A super su mi, samo mislim da te životinjice pripadaju svom prirodnom okruženju, i nisam za njihovo držanje kao ljubimaca.
Raspravljate o temi Kameleoni u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Večini se ova stvorenja gade jer su im hladni i ružni, al meni su baš slatki jer su posebni čudni ...
A super su mi, samo mislim da te životinjice pripadaju svom prirodnom okruženju, i nisam za njihovo držanje kao ljubimaca.
Predobri su mi
Mjenjanje boje...
Jedno od vrlo značajnih obilježja kameleona, do mjere da su postali sinonim za prevrtljivost, je njihova (iako ne samo njihova) osobina da mogu mijenjati boju kože.
Svaka vrsta ima određeni broj boja. Unutar tog spektra mogu pokazati različite tonove i uzorke. Taj proces (ovisno o vrsti i situaciji) odvija se različitom brzinom. Najbrže mijenjaju boju u slučaju opasnosti ili u borbi sa suparnikom. Tako je kod vrste chameleo calyptratus izmjerena promjena boje od neutralne do borbene za manje od 6 sekundi. Danas se često tvrdi da mijenjanje boje služi prikrivanju. No, to je samo dijelom točno. Kameleoni koriste boju prije svega za komunikaciju. Time pripadnicima iste vrste pokazuju svoje raspoloženje i osjećaje, koje dodatno potvrđuju govorom tijela.