Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Kupnja psa ili udomljavanje? u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: eowyn A otvorit ćemo i jedan o švercerima i farmama pasa te o kupnji psa preko oglasa! ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-06-06, 11:04   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
zena_zmaj se izdvaja iz mase
Re: Borbe pasa

Citat:
Pravi autor: eowyn
A otvorit ćemo i jedan o švercerima i farmama pasa te o kupnji psa preko oglasa!
imala sam dva psa i oba su bila spasena s ulice, odnosno kujica iz kontenera za smece jer je bila mala i stavilii su ju u vrecicu za smece da se ugusi

smatram da je bilo kakva kupovina psa, dok ima okolo toliko napustenih i sui generius slucajeva, cisti snobizam

Namjerno sam premjestila ovaj post u novu temu jer znam sigurno da će se o ovome povesti rasprava, pa da ne idemo u offtopic!!!
Eowyn

Zadnji Uredio eowyn : 16-06-06 u 11:19.
zena_zmaj je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 11:27   #2 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju
Re: Kupnja psa ili udomljavanje?

A evo sad i da odgovorim!
Udomila sam psa, stoga razumijem tvoje mišljenje o tome! Ali isto tako razumijem i ljude koji uzgajaju pse sa puno brige i ljubavi! Pas je pas...i naravno da pas sa rodovnicom jednako vrijedi kao i onaj bez rodovnice...ali bit uzgoja je u tome da se očuva određena pasmina, njena čistokrvnost i kvaliteta...tj. da se čuva zdravlje pasa i pozitivne osobine (koje pri križanju mogu izostati)...dakle nije uzgajanje pasa ništa negativno...
Evo uzet ću za primjer dalmatinera. Da ih se ne uzgaja u uzgajivačnicama, naravno da ne bi više ni postojali...barem ne tipični primjerci svoje pasmine! A oni su isto tako i simbol jednog naroda...naravno Hrvata i nikome nije u cilju da oni izumru
Kao drugi primjer navest ću "opasne pasmine". Ako nisi znala, one se uzgajaju i kroz taj uzgoj se eliminiraju njihove negativne osobine kao što je npr. agresivnost. Naravno da ta agresivnost ovisi i o vlasniku, ali pas koji je iz uzgajivačnice 99% da ima dobar karakter!
Slažem se da je nekima pas iz uzgajivačnice samo potrban zbog preseravanja i sličnih gluposti I takve prezirem iz dna duše jer oni ni nisu dobri vlasnici...ali ima ljudi koji su pravi ljubitelji neke pasmine i nabavljaju takvog psa upravo iz razloga koje sam gore navela, ali i iz tih razloga da budu sigurni da će dobiti ono što i traže
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 11:35   #3 (permalink)
Regularni forumas

shvacam ja strast prema psima i nije mi uzgoj pasa nikakav bauk, ali uvijek cu navijati da netko prije posjeti sinteraj nego uzgajivaca

imam frenda koji si je kupio zlatnog retrivera (kojeg, btw kada vidim, iako mi je pas PRESLADAK, zovem ga cosmo, jer smatram da si ga nabavljaju ljudi koji zele biti u trenu itd - malo generalizacije ), mala digresija, no uglavnom pitam ja njega, a sto nisi otiso do sinteraja?
a on ce: ma cura je bila al su joj svi bili ruzni ????!!!!!??????!!!!!

jebote, da oprostite na izrazu, koja, bolje KAKVA osoba to moze uci u sinteraj, vidit svu onu jad i bijedu, one tuzne oci, znat njihovu sudbinu i izac van, jer su svi RUZNI
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 11:42   #4 (permalink)
Zlatni Član

