Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 19

Viktoria Faust

Raspravljate o temi Viktoria Faust u Književnost, Knjige i Časopisi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi? napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ...

Starter Avatar od korisnika aidyn
    Datum registracije
    22-02-08
    Starost
    21
    Poruka
    35
    Liked
    0 times

Viktoria Faust

jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi?
    napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ja mislim nes o vukodlacima.

Regularni forumas Avatar od korisnika Rowanne
    Datum registracije
    04-01-08
    Poruka
    248
    Liked
    0 times

Re: Viktoria Faust

Čitala sam njezina dva priručnika ("Vještice-knjiga sjena", "Vampiri-legenda koja ne umire") te jednu knjigu "Neizgovorena priča". Priručnici su zanimljivi, i kao hrvatska autorica okultnih priča mi se, ajde, donekle i sviđa. Solidarka. Ali, smatram da ima previše elemenata koji veoma, veoma, veoma podsjećaju na Anne Rice (barem ova koja sam čitala)

Uvaženi forumas Avatar od korisnika bloody_filthy
    Datum registracije
    22-02-08
    Poruka
    527
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: aidyn Pogledaj Poruke
    jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi?
    napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ja mislim nes o vukodlacima.
    Ja sam čitala.Meni se sviđa njezin stil,ali su mi čudni prijelazi koje radi s opisima.Opisuje tako stvarno i onda najednom radnja stane,ubaci nešto što se nimalo ne slaže.To bi bilo što se tiče kritike,a u kompletu ima dobra djela.
    Rowanne,sve je moguće.
    "Budite onakvi kakvi želite izgledati."
    (Sokrat)

Datum registracije
    04-01-08
    Poruka
    248
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: bloody_filthy Pogledaj Poruke
    Rowanne,sve je moguće.
    Misliš na ovo u vezi Anne Rice? Je, svašta je moguće. Ovo pogotovo. Rice je izmislila/stvorila jedan potpuno novi svijet vampira - daleko od Drakule (na kojem se do tada bazirala većina vampirskih priča). Potpuno novi, originalni i drugačiji,mogla bih reći romantični svijet vampira. A Faustičini vampiri su previše slični njezinima.

Datum registracije
    22-02-08
    Starost
    21
    Poruka
    35
    Liked
    0 times

da, imate pravo. ali meni je bolja faust nekako

Datum registracije
    22-02-08
    Poruka
    527
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Rowanne Pogledaj Poruke
    Misliš na ovo u vezi Anne Rice? Je, svašta je moguće. Ovo pogotovo. Rice je izmislila/stvorila jedan potpuno novi svijet vampira - daleko od Drakule (na kojem se do tada bazirala većina vampirskih priča). Potpuno novi, originalni i drugačiji,mogla bih reći romantični svijet vampira. A Faustičini vampiri su previše slični njezinima.
    Da. Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače ).
    (Sokrat)

Datum registracije
    04-01-08
    Poruka
    248
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: aidyn Pogledaj Poruke
    da, imate pravo. ali meni je bolja faust nekako
    vjerojatno je napetija... Anne je romantična...

Da. Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače ).
    Ipak, cijeni se original... No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. ).
    Uglavnom, meni je draža Anne Rice. Faustici kao da nešto fali...

Datum registracije
    22-02-08
    Poruka
    527
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Rowanne Pogledaj Poruke
    vjerojatno je napetija... Anne je romantična...

Ipak, cijeni se original... No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. ).
    Uglavnom, meni je draža Anne Rice. Faustici kao da nešto fali...
    Nego!
    Nekad je stvarno teško,ali ajmo uzeti u obzir da to i nije plagijat.Recicmo,kad pišemo zadaćnicu i svi moramo,npr.pisati na istu temu,je li to plagijat?Pa nije.Ne vjerujem da je išta u književnosti plagijat u pravom smislu jer svi književnici mogu neiscrpno mnogo puta opisivati prirodu,svaki na svoj način i to nije plagijat.Svaki od njih je istu temu obradio na drugačiji način.
    Čitala sam samo Faust,tako da ne mogu nastaviti kritizirati Rice.
    (Sokrat)

Datum registracije
    22-02-08
    Starost
    21
    Poruka
    35
    Liked
    0 times

ja sam od anne rice citala samo pandoru (super mi je bila) i armanda kojeg sam pocela ali nisam stigla zavrsit. ne znam, bolja mi je faustica, damian je pre lud vampir!

Datum registracije
    04-01-08
    Poruka
    248
    Liked
    0 times

Nego!
    Nekad je stvarno teško,ali ajmo uzeti u obzir da to i nije plagijat.Recicmo,kad pišemo zadaćnicu i svi moramo,npr.pisati na istu temu,je li to plagijat?Pa nije.Ne vjerujem da je išta u književnosti plagijat u pravom smislu jer svi književnici mogu neiscrpno mnogo puta opisivati prirodu,svaki na svoj način i to nije plagijat.Svaki od njih je istu temu obradio na drugačiji način.
    Čitala sam samo Faust,tako da ne mogu nastaviti kritizirati Rice.
    You missed my point. Tema jesu vampiri - i to stoji. Ali, vampiri mogu biti na jako puno različitih načina opisani. Ovdje supreviše slični... Damian me podsjeća na Mariusa, na primjer... No, to je samo moje mišljenje.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku