| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Puna vreća govana u Kultura i Zabava forumu; DA LJUBAV POSTOJI Da ljubav postoji Ti ne bi imala jezik Bila bi nijema, a ja bih Te razumio Ne ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-03-07
Poruka: 29
![]() | DA LJUBAV POSTOJI Da ljubav postoji Ti ne bi imala jezik Bila bi nijema, a ja bih Te razumio Ne bi imala ni bore Iznad ćela, kad bi ljubav Postojala, već možda Tragove oko usana Od smijanja i Pijančevanja STVARANJE Kada je Bog stvorio ženu Napravio je fatalnu pogrešku Dopustio joj je da rađa I stari I tako stvorio Pakao IDEALIST Znam da se neke stvari ne mogu promijeniti Ali još uvijek sam notorni idealist (Ma što drugi mislili o idealima) Jer ujutro kad popijem prvo pivo za šankom Čvrsto vjerujem da ću se uvečer vratiti doma Trijezan MLIJEKO Već sedmi put ovaj mjesec prestajem piti Jer mi se nos izbrazdao poput oranice Jer mi je jetra natečena kao goveđi odrezak I druga žena odlučno rekla: Zbogom budalo, vraćam se mami Ujutro sam iz hladnjaka, umjesto konjaka, Izvadio mlijeko iz tetrapaka Ulio punu čašu Sjeo za stol I prekrižio noge Satima sam čekao odgovor; - I što sad? - I što sad, kada sam trijezan? POETESA Rekla je, ja sam poetesa i pišem jednako dobro Kao i vi, mada su moje pjesme posvećene ljubavi Rekao sam, ja sam alkos i jednako strastveno pijem Kao i prije, mada o ljubavi možemo raspraviti U mojoj sobi Pristala je, i Više ne piše o ljubavi PROBUDILA SE UZ TIHI PRDAC I rekla: Sanjala sam Mickeya Mousa u obliku penisa I bio je tako sladak da sam ga pojela Ispraznio sam pepeljaru punu opušaka I duboko udahnuo plin iz štednjaka Na hladnjaku je stajalo nešto vina od sinoć Koje sam istresao u suho grlo Mislim da sam tada donio odluku: Neću više petljati sa ženama Koje sanjaju Jebene Mickey Mouse ROMEO I BALKON Ni najbolji remont ovoga svijeta Ne bi popravio moje tijelo i ponos Kada sam se pijan penjao na tvoj balkon I pao na glavu u ružičnjak A za sve je kriv Shakespeare i onaj Idiot Romeo Mogao se ubiti prije Giulietine prve menstruacije, Mogao je platiti kurvi za seks, Mogao je drkati u parku, Mogao se kastrirati Toliko je imao mogućnosti da stvarno ne razumijem Za koji se kurac penjao na balkon ODMAH IZA UGLA Bilo je to vrlo važno... Čak sam i potrčao za tramvajem (što nikada ne činim) Ali nisam stigao, preduhitrila me trudnica (udarcem u prepone) I vrata su napravila flok I tramvaj je otišao A ja sam popio posljednju limenku piva I pišalo mi se, strašno pišalo, Pao sam u deliričnu komu i pričinilo mi se Da trudnici razbijam glavu A onda je netko od prolaznika povikao: Odmah iza ugla, gospodine, Požurite se, do podne je besplatno Poslije je dvije kune Odmah iza ugla Ne možete promašiti, na vratima piše WC A ispod je grafit: - U tuđoj je ruci uvijek veći komad! Pa ti sad 'ajde ZAŠTO TI PONAVLJAM Poput Sinatre sereš o mafiji, o uhu Van Gogha, Wiskeyu W. Churchilla, Mannovom pederluku, govoriš o Tolstoju, Vivaldiju, Jongu i Shakespeareu kao O susjedima, listaš Times i National Geographic, Zbunjuje te moje umijeće budale i glasno prdenje Za stolom, nisu ti jasne moje knjige i sumnjivi Kupci istih I zašto ti, zaboga, zašto stalno ponavljam: Budi svoj i ostani glup KONSTRUKCIJA BROJ 5 Neke sam stvari namjerno prešutio Veliki sam dio izmislio, preoblikovao i dopunio Izbacio sam ono od – do, i uglavnom glumio Nevinašce u pokajničkom grču Ali nije mi povjerovala... Znala je da