Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

maca upala oka pomoć

Raspravljate o temi maca upala oka pomoć u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; pozdrav svima. neznam da li netko ima iskustva sa svojim macama koje su razvile upalu oka ili očiju. neznam kako ...

Starter Avatar od korisnika eboran
    Datum registracije
    01-06-09
    Starost
    24
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

maca upala oka pomoć

pozdrav svima.
    neznam da li netko ima iskustva sa svojim macama koje su razvile upalu oka ili očiju.
    neznam kako bi joj pomogla pošto nema veterinara u blizini.
    ima li netko kakav savije kako da joj pomognem i ublažim upalu.
    počelo je sa suzenjem oka, nekaka sluz se pojavila, nakon dan dva oko je počelo naticati.
    natekli su unutarnji kapci i zatvaraju joj oko. nikakav gnojni iscjedak nisam primjetila.
    malo još vidi na to oko. razigrana je i dalje i normalno jede. samo je to oko u strašnom stanju.
    zahvaljujem unaprijed na pomoći.
    Take me as I am.
    I can only be me.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: maca upala oka pomoć

Nemam iskustva s tim, ali znam da im se to mora liječiti inače se pogorša. Možda da odeš u vet apoteku raspitati se za mast ili kapi? Kako nema veterinara u blizini? Pročitaj ovo:

http://www.pet-centar.hr/content/view/3024/70/

Pretpostavka je i da je Vaša maca nešto osjetljivijeg organizma. Vašoj maci možete ojačati imunitet dodavanjem dodataka prehrani: Vétoquinol - Vita-Pet pasta, Pfizer - VMP pasta za mačke ili Agrifa - ImmunoBoost energetska pasta

Datum registracije
    01-06-09
    Starost
    24
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

vet stanica postoji, ali je vlasnik ogradio kao privatnu kuću i tamo nema pristupa. ogromni njemački ovčar čuva ulaz i nema ulaska. a pravi vet koji bi trebao biti tamo dolazi jednom mjesečno kako se njemu hoće.
    a raspitala sam se za macu, pa su mi rekli dad ako kod kuće imam kapi za oči koje ja koristim da sa njima maci slobodno nakapam oko.
    hvala na pomoći.
    Take me as I am.
    I can only be me.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Ne mogu vjerovat ovo za veterinara. Ako maci slučajno ne bude bolje, ako hoćeš, javi se pa ću ti ja poslati, mogu se kod svog veterinara raspitati za lijek.

Regularni forumas Avatar od korisnika Moki 2
    Datum registracije
    17-03-09
    Starost
    15
    Poruka
    76
    Liked
    0 times

Probaj saznat broj ovog koji je ogradio kao privatnu kuću...

Ja nemam iskustva sa tim jer mi je mačka cijelo vrijeme u kući tj. stanu, ali probaj ići u veći grad koji je u blizini i vidi da li ima veterinarske ustanove ili neki privatni veterinar...

sretno
    Zadnji Uredio Moki 2 : 14-08-09 u 14:16

Datum registracije
    01-06-09
    Starost
    24
    Poruka
    13
    Liked
    0 times

pitala sam jednu baku za savijet. ona mi je predložila da skuham čaj od kamilice (naravno ne zasladiti čaj)i da joj time perem oko.

mogu vam rec da pomaže, maci perem i čistim oko time i ide na bolje, oko se otvorilo, pa sada lakše i kapi ulaze. više nije natečeno čitavo oko, nego su samo još unutarnji kapci spojeni, ali i to prolazi kako sam počela kapima kapati.

ta baka mi je rekla da se to i njenim mačkama dešavalo često i da im je uvijek kamilicom prala 3 puta dnevno i da je prošlo. vrlo jednostavno i efikasno. tko bi znao.
    Take me as I am.
    I can only be me.

Starter
    Datum registracije
    09-08-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Probaj. ako imaš, kapljicama protiv upale uha ili očiju za ljude, garant pomaže.

Lajkaj nas na Facebooku