| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Kućni ljubimci Raspravljate o temi Kako ponuditi divljim pticama sklonište tijekom zime u Život i Stil forumu; Ovo sam odlučio napisati jer sam neki dan vidio pticu na gredi moje terase kako se sva skupljena smrzava. Kako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 21
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kako ponuditi divljim pticama sklonište tijekom zime Ovo sam odlučio napisati jer sam neki dan vidio pticu na gredi moje terase kako se sva skupljena smrzava. ![]() Kako ponuditi divljim pticama sklonište tijekom zime: Ne migriraju sve ptice za vrijeme zime. Neke ptice koje lete iz sjevernijih krajeva možda baš završe u vašem dvorištu. Zima je teško razdoblje za ptice i mnoge su izložene riziku od smrzavanja tijekom noći. Nije potrebno puno truda i novaca da bi se napravilo sklonište za njih, i to može značiti puno tim malim pernatim stvorenjima. Biljke: Ako imate neko bilje okolo kuće kao na primjer živu ogradu ili neke grmove nemojte ih obrezivat prije zime (stručnjaci se slažu da to izgleda malo divlje ali da to može poslužiti kao toplo sklonište za ptice koje se znaju sakrivati u gusto bilje, i ono im može poslužiti za zagrijavanje. Zimzeleno bilje će privući određene vrste ptica (da sad ne nabrajam). Vanjske građevine: Ako imate neke stare šupe u kutu vašeg dvorišta (vrta). Vjeroatno vam je sav alat spremljen u garaži ionako, ako nije onda to sada napravite. Uzmite ljestve i napravite rupu u gornjem kutu šupe (ne znam kako vi to zovete, ja zovem šupa ) da ptica može ući. unitri ostavite neke stare krpe, ručnike (po mogućnosti da da gušće ispleteni) koje vam ne trebaju ili ne koristite i bilo bi dobro da s njima pokrijete zidove i naravno zatvorite vrata da ne mogu raznorazne mačetine ući unutra. Sada ima luksuzni hotel za ptice i ako se klonite dalje od šupe ( ) one ga mogu iskoristiti za vrijeme noći ili cijeli dan. Golubove inače privlače šupe (?). Da, može na kraju izgledat neuredno, ali nije li to vrijedno da spasite jadnoj smrzavajućoj ptici perje? Kuće za ptice: Ako ih već imate negdi okolo kuće, ili ako nemate nije baš neki veliki problem napraviti ili u krajnjem slučaju kupiti jednu takvu, za pravljenje možete malo googlati sigurno ćete naći neki vodič. Gdje postaviti kuću za ptice?: Ne možete pogriješiti ako ih postavite ispod oluka okrenutog prema jugu, tako ćete privući manje ptice kao na primjer vrapce... Zidovi vaše kuće će štititi malu građevinu od vjetra, kiše i snijega. A i raznorazne mačketine ih neće moći dohvatiti tamo (Nemojte kućicu staviti blizu okolnog drveća ili balkona). Stavite kućicu dalje od buke, aktivnosti raznih i ispušnih plinova iz garaže. Također je stavite dalje od 'prometnih' dijelova ulaza (prednjih i stražnjih) Kad dođe proljeće, ptice će cijeniti mjesto dalje od aktivnosti i buke. Što više se petljate oko kućice i premještate je to će teže ona privući ptice, tako da je stavite odma na pravo mjesto da se kasnije ne morate više petljati i premještati i šta ja znam. Južna strana je najbolja jer je najviše izložena suncu i toplini tijekom zimskog perioda. Istočni dio je izložem jutarnjem suncu, zapadni zapadni će zagrijati kućicu prije mraka. Sjeverni dio ostavite kao zadnji ako ne možete baš nigje dalje. Siguran sam da će vam ptice biti zahvalne!
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Croportal forum pokreće vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Kako ponuditi divljim pticama sklonište tijekom zime Lijep post, svaka čast ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: divlje, ptice, sklonis te, zima |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:37.

) da ptica može ući. unitri ostavite neke stare krpe, ručnike (po mogućnosti da da gušće ispleteni) koje vam ne trebaju ili ne koristite i bilo bi dobro da s njima pokrijete zidove i naravno zatvorite vrata da ne mogu raznorazne mačetine ući unutra. Sada ima luksuzni hotel za ptice i ako se klonite dalje od šupe (