sam spavao s njezinom tajnicom Zato što nosi grudnjak broj 5 S POTPISOM Upoznao sam je na čitanju poezije, iako sam bio odveć pijan, A ona odveć lijepa, nisam se izrigao na pod već u pisoar I dijelom na čizmu, pušio sam švercani Marlboro s falsifikat Markicom, a ona Ronhil s plaćenim porezom, i ja sam čitao I nitko nije pljeskao, nije ni ona, ali je gledala mršavog tipa Za šankom koji je kupio moju knjigu i platio mi dupli konjak, Gazda lokala ponudio mi je svoju šogoricu, rekao je: stara je, Ali još radi sve, ali nisam mogao jebati, gledao sam njezin Ronhil I mislio na njezino srcoliko dupe, i studira li književnost ili veterinu Jer o oboje znam ponešto, i dao bih svoja jetra za samo pet minuta Na njoj i prestao bih razmišljati o smaku svijeta kojega ću ionako Dočekati pijan i bio bih optimist do prvog slijetanja i ne bih više pisao Loše stvari, možda bih prestao piti, mada u to čisto sumnjam, i sve Bih dao na ovom jebenom svijetu za samo pet minuta na njoj A onda je ona prišla za moj stol, sjela i kurvinski se nasmijala Pitala je za koliko prodajem knjigu i može li je dobiti Besplatno, s potpisom S gnušanjem sam odbio takvu ponudu I pitao gazdu lokala za šogoricu I zaista, bio je u pravu... Stara je, ali još radi sve POKER PONEDJELJKOM Stigao je red na mene Zatražio sam dvije karte I dobio poker kraljeva Tada je Joe prdnuo A Chris srknuo gutljaj Wiskeya Iako sunce još nije izišlo Nešto je zabljesnulo u kutu sobe Bila je to Margita Mikeova prva žena Koja je zaspala na stolcu I nehotice pokazala Glazirane gaće s ljubičastim cvjetićima Na kojima je pisalo Petak Iako je bio Ponedjeljak Siguran sam da je bio ponedjeljak Jer ponedjeljkom uvijek kartamo Poker Mada postoji pretpostavka i da Sam se zajebao (Ili Margita ipak nosi već četiri dana Glazirane gaće?) Kako god bilo Taj dan sam digao dosta love Dovoljno da odem na jug zemlje I posjetim Margitinu sestru Koja uopće ne nosi gaće I nikada, baš nikada, Ne igra poker Ponedjeljkom TORPEDO Jednom sam bio na selu i tamo upoznao seljaka Po imenu Jurek Sva moja stremljenja postadoše usmjerena Na njegovu malodobnu kćer i traktor marke Torpedo Jurek, rekao sam, posudi mi traktor da skoknem do Grada, kupit ću gajbicu piva i lilihop za tvoju kćer Ako hoćeš prijatelju, kćer ti odmah dam, ionako je Za kurac i ne znam što ću s njom, al' traktor ne dam Neznancu u ruke, previše je dragocjen I prirastao srcu Bacio sam opušak kraj štale (Koja se istu večer zapalila) I odveo sedamnaestogodišnjakinju na sladoled Gdje je dugo u noć lizala dvije kuglice sladoleda Od vanilije Torpedo nikada više nisam vidio I to me žalosti PRAVILO Kada je moj otac doveo ljubavnicu bio sam dijete Da bih shvatio zašto moja majka plače i jadnoj Djevojci urla: - kurvo! Kao mali nisam razumio stenjanje iz tatine sobe i Djevojkin uzvik: - Nemoj stati, matori! Kada je soba bila mala i tata nije imao gdje trčati Od onda sam mnogo naučio i svojoj sam djeci Rano objasnio Da žena koja urla na supruga: - Nemoj stati! Nikada drugoj ne govori: Kurvo! To je pravilo I treba ga zapamtiti ROGER Roger je jedan od onih Koji svake subote pere svoj automobil A poslije usisava prašinu iz dnevnog boravka I iznosi smeće iz stana Spada u onu kategoriju roditelja koji djecu Izvode u zoološki vrt, izlete, kazališta ili kina, Daju kakav – takav džeparac I redovito odlaze na roditeljske sastanke On nema osobnih problema i često govori U množini Srijedom i petkom se seksa, osim kad je spriječen Višom silom Od osiguranja ima sve što mu treba I štedi na svakom koraku Roger je moj omiljeni lik iz stripa I ja ga kao takvog obožavam OPCIJE Nisam za vojsku, monahe, žigole, ekstreme, umjerenjake, Menadžere, pedere, trezvenjake, naturiste, Radnike, lijenčine, kilavce i supermane Ja sam za razne opcije Uglavnom bez truna ambicije FILOZOFIJA Život je ispunjen detaljima, Rekla je i povukla dim cigarete Znalački se pokrila do brade I nastavila: Rodila sam troje djece i svi su, Bogu hvala, živi i zdravi I da me leđa tako ne bole Radila bih sve do smrti Platio sam joj obavljeni posao I zamolio da napusti stan Jer mrzim kurve koje filozofiraju Na sat KRAJ Neki mi put dođe da zajebem sve I ostavim sve I odem Otputujem I odem Negdje Gdje me ne znaju Okrenem stranicu I kažem To je nov početak Ovo ću jutro Oprati zube Staviti kravatu Popiti kavu Potražiti posao Koji traje do pet Oženiti se – ne oženiti U svakom slučaju Prestati piti Naučiti govoriti Naučiti hodati Naučiti plesati A to nije mala stvar Prestati piti Igrati tenis Biti human Slušati vijesti Ići na more Kupiti odijelo Prestati piti … Jebiga, to sam već rekao, A tako mi teško neke stvari Leže BILA JE Bila sam silovana u petnaestoj, Dečko me je napustio u trećem mjesecu trudnoće, Ovisna sam o drogi, uglavnom lakšoj, I sad me ti jebeš u polovnoj Škodi Rekla je I dodala: Nikada nisam tako nisko pala Dao sam joj nešto kovanica Da kupi pivo i cigarete I dugo u noć pričao o štetnosti droge I sigurnom seksu U polovnoj Škodi I BOLI ME Ako imaš nešto - reci Ili se skloni u stranu Dosta mi je tvojih Praznih riječi I uzdaha za vrijeme Jutarnje kave Posoljene Mediteranskom travom Boli me kurac za Gladne i siromašne Za tvoje starce I krastavce Za umjetnost, Pravdu, Zubare, Koncerte, I sve tvoje bivše Koji su Uspjeli u životu Jebiga, draga, ja nisam Kirurg, Niti glumac, Pilot, Odvjetnik Ni mesar Al ima nešto valjda u meni Što ću otkriti Jednom Kad – tad Kad – tad Il’ nikad Jer, boli me, stvarno boli, Dupe Za to BUDA Kažu da vrana donosi Smrt I sova I vađenje zuba I rak I infarkt I ti Mala moja Koja me već tjednima ždereš Kad pijan dođem Doma Al’ ko ga jebe… I Buda je jednom imao Muda I bio ponosan Na njih A danas se gruda U obliku soba Il’ tuljana Il’ ružnog Pingvina Negdje na Sjevernom polu KIŠA Jedan od onih dana Kada je na ruci gips, Žena ima glavobolju, Ljubavnica menstruaciju, Kada su džepovi prazni, Mamurluk razbija lubanju, Birtija ne daje kredit, A vani pada kiša Praćena tučom I poslije svega toga, Kako ne bih bio depresivan Kako? ZA GUZICU UBIJAM Juda je rekao da su stvari promjenjive Ali da on ostaje isti I ne da guzicu za publiku ma kakvi Šupci oni bili Uzeo je gitaru i izišao na ulicu Svirajući baladu o Petrici Kerempuhu Ja sam ga čekao uz izlog birtije Lagano srčući svoje pivo Nakon što ga je iscipelario pijani vatrogasac I razbio mu gitaru o kontejner za smeće Juda se vratio za stol krvav I ponosno rekao, da ga gosti čuju: Život dajem, ali za guzicu ubijam A ja sam naručio novu rundu DOMAĆE S tvojim volumenom I nekakvom kemijom u zraku Mi se već tjednima svađamo Kao da smo, ne dao bog, u braku I ako je fakat tvom starom ko lakat Zažmiri kad pogasim svjetla Ne želim da se uplašiš kad zgrabiš Kažiprst umjesto domaćeg pijetla SLONOVI Sinoć sam gledao dokumentarac o lavovima Kada su lijepo rekli Da se lavovi pare po potrebi, Kad im dođe Između obroka antilope i, recimo, Vlastite