| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Umro Dragutin Tadijanović u Kultura i Zabava forumu; Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna svijetlila nad njime. Amen... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 09-03-07 Lokacija: u oblacima...
Poruka: 1,538
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Umro Dragutin Tadijanović Dugo u noć, u zimsku bijelu noć Dugo u noć, u zimsku gluhu noć Moja mati bijelo platno tka. Njen pognut lik i prosjede njene kose Odavna je već zališe suzama. Trak lampe s prozora pružen je čitavim dvorištem Po snijegu što vani pada U tišini bez kraja, u tišini bez kraja: Anđeli s neba, nježnim rukama, Spuštaju smrzle zvjezdice na zemlju Pazeć da ne bi zlato moje probudili. Dugo u noć, u zimsku pustu noć Moja mati bijelo platno tka. O, majko žalosna!kaži, što to sja U tvojim očima Dugo u noć,u zimsku bijelu noć? Počivao u miru .
__________________ The Show Must Go On.. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,632
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Umro Dragutin Tadijanović ful mi je žao...obožavala sam ga!
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #15 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Umro Dragutin Tadijanović Počivao u miru
__________________ 8. uberbabe : 2. krug : skupina C : glasanje |
| | |
| | #17 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,272
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Umro Dragutin Tadijanović Baš mi je žao. Nemogu vjerovati, ali baš sam neki dan mislio na njega. Bilo dosadno doma, gledo neki dokumentarac i reko kak je nekom ko je sve to proživio. Sjetim se našeg najpoznatijeg stogodišnjaka i mislim si kak ga dugo nisam vidio na tvu... A danas eto otvorim novine i čovjek preminuo... Baš mi je žao... Neka mu je vječni mir...
__________________ ...i do it because i can, i can because i want to, i want to because YOU SAID I COULDN'T DO IT!!! |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Umro Dragutin Tadijanović Ovo je valjda najlegendarnije djelo legende. Nosim sve torbe a nisam magarac Ja se ne volim ni s kim tući I nikad neću da dotaknem Kad me nagovaraju i kažu: Ne smiješ dodirnuti njegovo uho. Kad nas učitelj pusti iz škole Najprije idemo svi u redu, A poslije, čim nas ne vidi više, Tuku se s onima iz drugog sela. Ja ne volim o tome ni govoriti. Meni je najdraže kad idemo kući A netko vikne: Tko će bit magarac? Ja onda kažem: Metnite na me torbe! I svi na moja ramena povješaju. A meni nije teško, jer znam da nosim I Jelinu torbu.Mogao bih za nju Da nosim, sigurno,trideset i tri torbe. Al nikom ne bih priznao da sve nosim Zbog Jele!...Koji možda o meni misli da sam Magarac pravi, znam: vara se, i ne zna... Magarac, to svi već znaju, imade dugačke uši. Zagreb (Runjaninova ulica 4), 23. srpnja 1935 Počivao u miru!
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,115
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Umro Dragutin Tadijanović Citat:
R.I.P
__________________ We see it now before us, but even so we cannot read the lies between the lines. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: dragutin, tadijanovic, umro |
« demian
|
Domaća književnost »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:29.