| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Viktoria Faust u Kultura i Zabava forumu; jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi? napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 248
![]() ![]() | Re: Viktoria Faust Čitala sam njezina dva priručnika ("Vještice-knjiga sjena", "Vampiri-legenda koja ne umire") te jednu knjigu "Neizgovorena priča". Priručnici su zanimljivi, i kao hrvatska autorica okultnih priča mi se, ajde, donekle i sviđa. Solidarka. Ali, smatram da ima previše elemenata koji veoma, veoma, veoma podsjećaju na Anne Rice (barem ova koja sam čitala) |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 22-02-08 Lokacija: Slunj
Poruka: 198
![]() | Re: Viktoria Faust Citat:
Rowanne,sve je moguće. ![]()
__________________ Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() | Re: Viktoria Faust Misliš na ovo u vezi Anne Rice? Je, svašta je moguće. Ovo pogotovo. Rice je izmislila/stvorila jedan potpuno novi svijet vampira - daleko od Drakule (na kojem se do tada bazirala većina vampirskih priča). Potpuno novi, originalni i drugačiji,mogla bih reći romantični svijet vampira. A Faustičini vampiri su previše slični njezinima. ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) | |
Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače ).
__________________ Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje. | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Viktoria Faust vjerojatno je napetija... Anne je romantična... Citat:
No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. ). Uglavnom, meni je draža Anne Rice. Faustici kao da nešto fali... | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
![]() Nekad je stvarno teško,ali ajmo uzeti u obzir da to i nije plagijat.Recicmo,kad pišemo zadaćnicu i svi moramo,npr.pisati na istu temu,je li to plagijat?Pa nije.Ne vjerujem da je išta u književnosti plagijat u pravom smislu jer svi književnici mogu neiscrpno mnogo puta opisivati prirodu,svaki na svoj način i to nije plagijat.Svaki od njih je istu temu obradio na drugačiji način. Čitala sam samo Faust,tako da ne mogu nastaviti kritizirati Rice. ![]()
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Viktoria Faust Citat:
Tema jesu vampiri - i to stoji. Ali, vampiri mogu biti na jako puno različitih načina opisani. Ovdje supreviše slični... Damian me podsjeća na Mariusa, na primjer... No, to je samo moje mišljenje. ![]() | |
| | |
![]() |
« Charles Baudelaire
|
lektire »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:19.

Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače
).
No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. 
Ovdje supreviše slični... Damian me podsjeća na Mariusa, na primjer...