mladunčadi koja su Nastala kada se slonovi Napuše afričke trave Slonice se prečesto vade na migrenu Jer najlakši način je reći slonu: - Ne večeras, dragi Sutra ćemo, obećajem OSTAVKA Rekla je, ostajem pri svome I ne želim te, zaista ne želim, Više nikada vidjeti U dječji ruksag "Save The Earth" Spakirao sam majice, gaće I čarape, i tada rekoh: Zbogom, idem ja, umjesto Pozdrava - Do viđenja. Okrenula je glavu na stranu I promrmljala: Crkni, gade Kao da samo gadovi Crkavaju Na ulici se ništa neobično Nije događalo, Kao da svijet nije znao Za još jednoga beskućnika Ipak, spremala se kiša I ja otrčah u prvu birtiju Na konjak I topli sendvič RAPSORD Ne trebam te I ne trebam te A opet mi nedostaješ Glupačo moja i Moja Kao i njegova Osobnost je tu najmanje Bitna i Bitna si ti Jer Ne trebam te I ne trebam te A nedjelja je I petak trinaesti I pun je mjesec I pun je zvijezda I pun je kurac Ali to je već Druga priča BIVŠA Bivše su bivše A moja još diše I jezikom radi kao nekad davno Nema pomirenja, ni duboka razočarenja Jer i ja sam, jebiga, Ostao isti POSLJEDICA Džino je naručio pivo i pelin Sasha samo votku Ona deci crnog vina A ja sok od borovnice U jednom je trenutku Nastao tajac Konobar je doživio Moždani udar Muha se mrtva ispružila Preko stola Uragan se nadvio nad Gradom A komunisti su došli na Vlast Jebiga, Znao sam da ne smijem Prestati piti Uvijek se dogodi Neko sranje BUREK U ovitku bureka napisala je poruku: Kupi mlijeko, jogurt, cigarete i novine Zatim na placu kilu krumpira i salatu A kad to završiš ravno doma, Ni za Boga miloga u birtiju! Dakle, jebeš burek I tko ga izmisli |
| | |
| | #2 (permalink) |
![]() | [center][ Pitala si me, jesam li oženjen Šutio sam Pitala si me, imam li djece Šutio sam Pitala si me, kakav sam to čovjek Šutio sam I nastavio pušiti cigaretu Jer poslije seksa s tobom Svaki je razgovor besmislen POLOVNI FORD Iza mene je bio drugi razvod, troje klinaca, Neotplaćena hipoteka na ruševnu kuću I polovni Ford Taunus iz 1967. Žene sam uglavnom prepustio dojučerašnjim Prijateljima, djecu njihovim majkama A hipoteka i polovni Ford prešli su u Moje vlasništvo. Posebno me je veselio Ford iz '67. Ford Taunus s pet vrata, prelakiran Bezbroj puta, posljednja boja tamnozelena S kričavim flekama korozije Ima li što ljepše od auspuha pričvršćenog žicom, Rasklimanih sjedala, napukle šajbe I dopirućih zvukova s jeftinog zvučnika? Nema. Jer kada te žene ostave, djeca odu Neistraženim putovima i vrate se tek sa slomljenim Vratovima, a hipoteke propadnu zajedno s ruševnim Kućama, ostaje Ford koji trune zajedno s Tobom. I uvijek stigneš, gotovo uvijek, ubaciti u Četvrtu brzinu prije slijetanja s mosta. GODIŠNJICA Dogovorili smo se točno u osam, u restoranu gdje cijene Lete (al' tko mari za takve stvari kada se slavi Godišnjica braka). Bio sam uzbuđen k'o malo dijete I cijeli sam dan pio samo vodu. Naručio sam se kod frizera odmah nakon posla U dućanu kupio bolju kravatu Nazvao ljubavnicu, otkazao termin. Rekla je: - Nema problema, postoje sprave, al' ti si nađi Neku drugu drolju Od Alana sam posudio nešto za džeparac, oprao Kola, izvana - iznutra, iz novčarke izvadio fotografiju Bivše, i stavio njenu u koloru. Točno u osam, na minutu, zakoračih u restoran hrabro. Debeli konobar, uz naklon, mi kaže: - Jebemti mali, budi samo dobar! Taman kad htjedoh mu opsovati mater, shvatih Da čovjek odrađuje smjenu. Pustio sam da s mene Svuče jaknu što, priznajem, vonja po dimu. Kraj tanjura vaza i buket umjetnih ruža A za stolom ubrzo shvatih da nema žene Samo koverta kričavo ružna na kojoj piše Moje ime - Ne mogu više, život je kratak da s tobom patim Čitavo vrijeme, piješ i jebeš što god stigneš A ja sam ipak još dosta mlada Odlazim stoga kod svoje mame i, molim te, ne Dosađuj, znaš da mi je otac bivši boksač I bilo bi šteta da te zgrabi Voli te tvoja, sada već bivša i, zaboravih skoro, Nahrani mačku! SUĆUT Čitav sam dan tražio zamjenu Za ženu koja me ostavila I lagano me svladavao umor Kad ugledah pekara iz ulice Rekao je, imam posao i dobru Plaću, jutrom donesem topli kruh I krafne, radim za kredit i Otkup stana A žena me vara s jebenim Frizerom Slegnuo sam ramenima, i uzdahnuo: Danas je teško biti pekar BRIGA Rekla je, jebemtisuncegdjesicijelunoć A onda polako, brinula sam se I nisam spavala I nisam jela I nisam na zahod išla Ali Popila sam Onaj tvoj konjak Kojeg si krio Pod krevetom Rekao sam, jebemtisunceibrigama A onda polako, Idem u dućan Po novu bocu A ti se ni za živu glavu nemoj Ponovo Brinuti NEKOLIKO DOBRIH RAZLOGA … Imam Da me proglase ludim, Oslobode svih optužbi, Sudskih taksi, Vojske, Braka, Alimentacija, Da mi uruče Žuti karton I dozvole Zabiti penal Onoj maloj Preko puta Imam… Ali se ne mogu sjetiti Niti jednog Evo, i to je jedan od onih Nekoliko Dobrih razloga PARANOJA Još jedna noć i tupa Bol u leđima U zrcalu gledam nepoznata Starca Koji se kolje starim žiletom I vičem: Nemoj stati, taman dolaziš Do rješenja Umri, umri, umri, seronjo Još samo danas plačem Za tobom I tad čujem poznati glas: Ne znam trebam li se prije zaklati Ili posrati U dilemi sam od rođenja NA VRIJEME Stvarnost je bizarna i lako je samoubojicama Koji su platili stanarinu, račun za struju, telefon, Plin i toplo grijanje, koji su petnaestog poslali Alimentaciju, sredili dug za šankom i uplatili Dječji vrtić do lipnja Lako je njima I ja bih se ubio da sam sve to platio Na vrijeme LJUBAV U LJUDOŽDERA Sinoć smo pojeli tortu od ruma I popili sve vino Poslije smo prešli na ostatke Konjaka i njemačkog piva Pijano je legla na krevet I rekla je hajde lezi kraj mene Rekla je svuci se I rekla je dotakni mi bedra Rekla je poljubi me kao nekad I rekla je Voli me strastveno barem ovu noć Pogladio sam je po licu Onako nježnu i lijepu I okrenuo se na drugu stranu Rekao sam glasom dovoljno nježnim: - Pobogu, ljubavi, pa nema smisla Ti si mi ipak samo Žena SKICE JEDNE SKITNICE U DELIRIJU Bolja da kasnim ja, Nego da kasni NJOJ Rekao sam I ugledao Faraona Tita Kako u obližnjem Supermarketu Kupuje nogu Za svoju dragu Nisam rasist Ali ne podnosim Crnce, Arape, Žute, Crvene I sve one koji nisu Bijeli A ne smrdi im iz Usta Ja sam zvijer U krevetu Rekao sam joj Ali neću te Uvjeravati Uvjeri se sama Rekao sam joj I svršio Sat vremena Prije nje A potom Otišao na pivo Dok je ona Listala neki časopis O modi S mislima Kako je ubiti A nekažnjeno se izvući Učini mi se Da je prdnula Ali sam prešutio Jer možda sam To – zapravo – Bio ja LAVINA Odmor na snijegu idealna je prilika Da zamrznemo naše odnose i po tiho, U sebi, kažemo: Kad proljeće dođe sve otopli Pa zašto ne bi onda i naše svađe Kupit ćemo tebi skije, a meni nekoliko Boca konjaka (znaš da sam nespretan na nogama) i otići ćemo u Austriju (jebeš naša skijališta) Gdje ćemo provesti najljepši Tjedan bračnog Titanica Ma koliko se mi trudili govna obilaziti Ona su u nama (evo ja ih i sada spremno nosim do sljedećeg istovara) I ne možeš poreći da nam jednom Nije bilo lijepo (ili sam te možda zamijenio s nekom drugom?) Mada je kratko trajalo Taman toliko koliko i tvoje uvjerenje Da me možeš promijeniti Kažem ti, odmor na snijegu idealna je Prilika da zamrznemo naše odnose A ako se to i ne dogodi Popit ćemo konjak I pobiti se Kako već priliči Civiliziranim ljudima ONA MRZI PEDERE Kada sam ga pustio u sobu Da prespava svađu sa ženom Alen je priznao da je peder - Ti si fin čovjek, rekao je plačno, Ali si grub i iz usta ti smrdi Osim toga, stalno si bez novca, Jer sve što imaš ostaviš za šankom Složio sam se s Alanom i dao mu posljednju Bocu piva - Iako sam peder, kladim se da sam imao Više žena od tebe, jer seks je tehnika u Kojoj uživaju oba partnera Poznavajući tebe, previše si sebičan Da tako misliš., Rekao je A ja sam ga onesvjestio Bocom u glavu i otišao do Njegove žene Koja u principu mrzi Pedere ŽRTVA Na božićnom domjenku (jednoj od onih ceremonija gdje se Puno jede i pije) Praznio sam drugu bocu vina kada je Gare rekao da je kupio snajper S kojim će ubiti Ženinog ljubavnika Božićni blagdani, rekao bih, izvrsni su Za razgovore o savršenu ubojstvu Posebno ako je žrtva Ženin ljubavnik Iako nisam imao ništa s tim, pomno Sam ga slušao (Čak mu i dao nekoliko korisnih uputa) A onda pao u duboku Depresiju Dok sam govorio Gari o važnosti drugog hica Netko mi je odnio bocu vina sa šanka I netragom nestao /CENTER] |
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() | RIBIČIJA Oduševio sam se Ninovim prijedlogom Da vikend provedemo na ribičiji Rekao sam ženi, vraćam se u ponedjeljak A ona je rekla, idi gdje hoćeš i ne moraš se više Ni vratiti! Uzeo sam štapove, mrežu, mamce, dvije boce Konjaka, desetak piva, sombrero, čizme, Kuhinjski nož, motornu pilu za samoobranu, Šatorsko krilo i vreću za spavanje U ribarnici sam kupio šarana, smuđa, soma, Malog morskog psa i smrznute filete oslića, Jer nisam se mogao sjetiti idemo li pecati Na jezero ili more Nino je našao zaklon od sunca i postavio Štapove u sjeni jablanova Njegova je žena pila moje pivo, a ja sam Crtao zeleni krastavac Nakon nekoliko sati sve mi je dosadilo I vratio sam se doma... A na hladnjaku zatekoh poruku Na kojoj je pisalo: - Podgrij večeru i dođi u krevet A ispod toga malim slovima: - Muž mi je na ribičiji čitav vikend, a Glupan uopće ne zna pecati LOŠE VOLJE Jebeš komunjare, demokrate, liberale, fašiste, Republikance, sabor, vladu, policiju, činovnike, Poreze, glasovanje, Karla Marxa, Puškina, Malog Princa, Oskara, Nobela I alimentaciju koju sam opet zaboravio poslati Danas sam loše volje, Jebeš i mene ZA BLAGDANE Za blagdane sam navukao upalu grla I lijevog uha, gledao prijenos Košarkaške utakmice i pušio travu Iz Turske Onda je došao susjed u posjet i pričao O krvavo zarađenom novcu na baušteli, O tome kako su Nijemci fašisti, a on zidar I tesar po potrebi Donio mi je bocu jeftinog wiskeya i šteku Marlbora te rekao da je uplatio akontaciju Za novi Mercedesa (Ali nije mu žao, jer stalno crnči) Dodao je da Hitler nije izmislio konc - logore Nego je ideju preuzeo od Rusa, i još Mnogo toga je ispričao, ali nisam sve Upamtio Na kraju mi je posudio sto eura, i Moja je žena kupila bor i ukrase, dvije patke, Vreću krumpira i gajbu piva Samo mi nije jasno kako je sve to Nosila u rukama ČESTITKA Tata, sretan ti rođendan, Napisao mi je sin na jeftinom Papiru