Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 21

Molim vas pomoc u vezi malog rotvajlera

Raspravljate o temi Molim vas pomoc u vezi malog rotvajlera u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Pozdrav svima! Preletio sam dosta tema vec i nasao dosta odgovora koji su me zanimali, ali svejedno me jos neke ...

Starter
    Datum registracije
    01-12-08
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Question Molim vas pomoc u vezi malog rotvajlera

Pozdrav svima!

Preletio sam dosta tema vec i nasao dosta odgovora koji su me zanimali, ali svejedno me jos neke stvari muce.

Imam malu mjesanku rotvajlera od mjesec i pol dana, kod mene je tjedan dana i ne znam je li jos prerano za neke stvari, ali imam onaj klasican problem sa grickanjem - tokom igre zna malo jace ugrist. Poceo sam glumit da me boli i okretat se od nje, ali problem je taj sto onda ona nade nesto drugo i ode to grist, a kad se ja ponovo ukljucim u igru opet napravi istu stvar. Pa ne znam hoce li mi ta metoda uspjet.

Druga stvar, zanima me da li je problem sto spava samnom u krevetu?

Uzasno me zivcira što u vezi svih mojih pitanja i opcenito pojmova vezanih uz odgoj i dresuru pasa svugdje piše drugačije. Pa tako npr. neki kažu da se pse ne smije uopće ni malo klepnut po guzici, a drugi da ih se treba lupit kad nešto loše naprave. Ja uglavnom izbjegavam bilo kakvo fizičko kažnjavanje, ako ju lupim onda je to lagana pljuska po guzici. Sto mislite o tome?

Evo ako mi netko moze pomoci s odgovorima na ova pitanja bio bih vrlo zahvalan!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika blackdevilles
    Datum registracije
    22-04-07
    Poruka
    2,333
    Liked
    0 times

Re: Molim vas pomoc u vezi malog rotvajlera

moj ti pas vec 12 godina spava na krevetu. i jako smo povezani. ona voli bit stalno s tobom.tako da u tome nema nista lose.
    ja sam imala mjesanku rotta i njem. ovcara. isto je grizla i tako to. ali to ti normalno. to radi svaki pas. nemozes je oducit od toga

a za kaznjavanje, moja je bila naucena na povisen glas. kad se zaderem njeno ime ona prestane
    S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

jedino da glede ovoga za griženje kupiš neku kost umjetnu za zubiće dok mu skroz neizrastu...
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Starter
    Datum registracije
    01-12-08
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Ma meni je to super, al neki seru da to nije dobro kad je pas u krevetu s vlasnikom .. !

Moja je isto mjesanka slj: Mama je izmedu rotta i stafforda, a tata izmedju njem. ovcara i jos neceg, ali je dominantna crta rotvajlerska - izgled, itd.

Ne, ma znam ja da grize zbog zubica i tako dalje, ali za ruke mi je problem svi mi govore drugacije, pa sam na kraju ostao zbunjen: Da li joj dati da lagano gricka ruke, a kaznjavati prejako. Ili joj uopce ne dati da grize ruke? Kad je tebi prestala to raditi?

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Ja ne preporučam spavanje u krevetu. To je preveliki pas da bi dijelio krevet sa gazdom.
    Što se tiče lupanja po guzi, to isključivo novinama, ne rukom.
    To su veliki psi, i kad odraste, nećeš moći izaći na kraj s njom, ako joj ne pokažeš tko je gazda, a to se uči od prvoga dana.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Starter
    Datum registracije
    01-12-08
    Poruka
    8
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: irm Pogledaj Poruke
    jedino da glede ovoga za griženje kupiš neku kost umjetnu za zubiće dok mu skroz neizrastu...

Kupio sam joj kost i jos jednu igracku u obliku cipele, ali ne zanimaju je bas previse. To su neke igracke od bivolje koze, kao bas za njih... Namjeravm joj kupit jos neke gumene igracke pa vidjet kako ce to proc. Zasad je od 'igracaka' najvise zanima jedan crveni karirani sal s kojim se igramo natezanja.