Ma to neka kravetina!!!!!! Ni meni to nije jasno, ali eto
Ponavljam, meni nema ružnog psa, i svi su jednako vrijedni!!!
Ja imam jednog bivšeg skitnicu koji me je prvo iznenadio svojom veličinom Ima oko 8 mjeseci i cca 35 kg Zatim me iznenadio svojom ludošću Lud je ko šiba Ali ja ga volim takvog kakav je i trudim se malo promijeniti njegov ludi karakter Valjda ću u tome i uspjeti
Shvaćaš zašto neki ljudi kupuju pse? Zato jer nisu dorasli tome da se nose sa iznenađenjima I to je po meni OK
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 11:53   #5 (permalink)
Regularni forumas

pokupila sam iz kukuruza u remetincu macu s paraliziranom nogom,onakvu buhastu, sljepljenu i izgladnjelu, narod bi reko sugavu, kad god bi napravila korak pala bi na nos jer nije mogla odrzavati ravnotezu bez prednje desne.

i kaze moja mama svojoj prijateljici da imam macku s paraliziranom nogom, a kaze njena prijateljica: A sta ce joj ta, evo mi oko kuce imamo puno ljepsih i boljih, neka dode pa nek si izabere

kakvo je to razmisljanje????

ko da mi je netko podvalio robu s greskom
pa nisam ja zeljela macku ni ljubimca, pa mi je netko podvalio, slucajno sam naisla i pokupila je, jer mi ju je bilo zao

btw macka hoda puno bolje, jedini dio stana koji joj je nedostupan je luster

Zadnji Uredio zena_zmaj : 16-06-06 u 11:55.
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 12:01   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-05-06
Godina: 29
Poruka: 138
ante79 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku ante79 Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ante79

ja imam dzukca starog skoro 10 godina...pokupio ga na putu prije 9ipol godina
ma kakva kupnja...to je snobizam
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 12:05   #7 (permalink)
Zlatni Član

Bolje kupiti psa pa znati što si dobio, nego udomiti psa pa ne znati postupati s njim...s tim samo pas pati Ljudi kupuju psa jer znaju koje su osnovna obilježja pasmine...ako su prezaposleni neće npr.kupiti haskija koji je hiperaktivan i treba istrčavanja i slično...a ako pokupe psa sa ulice, također postoji mogućnost da dobiju takvog! Shvaćate me što hoću reći?
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 12:09   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-05-06
Godina: 29
Poruka: 138
ante79 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku ante79 Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ante79

Citat:
Bolje kupiti psa pa znati što si dobio, nego udomiti psa pa ne znati postupati s njim...s tim samo pas pati Ljudi kupuju psa jer znaju koje su osnovna obilježja pasmine...ako su prezaposleni neće npr.kupiti haskija koji je hiperaktivan i treba istrčavanja i slično...a ako pokupe psa sa ulice, također postoji mogućnost da dobiju takvog! Shvaćate me što hoću reći?
ne
ja bi bigla...oce tko poklonit, iz principa ne mogu kupit psa, to bi bilo robovlasnički
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 12:35   #9 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
samo u teoriji...

u praksi 99% ljudi kupuje psa zbog IZGLEDA ili iz trenda (kao sto je bilo s pudlicama, njem. ovacrima, rotvajlerima, stafordima, sad sa zlatnim retriverima, labradorima..)

briga njih za ponasanje

pa moja frendica si je kupila haskija, nikd je nije bilo doma i stalno se zivcirala kak je prerazigran
znam da su od pokojne durdice barlovic sinovi kupili malamuta i drzali ga na balkonu pa je pas lomio noge iskakujuci iz ocaja van, a susjedi su mu bacali hranu jer je zavijao od gladi i zedi...

ko hoce psa, voljet ce bilokakvoga, ko hoce THE SPECIAL PSA nece se brinuti, voljeti i tak dalje ni da mu leze zlatna jaja, ili da ih ima :čekić
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-06-06, 12:38   #10 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: ante79
ne
ja bi bigla...oce tko poklonit, iz principa ne mogu kupit psa, to bi bilo robovlasnički
ima frend bigla i cijelo susjedstvo luduje za malim.. ne mozes ga se rijesit..
samo bi te lizao, ljubio, igrao se i mazio
mala dosada
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kupnja, psa, udomljavanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Programi za Siemens S25 i S35 Kristijan Mobiteli 0 26-10-05 23:28
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 11:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114