Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Kornjača kao kućni ljubimac u Život i Stil forumu; Ekipo molim vas za pomoc, kupujemo malu kornjacu frendu za rodendan, prihvacamo sve prijedloge: kako urediti akvarij, kakav treba biti (...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-06-07, 16:14   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-05-07
Poruka: 22
bihe se izdvaja iz mase
Lightbulb Kornjača kao kućni ljubimac

Ekipo molim vas za pomoc, kupujemo malu kornjacu frendu za rodendan, prihvacamo sve prijedloge: kako urediti akvarij, kakav treba biti (naime mi imamo velicinu (20*30cm)
bihe je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 21:58   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 909
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase
Re: KOrnjača kao kućni ljubimac

Ne mogu vjerovati da na ovoj temi nitko nije ništa napisao i tako već pola godine. Eh, da sam ja bila tu u lipnju...To su tako slatke i zahtjevne životinjice.
M@tej@ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:03   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-08
Godina: 19
Poruka: 730
W4R10CK se izdvaja iz maseW4R10CK se izdvaja iz mase
Re: Kornjača kao kućni ljubimac

ja sam prije imao pravu, veliku kornjaču kao kućnog ljubimca, i uspjela mi zbrisat
W4R10CK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:16   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

A vodene nisu prave?
Šta čančaru ili?
M@tej@ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:24   #5 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Nemam baš neku želju imati kornjaču, iako su mi jako slatke. Jao jednom prilikom se moja kujica igrala s velikom kornjačom, susjeda ju je izvela van na livadicu, kornjačica je bila baš neka simpatična, dok je moja kujica u čudu gledala kao "šta je sad to, kakvo je to stvorenje " pa je počela u igri lajati na nju, skakati oko nje a ova se nije ništa uplašila, samo je veselo tapkala svojim putem
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:28   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-08-07
Poruka: 1,234
mimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobar
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mimy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mimy

ja sam imala nekoliko vodenih kornjačica, ali prve dvije su dosta brzo uginule jer smo ih hranili samo onom suhom hranom iz pet shopova. Tako su nam rekli i jadne su brzo uginule, nismo znali da ih je potrebno i dodatno hraniti. Onda smo ponovo uzeli dvjie male slatke kornjačice koje su u početku bile dugačke oko 5 cm, a izrasle su u dvije velike kornjačice dugačke 15-16cm A pošto su živjele su u akvariju od 50 l morali smo ih dati jer više nije bilo mjesta
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:28   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-08
Godina: 19
Poruka: 730
W4R10CK se izdvaja iz maseW4R10CK se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
A vodene nisu prave?
Šta čančaru ili?
hehe, prave su, krivo sam se izrazio, jel

nemam pojma jel bila čančara ili štoveć, bio sam mali.
znam da sam ju jahao (perverznjaci) u više navrata. možda je to smatrala fizičkim zlostavljanjem i pobjegla
W4R10CK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-01-08, 22:37   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

A dobro, dijete k'o dijete.
Vjerojatno je ovaj dečko već odavno kupio te kornjačice i njemu više savjet ne treba, ali bih poručila svima koji imaju tu namjeru da dobro razmisle prije nego ju kupe. Zahtjevnija je nego izgleda, i da bi dugo živjela i bila sretna potrebno joj je osigurati jako dobre uvjete. Ako nekom treba, za dodatne informacije - tu sam.
M@tej@ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-02-08, 08:27   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 541
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Udomili smo malu kornjaču (istu kakvu imaš u avataru) jer ju vlasnica nije smjela zadržati (mama joj nije dala). Bolesna je, ima zatvorene oči, veterinar nam je dao nešto za to i još joj mažemo oči sa bivacin masti i kupamo ju u kamilici ali več jedno pet dana nije ništa jela. Pitanje je: kako ju natjerati da jede. Dajemo joj brikete i crviće, jetricu, salatu, čak smo joj i živu glistu dali ali ništa.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-02-08, 19:03   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-02-08
Poruka: 2
16tl se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Udomili smo malu kornjaču (istu kakvu imaš u avataru) jer ju vlasnica nije smjela zadržati (mama joj nije dala). Bolesna je, ima zatvorene oči, veterinar nam je dao nešto za to i još joj mažemo oči sa bivacin masti i kupamo ju u kamilici ali več jedno pet dana nije ništa jela. Pitanje je: kako ju natjerati da jede. Dajemo joj brikete i crviće, jetricu, salatu, čak smo joj i živu glistu dali ali ništa.
Niste pogodili pravu terapiju, a uz to upala je pre dugo trajala pa se bez dugotrajnijeg liječenja ne može ništa napraviti.Također,treba postaviti pitanje, da li imaš UV lampu za reptile,koliko često mijenjaš vodu,kakve medije imaš i koliki je tajming izmjene istih,da li je kornjača smještena uz vrata ili prozor što ukazuje na propuh, i sl.
Bivacin ne služi za upalu oka i njegova svrha je sasvim drugačija kao antibiotika,ide se direktno Neomycinom i Cloraphenikol kapima koje se kupuju u humanoj apoteki.
Ekipa na kornjace.hr - Naslovnica će ti najbolje ukazati za hitnost i nužnost prevencije jer tamo ima dosta obrađenih članaka i tema u vezi toga.
16tl je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kao, kornjaca, kucni, ljubimac

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:52.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103