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

stavi joj deku i neka spava kraj kreveta nauci se pas brzo na to... jer kad dovedes malu doma necete moci vas troje lipo u krevet stati

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika blackdevilles
    Datum registracije
    22-04-07
    Poruka
    2,333
    Liked
    0 times

kupi joj onu gumenu igracku sto zvizdi
    S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

prof. Foruma Avatar od korisnika danza
    Datum registracije
    16-09-08
    Starost
    28
    Poruka
    1,159
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Elian Pogledaj Poruke
    Ma meni je to super, al neki seru da to nije dobro kad je pas u krevetu s vlasnikom .. !

Moja je isto mjesanka slj: Mama je izmedu rotta i stafforda, a tata izmedju njem. ovcara i jos neceg, ali je dominantna crta rotvajlerska - izgled, itd.

Ne, ma znam ja da grize zbog zubica i tako dalje, ali za ruke mi je problem svi mi govore drugacije, pa sam na kraju ostao zbunjen: Da li joj dati da lagano gricka ruke, a kaznjavati prejako. Ili joj uopce ne dati da grize ruke? Kad je tebi prestala to raditi?

normalno je da to rade!

prestat ce s vremenom - beba je, trebat ce joj da shvati!!!
    al svejedno, mora znat da se to nesmije... povisi ton... makni se od nje.

bitno ti je da si dosljedan - nemoj joj jednom nesto dopustit, pa onda ne... drzi se toga!
    ponavljaj joj iste naredbe

moj je sam sebi odabrao igracku za zvakanje - tatinu cipelu
    sve ostale smo morali sakrit!
    cijelu ju je sazvakao!

objasnila sam ti sve u PM...
    Remember my name..... You'll be screaming it later!!!

Starter Avatar od korisnika Guardian Rott
    Datum registracije
    05-12-08
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

Pozdrav!
    Citat Pravi autor: Elian Pogledaj Poruke
    Pozdrav svima!
    imam onaj klasican problem sa grickanjem - tokom igre zna malo jace ugrist. Poceo sam glumit da me boli i okretat se od nje, ali problem je taj sto onda ona nade nesto drugo i ode to grist
    Dobro radiš tako što pokazuješ da te boli pa pas pušta, ali nemoj joj dati da si sama dalje traži zabavu i stvari za grickanje. Navikni je da gristi može samo svoje igračke tako da joj svaki put staviš njenu igračku u usta kad bilo što drugo krene grickati..dok psu rastu zubi, svrbe ga i zato ima veću potrebu za griženjem. Najbolje je da joj kupiš igračku od tvrđe gume sa bodljama..NA PRIMJER:

Druga stvar, zanima me da li je problem sto spava samnom u krevetu?
    Nije problem, ali bilo bi dobro da na tvoju zapovijed uvijek siđe s kreveta kad ti to hoćeš i isto tako čeka tvoje dopuštenje da li smije na krevet..

Ja uglavnom izbjegavam bilo kakvo fizičko kažnjavanje, ako ju lupim onda je to lagana pljuska po guzici. Sto mislite o tome?
    Najbolji način korekcije ponašanja psa je upravo onaj kako kujica kažnjava svoje štene. Protrese ga za šiju. Ako ti pas ima ogrlicu, kratko ga i naglo cukni..ako nema, primi ga rukom za šiju i naglo i čvrsto protresi.

Bitno je da svaku situaciju i korekciju ti kao vlasnik psa okreneš na pozitivno i da psa za to i nagradiš uvijek pohvalom i maženjem..tako ćeš psa razvijati u stabilnog samouvjerenog psa.

Lijep pozdrav...
    Zadnji Uredio Guardian Rott : 05-12-08 u 11:46

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku