Pokazujem rezultate 1 do 10 od 10

engleski buldog

Raspravljate o temi engleski buldog u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; želja mi je imati engleskog buldoga pa bi zamolila one koji ga imaju da mi kažu svoja iskustva sa tom ...

Starter
    Datum registracije
    04-06-08
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Smile engleski buldog

želja mi je imati engleskog buldoga pa bi zamolila one koji ga imaju da mi kažu svoja iskustva sa tom pasminom.zanima me jos kakve su cijene toga psa i da li netko ima malog stenca za prodati.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: engleski buldog

Oni su inače vrlo skupi, a kad si se već odlučila za tu pasminu najbolje bi bilo uzeti psa iz provjerene uzgajivačnice. Nemam ih ali sam ih dugo vremena htjela imati, odustala sam jer su boležljivi i kratkog životnog vijeka.. to im je mana ali ako si spremna posvetiti mu svu pažnju, i možeš si priuštiti češće odlaske veterinaru (ako uopće bude bilo potrebno) ta jedina mana ti ne bi trebala biti prepreka. Eto to je to dok ti se ne javi vlasnik jednog od tih slatkih gica

Starter
    Datum registracije
    04-06-08
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
    Oni su inače vrlo skupi, a kad si se već odlučila za tu pasminu najbolje bi bilo uzeti psa iz provjerene uzgajivačnice. Nemam ih ali sam ih dugo vremena htjela imati, odustala sam jer su boležljivi i kratkog životnog vijeka.. to im je mana ali ako si spremna posvetiti mu svu pažnju, i možeš si priuštiti češće odlaske veterinaru (ako uopće bude bilo potrebno) ta jedina mana ti ne bi trebala biti prepreka. Eto to je to dok ti se ne javi vlasnik jednog od tih slatkih gica

puno hvala na savjetu.

Starter Avatar od korisnika špiro
    Datum registracije
    23-06-08
    Poruka
    38
    Liked
    0 times

inace ti dode negdje oko 600 eura...znam jer sam ga ja htio uzeti ali nisam bio u financijskoj mogucnosti za sve (na to mislim i cjepljenje i sve ostalo)
    ali ga planiram uzeti za koji mjesec kad placa bude malo bolje plus i dozvoljeni minus

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: špiro Pogledaj Poruke
    inace ti dode negdje oko 600 eura...znam jer sam ga ja htio uzeti ali nisam bio u financijskoj mogucnosti za sve (na to mislim i cjepljenje i sve ostalo)
    ali ga planiram uzeti za koji mjesec kad placa bude malo bolje plus i dozvoljeni minus
    600 eura za psa? + sve veterinarske budalaštine i još je kratkog životnog vijeka.

volim pse, ali toliko baš i ne bih dala za psa... iako je moj već potrošio 600 eura na veterinara, hranu, ogrlice, povodce, igrače i sve
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

Starter Avatar od korisnika špiro
    Datum registracije
    23-06-08
    Poruka
    38
    Liked
    0 times

a cuj jedan moj prijatelj je dao 1000 eura za šarpeja i s 2 godine mu je umro jer je progutao neku travku i ugusio se...
    dok je sad opet dao istu cjenu za jos jednog šarpeja i otisao s njim u zagreb na natjecanje...sve zivo je osvojio i rekao je da mu uopce nije zao sto je dao toliko para

Starter
    Datum registracije
    29-10-08
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

ako je netko zainteresiran za kupnju ima u malim oglasima tu,i slikice smo stavili

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

stavi slikice tu

EDIT: aha, vidim gdje su...
    prekrasan je peso
    Zadnji Uredio icegirl : 30-10-08 u 20:37
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

Regularni forumas Avatar od korisnika fakin10
    Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

600 eura za Eng. buldoga i nije puno novaca ,taj pas na našem tržištu ti košta puno više naravno ako želiš da ti izgleda kao eng.buldog , jer imaš slučajeva da ti narstu full visoki kaj onda nijje dobro ...
    Dakle moj savijet ti je ne kupuj tamo gdje nemreš vidjeti barem oca ili majku ,a kaj se tiče bolesti nemoj se opterećivati to ti je kao i auto nekom se kvari nekom ne.Budi spremna izdvojiti i do 1200eura +500kn cijepljenja , čipiranje

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Evo malo o engelskom buldogu, par informacija

Podrijetlo: Pasmina potječe od starog azijskog mastifa. Do kraja se oblikovala u Velikoj Britaniji. Naziv bulldog nastao je u srednjem vijeku ne samo zbog kršnog izgleda malog bika već i zbog snage kojom se taj agresivni pas suprostavljao bikovima u borbama u arenama.Te su borbe u devetnaestom stoljeću zabranjene.

Opis: Malen rastom, širok, zbit, i velike, teške glave. Optimalna težina mužjaka je 24 do 25kg, ženke 22 do 23kg. Visina, koja nije utvrđena standardom, kreće se oko 30 do 35cm. Lubanja je široka (što šira, to bolje). Koža, koja prekriva lubanju, treba da bude sva u borama.
    Gubica je kratka i plosnata; njuška široka i crna; nosnice širom otvorene; gornja usnica ovješena; donja vilica znatno prelazi gornju. Oči su okrugle, dosta razmaknute, vrlo tamne; uši malene i tanke, preklopljene prema nazad, takozvane ružine uši; vrat je savijen, s podvoljkom; rep kratak, nisko nošen; dlaka je kratka i mekana, riđe boje ili bijele, ili bijelo-šarena. Crna boja nije dopuštena.

Narav: Od devetnaestog stoljeća je bio, zbog korištenja u borbama, agresivan i krvožderan u tolikoj mjeri da je u Rimu postojao propis, koji je branio voditi buldoga cestom makar i na lancu. Selekcije posljednjih godina, mada su mu ostavile mrk izraz, učinile su od buldoga dobrog, mirnog, dostojanstvenog, vjernog, čistog, plemenitog, u svojoj ružnoči prekrasnog psa.

Korištenje: Nakon što je prestala njegova karijera borca u areni, služio je kao čuvar, policijski pas, pomoćnik vojske. U SAD-u buldozi su čak odlikovani, a jedan je čak imenovan kaplarom. Buldog je danas odličan kućni pas.

Hrana: Da se ne bi ugojio, treba mu dnevno davati 300g mesa, 250g kuhane riže i kuhanog povrća.

Napomena: Zbog velike glave štenad se teško rađa pa je često potreban carski rez, a mnoge su ženke neplodne. Zbog toga je cijena buldoga visoka.

Malo slika...

Sirotinji i pas kurac pokazuje.

Lajkaj nas na Facebooku