plavim flomasterom A ispod čestitke maleno srce I veliki križ Čemu križ, upitah maloga Koji se zamisli i tiho uzdahne, Jebiga stari, Nisam bio siguran hoćeš li Doživjeti ovaj rođendan Ili ne Eto, zato križ Šutnuo sam ga nogom, Ali ne jako, Tek toliko da ne zaboravi Kako se u našoj kući Ne psuje NEDJELJNO POPODNE Pojeo sam juhu, krumpir, dva komada Piletine, kolač od banane, popio kavu, ispušio Cigaretu i zadovoljan se vratio u sobu Gdje sam s telefona nazvao bivšu I vrijeđao je Poslije sam pogledao dokumentarac o Vijetnamskom ratu, napisao ovu pjesmu, Istuširao se, odrezao nokte i iščupao Dlake iz nosa Tada mi sine: - Dobro je, sutra je ponedjeljak PODMORNICA To što tonu podmornice i nije neka stvar Za one koji su potonuli u kontejnere u potrazi Za nečim jestivim Iz ruke vadim komadić stakla razbijenog prozora I pitam se s pravom Za koji kurac uopće postoje podmornice i zašto Sam, dovraga, razbio prozor na njezinim vratima Kad onaj njen još nije otišao na posao MIRIS Moj stari je uvijek govorio da je sreća pišljiva vreća Iz koje svatko vadi osim njega I da je zato oženio moju mamu i dobio mene Za sina I takav posao, i takav auto, i takvog psa, i usrane Ruže u vrtu koje nikada da procvatu, i takve susjede U čije dvorište pljucka i baca smeće... .... I moj stari je uvijek govorio da je sreća prolazna stvar Koja njega mimoilazi Kao da ima jebenu kugu, ušljive gljivice, samo jedan Bubreg i jedan testis, mogoloidsko lice i začaranu čakru Iz koje vire sva govna ovoga svijeta. …. I moj stari je uvijek govorio da samo pederi sjede na nečemu Da je sreća naklonjena budalama, kloniranim Klaunovima, sisatim ženama, patuljcima bez muda, Grbavim snjegovićima, Afroamerikancima, i Mojoj mami i meni Jer Govna uvijek pronalaze put Samo ih treba usmjeriti A on je zato tu NAJGORE STVARI Najgori su vječni studenti, propali policajci, Bivše žene i bivši svećenici, revolucionari, Loše vino, filatelisti, skupe kurve, udavače, pederi, Televizijske reklame, pokvareni zubi, apstinencije, Ambicije… I onaj tvoj kreten što mi je polomio rebra Kad nas je zatekao Na svom Šugavom trosjedu SAMO JEDAN DAN Nisam nikakav romantičar, ali Volim osjećaj da ću, kada odeš od mene, Promatrati prirodu i smijati se Stijenama Koje bi jednostavno Nestale, propile se, ubile Da su s tobom bile u braku Samo jedan dan DO LUDILA Još jedan sjeban dan I sjebana ti I sjeban ja I sjeban Onaj Što je naručio cappuccino Do nas Sjeban konobar Sjeban poštar Sjeban policajac Koji nas privodi Zbog grama ili dva A za sve je kriv Pun mjesec Sjeban do ludila BUTLEROVA KUHARICA Popeo sam se na krošnju i gledao Vlastiti sprovod Svećenik je drobio o tome Kako sam - negdje duboko u sebi - Ipak bio dobar I to me do suza nasmijalo Obje su žene stajale jedna Uz drugu I prepričavale recepte iz Butlerove kuharice, a ona druga je Ustvrdila da nisam imao pojma O kuhanju I da je sada sretna što je Štednjak napokon čist Djeca su kamenčićima gađala Poklopac mog lijesa I bila zaigrana, sve dok jedan Nije pao preko lopate I razbio nos Na drveni križ Sve u svemu i nije izgledalo tako loše, Kako sam u prvi mah očekivao SOK OD BOROVNICE Nužna je promjena, rekla je, i kupila mi Odijelo, kravatu i cipele broj četrdesetdva Odvela me kod svoje majke i rekla: to je to, A ja sam bio smrtno ozbiljan i pio samo Sok od borovnice Nakon nekog vremena ponovno je rekla, Nužna je promjena i poslala me na liječenje U Vinogradsku Bio samo tamo