina: 24
Poruka: 1,267
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Proza i poezija Mislila sam otvoriti ovakav topić, kad ono vidi netko ga je već otvorio. Super je i topic i tekstovi ![]() Gledao me kao da gleda djete, sa laganim osmjehom punim nježnosti. Topila sam se pod zrakama tog pogleda, drhtala sam pored tog osmjeha, postajala djete pred njegovim nogama. Ljubio me kao djevojku, ponekad nježno, ponekad snažno. Ponekad mi je pričao poljupcima. Volila sam ga kao žena, kao žena koja zbog previše osjećaja ne zna da voli.
__________________ Quod scriptum manet. |
| | |
![]() |
| Tagovi: kratke, pesmice, price |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:52.

Super je i topic i tekstovi