Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Književnost, Knjige i Časopisi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Književnost, Knjige i Časopisi Raspravljate o temi Viktoria Faust u Kultura i Zabava forumu; jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi? napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-02-08, 23:07   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 22-02-08
Godina: 17
Poruka: 35
aidyn se izdvaja iz mase
Viktoria Faust

jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi?
napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ja mislim nes o vukodlacima.
aidyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-08, 14:39   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 248
Rowanne se izdvaja iz maseRowanne se izdvaja iz mase
Re: Viktoria Faust

Čitala sam njezina dva priručnika ("Vještice-knjiga sjena", "Vampiri-legenda koja ne umire") te jednu knjigu "Neizgovorena priča". Priručnici su zanimljivi, i kao hrvatska autorica okultnih priča mi se, ajde, donekle i sviđa. Solidarka. Ali, smatram da ima previše elemenata koji veoma, veoma, veoma podsjećaju na Anne Rice (barem ova koja sam čitala)
Rowanne je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-02-08, 19:00   #3 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika bloody_filthy

Poruka: 198
bloody_filthy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: aidyn Pogledaj Poruke
jel ko cito sta od viktorie faust? dojmovi?
napisala je nekoliko romana o vampirima, nekoliko prirucnika o okultnom i ima ja mislim nes o vukodlacima.
Ja sam čitala.Meni se sviđa njezin stil,ali su mi čudni prijelazi koje radi s opisima.Opisuje tako stvarno i onda najednom radnja stane,ubaci nešto što se nimalo ne slaže.To bi bilo što se tiče kritike,a u kompletu ima dobra djela.
Rowanne,sve je moguće.
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 13:59   #4 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: bloody_filthy Pogledaj Poruke
Rowanne,sve je moguće.
Misliš na ovo u vezi Anne Rice? Je, svašta je moguće. Ovo pogotovo. Rice je izmislila/stvorila jedan potpuno novi svijet vampira - daleko od Drakule (na kojem se do tada bazirala većina vampirskih priča). Potpuno novi, originalni i drugačiji,mogla bih reći romantični svijet vampira. A Faustičini vampiri su previše slični njezinima.
Rowanne je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 16:58   #5 (permalink)
Starter

aidyn se izdvaja iz mase

da, imate pravo. ali meni je bolja faust nekako
aidyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 17:31   #6 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Rowanne Pogledaj Poruke
Misliš na ovo u vezi Anne Rice? Je, svašta je moguće. Ovo pogotovo. Rice je izmislila/stvorila jedan potpuno novi svijet vampira - daleko od Drakule (na kojem se do tada bazirala većina vampirskih priča). Potpuno novi, originalni i drugačiji,mogla bih reći romantični svijet vampira. A Faustičini vampiri su previše slični njezinima.
Da. Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače ).
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 18:45   #7 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: aidyn Pogledaj Poruke
da, imate pravo. ali meni je bolja faust nekako
vjerojatno je napetija... Anne je romantična...

Citat:
Da. Moguće je.Komentirala bih i o Anni Rice,ali nisam pročitala ništa od nje.No,kopiranja ili "mala posuđivanja" su postala česta i to ne samo u književnosti(sjeti se Jelene Veljače ).
Ipak, cijeni se original... No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. ).
Uglavnom, meni je draža Anne Rice. Faustici kao da nešto fali...
Rowanne je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-02-08, 00:28   #8 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Rowanne Pogledaj Poruke
vjerojatno je napetija... Anne je romantična...

Ipak, cijeni se original... No, s druge strane, u književnosti je teško odrediti što je plagijat (npr. Plautov:"Škrtac", Držićev: "Skup", Moliereov: "Škrtac" --> gotovo pa identični, a opet različiti i svako djelo ima svoju vrijednost. ).
Uglavnom, meni je draža Anne Rice. Faustici kao da nešto fali...
Nego!
Nekad je stvarno teško,ali ajmo uzeti u obzir da to i nije plagijat.Recicmo,kad pišemo zadaćnicu i svi moramo,npr.pisati na istu temu,je li to plagijat?Pa nije.Ne vjerujem da je išta u književnosti plagijat u pravom smislu jer svi književnici mogu neiscrpno mnogo puta opisivati prirodu,svaki na svoj način i to nije plagijat.Svaki od njih je istu temu obradio na drugačiji način.
Čitala sam samo Faust,tako da ne mogu nastaviti kritizirati Rice.
Odgovori sa citatom
Star 25-02-08, 14:44   #9 (permalink)
Starter

aidyn se izdvaja iz mase

ja sam od anne rice citala samo pandoru (super mi je bila) i armanda kojeg sam pocela ali nisam stigla zavrsit. ne znam, bolja mi je faustica, damian je pre lud vampir!
aidyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-02-08, 16:58   #10 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Nego!
Nekad je stvarno teško,ali ajmo uzeti u obzir da to i nije plagijat.Recicmo,kad pišemo zadaćnicu i svi moramo,npr.pisati na istu temu,je li to plagijat?Pa nije.Ne vjerujem da je išta u književnosti plagijat u pravom smislu jer svi književnici mogu neiscrpno mnogo puta opisivati prirodu,svaki na svoj način i to nije plagijat.Svaki od njih je istu temu obradio na drugačiji način.
Čitala sam samo Faust,tako da ne mogu nastaviti kritizirati Rice.
You missed my point. Tema jesu vampiri - i to stoji. Ali, vampiri mogu biti na jako puno različitih načina opisani. Ovdje supreviše slični... Damian me podsjeća na Mariusa, na primjer... No, to je samo moje mišljenje.
Rowanne je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103