Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Mačak i vršenje nužde u kući??!!

Raspravljate o temi Mačak i vršenje nužde u kući??!! u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Molim za pomoć i savjet, naime imam 2 mačka od 2 godine starosti i nikada nisam imao nikakvih problema s ...

Starter Avatar od korisnika motovunac
    Datum registracije
    09-08-08
    Poruka
    64
    Liked
    0 times

Mačak i vršenje nužde u kući??!!

Molim za pomoć i savjet, naime imam 2 mačka od 2 godine starosti i nikada nisam imao nikakvih problema s njima glede vršenja nuždi. Naime oni redovito izlaze iz kuće u dvorište i tamo borave po vlastitoj želji koliko vremena hoće tako da i nužde velike i male uvijek su vršili vani. Dok evo pred nekih 15-20 dana jedan od mačaka obavio je veliku nuždu u dnevnom boravku, nisam tome previše pridodao važnost jer mislim se desi se...ali kad ono i slijedeća 2-3 dana taj mačak mi vrši nuždu u kući???!!! mislim od laminata, tepiha pa do kauča!!!??? neznam koji je uzrok???!!! jel možda bolestan, ima nekih probavnih smetnji? Ili je pročitao sam negdje moguće da iz inata mi se osvećuje samo neznam zašto? Uvijek ih jako pazim i mazim, održavam i imaju sav potreban komfor... može pomoć, savjet?

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: Mačak i vršenje nužde u kući??!!

Može biti svašta, možda je bio duže zatvoren pa nije mogao više trpiti, a neke mačke su jednostavno dominantnije i iako većinja njih kad obavi nuždu to uredno zakopa. Neke mačke to namjerno ne rade, nego obave nuždu recimo na povišenom, da se miris širi i da obilježe svoj teritorij, baš pogotovo ako u blizini ima još mačaka. Ako je muško i ako je obavio "malu" nuždu to je onda upravo to, dominacija i obilježavanje teritorija i to se u većini slučajeva rješava kastracijom. A isto tako može biti i bubrežni kamenac i da nekontrolirano i s prekidima piški. Ako obavljaju veliku nuždu treba ih se odmah nakon što su to napravili kazniti, nakon par puta bi trebale shvatiti mada svi već znamo da su mačke vrlo svojeglave. Ja npr dosad nisam imala nikakvih problema ali mi tata ima mačora koji je križanac perzijskog, i taj je znao obavljati nuždu u kući...

Starter Avatar od korisnika motovunac
    Datum registracije
    09-08-08
    Poruka
    64
    Liked
    0 times

Re: Mačak i vršenje nužde u kući??!!

Jednom je obavio malu nuždu na kauču, ali je zato nekoliko puta obavio veliku nuždu i to od poda pa do kauča i kreveta... kaznio sam ga tako da sad većinu vremana ga nepuštam u kuću, odnosno boravi u kući samo kad sam ja prisutan i kad mi je na oku...naime svaki put kad je obavio nuždu obavio je to tako da ga ja nevidim...

Lajkaj nas na Facebooku