| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Šta mislite o ovom tekstu? u Kultura i Zabava forumu; Igraš basketa. Osjećaš se zivim. Tučeš se. Srce pulsira. Skakućeš, preskačeš vijaču. Kao Bokser. Kao - šampion. Drziš ručnik preko ramena ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 11-09-06 Lokacija: Ulan Bator
Poruka: 657
![]() ![]() ![]() | Šta mislite o ovom tekstu? Igraš basketa. Osjećaš se zivim. Tučeš se. Srce pulsira. Skakućeš, preskačeš vijaču. Kao Bokser. Kao - šampion. Drziš ručnik preko ramena i krećeš se. Sve je to ispoljavanje zivota. Kada nokautira ili bude nokautiran bokser se osjeća zivim: vibrira. Vibrira on. Vibrira dvorana. Talasi vibracija kupaju ga i on dodiruje zivot: ispoljava se. Treba ispoljiti sebe. Ekspresija je ultimatum. Nakon godina nagomilanog očaja, vrijeme je da se krene naprijed. Srce kaze: "Naprijed momče. Sad počinje zivot“. Svaki dan je zivot. Nema sutra. Sutra je iluzija za budale i mekušce. Danas je zivot. Iskapi ga do kraja i baci čašu u budžak. Pedeset praznih čaša na gomili, pedeset makslimalno iskorištenih dana. Iskoristi dan. Ako dan tebe koristi znači da si zivotna kurva. S danom nema nagađanja. Bog ga je stvorio da bi ga čovjek proživio. Tačno je rekao: Evo ti dan i ne zajebaji se. Ako se budeš zajebavao, dat ću ti Staljina. Ovaj se zajebavo i dobio je, holokaust, meningitis i tercet dikatora. Musolini je bio najblaži. „Bog nam ništa nije duzan“. Onaj ko je to rekao bio je potpuno u pravu. Dao nam je sve i još se usuđujemo da ga molimo. Pohlepa ljudska. Dao nam je i pohlepu da bi shvatili vlastiti infantilitet. Pohlepa je bitna. Ona pročišćava, kada čovjeka dovede na ivicu ambisa. Kada to shvatimo, onda se počnemo gaditi sami sebi. Ali malo je ljudi to shvatilo – zato svijet i liči na ogromno govno. Priroda je posljednji otisak božije ruke - u društvu nema ničeg božijeg. Društvo je kavez koji je čovjek sam sebi stvorio kako bi mogao srati na tačno omeđenom mjestu. Gomila skoncetrisanih govana koja pod hitno treba odvod. U društvu je nakupljeno previše nespojivih stvari – zato se i raspada svakih 40 – 50 godina. Teži anarhiji. Kad dođe pak do nje – čovjek isprazni svoje frustracije i onda opet pozeli uredan i sređen građanski zivot koji smrdi na uskršnja jaja i na svakodnevnu idiotsku kupovinu u nekom šoping centru. Idioti na pokretnim stepenicama koji mehaničkom preciznošću kupuju uredno zapakovana govna i vraćaju pare onima kod kojih lome kičme za te iste pare kako bi opet kupovali ta ista govna. Pobogu!!Besmisleni krug. Upadni u njega, uhvatit ćete vrtoglavica i mučnina. Nakon toga, čovjek se navikne. Smiri. Postane poslušna zivotinja...Obrt kapitala, društvo. Priroda je dijametralna suprotnost. Pogledajte prirodu i vidjet ćete Njega. Vidjet ćete sebe kroz Njega. Veliko ogledalo našeg pravog lica. Mamuran sam od sinoć. Boli me glava i povraća mi se. Moram izbaciti otrove iz sebe. Bacio sam cigare, još moram alkohol svesti na neku normalnu mjeru. Onda bi trebalo biti sve u redu. Moći ću igrati basketa 3 sata bez prestanka, a to je uspjeh. Osjećaj zdravlja i pobjede: nozdrve mi se šire kao u arapskog konja pri pomisli na galop. Na takmičenje: Sport. Boks je odličan. Jedan od najboljih sportova. Plemenita vještina savladavanja protivnika i iskonska teznja čovjeka za nadmetanjem. Na pošten način. Bez laganja i podmetanja. Jedan pod rebra. Jedan u stomak i onda jedan u bradu. Glava se trese, kapljice znoja i krvi rasipaju se kroz svijetlost u čestice nečega što je moglo postati čir ili tumor na želucu. Olakšanje. Opuštanje. Znojenje. Udariti i biti udaren. Ljepše je udariti i oboriti. Kudikamo ljepše. Udarati šakom u deblo kakvog hrasta dok neko nekom ne skine koru. Vjezbati čitavu noć gađanje pikada s nekom zenskom. Unutra – van. Unutra – van. Sa ženama nema problema. Kod njih uvjek pogađaš centar. Osim ako nisi pijani idiot pa pogodiš ono između. Ova vrsta pikada mi se više sviđa. Strelica sama tezi ka centru, a rupa je zeljno iščekuje. Rupa govori: Dođi, vidi, pogodi. I ti dođeš osvojiš to carstvo plača i osjećaš se kao mali Cezar. Raširiš svoju mapu i traziš novu rupu. Zato oni koji ne jebu igraju pikada. Da bi simulacijom postigli zadovoljsto. To je vrsta onanije. I ja je često upraznjavam. Strastveni sam igrač pikada i bilijara. I uličnog basketa. Kad djevojke gledaju kako se nadmećeš s drugim to ti dize moral. Uzimaš štap ili loptu u ruke, pogađaš u rupu i daješ im do znanja kako si uspješan. Precizan. Strastven i pozrtvovan. To ih uzbuđuje. Plješću rukama, skakuću inavijaju. „Oh, kako bih voljela da me ovaj pocjepa, oh. Kao mrežicu na obruču. Oh,da...", misli ona potsvjesno i gaćice joj se vlaže kao Sejšelski greben Zadnji Uredio Korozija : 23-02-08 u 23:37. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Šta mislite o ovom tekstu? Dugačak je
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta mislite o ovom tekstu? Ovaj dio mi se najviše sviđa Citat:
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta mislite o ovom tekstu? Za babino brašno. Zanimljiva mi je usporedba s pikadom. Jesi to ti pisao?
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:34.