Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Kako kupati psa? u Život i Stil forumu; Zanima me vasa iskustva s kupanjem pasa? Koliko cesto i koji je sampon najbolji...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-05-07, 21:47   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-05-07
Godina: 32
Poruka: 56
darius se izdvaja iz mase
Red face Kako kupati psa?

Zanima me vasa iskustva s kupanjem pasa?

Koliko cesto i koji je sampon najbolji
darius je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 21:56   #2 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Kako kupati psa?

moja mama ga kupa, ja imam malog pinča, ne kupaju ga tak često jer su oni ful čiste životinje, ali ima svoj poseban šampon of friskasa brijem ili whiskies
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 22:48   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-02-07
Poruka: 26
rekozajebi se izdvaja iz mase

ja svog bacim u Jarun, ako ispliva dobro, super... ako ne, ko ga jebe, živina ionako samo jede i spava...
rekozajebi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 11:49   #4 (permalink)
Starter

Onda za tebe nije pas
darius je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 18:09   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-05-06
Poruka: 307
0111581437 se izdvaja iz mase0111581437 se izdvaja iz mase0111581437 se izdvaja iz mase0111581437 se izdvaja iz mase

a u pi*ku materinu upotrijebi maštu
Odgovori sa citatom
Star 29-05-07, 18:26   #6 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 2,935
eva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svima

Citat:
Psa trebate kupati isključivo ako je prljav ili na savjet veterinara. Ukoliko ga pretjerano kupate i perete, njegovo krzno može izgubiti prirodna ulja koja ga štite od hladnoće i vlage. Kako se ne bi prehladio, na otvorenom ga kupajte isključivo kada je lijepo vrijeme, a u suprotnom ga obavezno kupajte u zatvorenom. Uvijek koristite sredstva namijenjena psima i upamtite: NIKADA nemojte koristiti deterdžente za domaćinstvo ili dezifincijense, jer bi mu takva sredstva mogla oštetiti kožu.

Prije kupanja pobrinite se da imate pri ruci sve što vam treba, za slučaju da pas pokuša pobjeći. Pripremite prostor na kojem ćete ga prati i sušiti, pa tu postavite svu potrebnu opremu. To je ujedno i pravi trenutak za čišćenje i prozračivanje njegovog prostora za spavanje i odmor.
Osnove kupanja

Kupanje psa ponekad rezultira popriličnim neredom. Stoga preporučamo da ga kupate na otvorenom i u toploj vodi. Kadu ili neku drugu veliku posudu napunite do pola toplom (ne vrelom!) vodom i pripremite još podosta vode za ispiranje. Koristite blagi dječji šampon ili šampon za pse, ovisno o preporuci veterinara. Uvijek pomno proučite uputstva i pripremite jedan čisti stari ručnik. Ovisno o pasmini, možda će Vam zatrebati sušilo za kosu.

Kada je sve spremno, nježno podignite svojeg psa (uz nečiju pomoć ukoliko je potrebno) i spustite ga u kadu s mlakom vodom. Tada ga uz pomoć čiste boce ili vrča polijte toplom vodom, počevši od vrata prema dolje, ostavljajući glavu suhom dok god je moguće.

Šampon prvo nanesite na tijelo i noge. Dobro istrljajte krzno kako biste stvorili mnogo pjene i pripazite da ste istrljali svaki dio njegova tijela. Glavu psa šamponirajte na kraju, i posebno pazite da šampon ne uđe u oči. Isperite šampon tako što ćete psa polijevati toplom vodom. Morate znati da treba puno vode da se šampon temeljito ispere.

Nakon kupanja vaš će se pas vjerojatno energično protresti i time odstraniti većinu vode iz svog krzna. Starim, čistim ručnikom osušite ga do kraja. Sušenje možete završiti sušilom za kosu koje ćete podesiti na nisku temperaturu. Znatno ćete ubrzati sušenje četkate li psa dok ga sušite sušilom za kosu.
Evo sta sam ti uspila nac o tome.

Ja obicno koristim sampon za pse s osjetljivom kozom. To mozes nac u svakoj prodavaonici za pse.
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 01:03   #7 (permalink)
Starter

Hvala Eva
darius je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 01:27   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 27
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Ja svog pasa ne kupam, on to sam radi. Živim pokraj rijeke, i luđak svako malo sam ode skoči u rijeku, ispliva se i vrati se kući
Inače, dobio sam upute od veterinara da ne smijem nikakva sredstva koristiti.
Ima on svoje za vratom protiv tih nekih nametnika, pa sam ga morao svezati tri dana da ne bi skočio u rijeku, jer se ne smije kvasiti ta tri dana. Inače, pas mi je mješanac Šar planinca i Tornjaka, i dosta je veliki, i tako pa spava vani pred kucom, nije na lancu, što je mali problem kada dolaze nepoznati ljudi, svi ga se boje, iako on ne j.... 1% goste.
Gonja okolo mačke, kujice i tako ....

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 18:25   #9 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Ja tek sad vidim ovu temu

Psa se ne treba kupati češće od dvaputa godišnje, jer mu ova voda iz vodovoda uništava dlaku i isušuje prirodni ph kože... što se šampona tiče sve zavisi od vrste psa, ali uglavnom dovoljan će biti i onaj od Pedigre-a, ali u Pet centru ima i bolji izbor tih šampona prilagođenih različitim vrstama pasa (duga dlaka, kratka, crna i bijela...)
Odgovori sa citatom
Star 26-08-07, 10:36   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 26-08-07
Poruka: 3
Ilica se izdvaja iz mase
Thumbs down Re: Kako kupati psa?

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Ja tek sad vidim ovu temu

Psa se ne treba kupati češće od dvaputa godišnje, jer mu ova voda iz vodovoda uništava dlaku i isušuje prirodni ph kože... što se šampona tiče sve zavisi od vrste psa, ali uglavnom dovoljan će biti i onaj od Pedigre-a, ali u Pet centru ima i bolji izbor tih šampona prilagođenih različitim vrstama pasa (duga dlaka, kratka, crna i bijela...)
ZAŠTO LJUDI DAJU SAVJETE O ONOME O ČEMU NEMAJU POJMA??? OD KUDA TI TA GLUPOST DA PSE NE TREBA KUPATI VIŠE OD DVA PUTA GODIŠNJE I DA MU VODA IZ VODOVODA UNIŠTAVA DLAKU ITD. PA KAJ SE TI KUPAŠ DVA PUTA GODIŠNJE I TO U DESTILIRANOJ VODI??? MOLIM TE RADIJE NEMOJ BUBATI TAKVE STVARI. BOLJE DA JE PAS PRLJAV I POPIŠAN, PRAŠNJAV ITD. PAS SE KUPA SVAKIH MJESEC DO DVA SA ŠAMPONOM ZA PSE, POTREBNO GA JE NAKON TOGA DOBRO ISPRATI U VODOVODNOJ VODI (TU MOŽEMO OTVORITI I TEMU BUDALA KOJI PIJU FLAŠIRANU VODU A KOJA SE STVARNO PUNI IZ VODOVODA) OBRISATI RUČNIKOM I OSUŠITI FENOM.
Ilica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kako, kupati, psa

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103