mjesec ili dva, i smrtno ozbiljan Pio samo sok od borovnice Vrativši se kući, zatekao sam mačku po imenu Prudy, papigu Karla, zlatnu ribicu i U spavaćoj sobi muškarca atletu koji je Sportski iskočio kroz prozor Rekao sam smrtno ozbiljan: Nužne su promijene I po tepihu povratio sok od borovnice MEDVJEDI Svako ima svoju zvijezdu, rekla je i pokazala na jednu, Koja i nije izgledala bog zna kako Ako si dobar čovjek, rekla je, možeš uživati i u malim Stvarima, Veseliti se, primjerice, bijelim medvjedima Šutio sam i razmišljao: Ako su medvjedi male stvari, Što će onda reći kada se skinem pred njom? BEZNAĐE Netko je u mom dvorištu ostavio strojnicu I poruku: Ubij se, da te ja ne moram ubiti Kraj poruke streljivo, dvije granate I nešto sitnog novca Za ukop i misu zadušnicu Napravio sam popis onih koji me Žele ubiti i suzio broj osumnjičenih Na šezdeset i dvije stranice: Otac, majka, bivše žene, ljubavnice i njihovi Muževi, prijatelji & neprijatelji, konobari, Kurve, makroi, dileri, policajci, zelenaši, Pederi, narkomani, i vlast Vlast, vlast, vlast, vlast.... Valjda sam postao beznadan slučaj Samo što toga još nisam svjestan ŠKOLA U školi sam najviše mrzio matematiku, Kemiju, fiziku i sat likovnog odgoja A volio sam mladu učiteljicu engleskog jezika Koja je ostala u drugom stanju S profesorom biologije Ja sam pobacio u sedmom razredu, Ona u drugom mjesecu ČETRDEST MINUTA Ona je Prekrila tragove na svojoj ruci Žiletom Odjenula vojničke hlače Zapasala ih Remenom od svinjske kože Udahnula Miris nikotina i kalcija Šumeće tablete Otvorila prozor Što gleda prema sjeveru I pljunula Bio je to znak da je Otišao Na redu je mojih četrdeset Minuta MENE PITA Rasplinula se poput kisika u zaglavljenom liftu Pretvorila oči u vijak zgloba I mene, mislim, mene pita Gdje sam sinoć bio Nakon poklona pougljenih bubrega Natečene jetre i, vidi vraga, Muškosti do kosti slomljenih bedara Mene, mislim, mene pita Gdje sam sinoć bio Kako da znam Kad sam bio pijan IDI Crvljiva je ovo ljubav, draga moja I gliste imaju više sreće Ako ne završe kao mamac Za ribe Puklo je nešto davno I zaudara Puklo je u tebi I u meni Donesi mi još jedno pivo Iz hladnjaka Očisti pepeljaru I dodaj novine A onda idi Muž ti je postao odveć Sumnjičav LOV NA KITOVE Počela je sezona lova na kitove A ti i ja sjedimo u sobi I ispijamo wisky Kojega smo jutros kupili Na buvljaku Ne ulazim u rasprave o kitovima Jer bilo bi uzaludno razgovarati s nekim Tko je do jučer tvrdio Da su delfini nimfomanke I da moja mama nosi najlonke Kako bi prekrila kovrče Na nogama Tužan sam, Ali ću se večeras ipak napiti I možda već sutra kupim pravog kita Pa makar i prepariranoga DRVO U ŠUMI (dječja pjesma) Sinoć me je posrao jelen lopatar Pred svima, da me vide, Stidio sam se, odrvenio I u kasnu jesen pozelenio A onda je došao lovočuvar Sa ženom vjeroučitelja Da sam imao oči zažmirio bih I ne bih više nikada progledao Na kraju tu je i drvosječa Šljem, rukavice i motorna pila Kasno sam shvatio da sam najebao Tek kad sam čuo: Brr, brrrr, brrrrrrrrrrrrrrrr DOBRI MIKE Poznavajući Mikea znam da će zakrenuti Vrat ženinom ljubavniku A zatim će ženu nježno baciti Kroz prozor s trećeg kata I, na kraju, Uzeti hašiš Da ponovno postane Pacifistom Dobri, stari Mike Uvijek je bio cool Samo mu treba Poticaja |
| | |
![]() |
| Tagovi: idioti, pijanice, razvedeni |
« Tad Williams
|
Ekipa,help! »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:31.