Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Njemacki ovcar

Raspravljate o temi Njemacki ovcar u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Njemacki ovcari su jedni od najvjernijih vrsta psa. Koriste se i u policijske svrhe kao sto su traganjem za nestalim ...

Starter Avatar od korisnika Horang
    Datum registracije
    05-08-08
    Poruka
    30
    Liked
    0 times

Njemacki ovcar

Njemacki ovcari su jedni od najvjernijih vrsta psa.
    Koriste se i u policijske svrhe kao sto su traganjem za nestalim osobama i traganje za drogom.

Ovdje mozete ispisati svoje dogodovstine s svojim njemackim ovcarom

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: Njemacki ovcar

Dogodovštine... pa i nemam baš dobrih iskustava s njima, ali za to krivim isključivo neodgovorne vlasnike i njihovo neznanje. Jednom se jedan pušteni mužjak zaletio na moju kujicu, koja je srećom bila brža od njega, drugom prilikom isto mužjak (pušten s uzice) nasrnuo i na mene i kujicu... kao malu me napao na ulici jedan... tatin prijatelj ima jednog prekrasnog, ali totalno neodgojenog, jer ga je nabavio a da pojma nema o psima i njihovom odgoju. U svakom slučaju i dalje ih volim, kao i sve pse, ali me iritiraju ljudi koji nabavljaju psa a da nemaju dovoljnog znanja, vremena ni volje bavit se psom kojeg su nabavili.

Starter
    Datum registracije
    05-04-07
    Poruka
    5
    Liked
    0 times

Re: Njemacki ovcar

Ja imam njemackog ovcara starog pet mjeseci (na slici je taman navrsio 4). To mi je vec treci u zivotu i veliki sam zaljubljenik u njih. Ovaj je slabovidan i trebati ce puno vise brige i opreza jer je plah i protiv svog straha se bori rezanjem i lajanjem sto izaziva veliko nepovjerenje kod ljudi.

Mnogi mu zele prici i rade to nepravilno te na moje upozorenje reagiraju tako da odmahnu rukom.

Slazem se da mnogi vlasnici nisu korektni i da premalo vode racuna o svom kucnom ljubimcu, ali postoji jos jedna strana medalje, a to su nasrtljivi prolaznici.

Kao sto sam napisala, moj pas slabo vidi, jos je malo stene i sa svime se u zivotu jako polako upoznaje da stekne sto vise sigurnosti jer je jako plah. Od malena mu u parku ljudi nasrtljivo prilaze sto on ne voli i ne zeli. Ljudi vide malog slatkog psa i pod obavezno se moraju zaletjeti do njega i dragati ga, stipkati, dirati. Zasto?

Danas vise nije dovoljno voditi psa na lajni i misliti da sve imate pod kontrolom!
    Meni se jedna kuja zaletjela na psa dok mi je bio na lajni i ugrizla ga, zavrsili smo na antibioticima jer mu se rana totalno zagnojila.
    S druge strane tu su i roditelji s malom djecom koji sjede po kaficima, a klinci im jurcaju okolo bez nadzora. Naravno da ce moj pas koji je na lajni, koji im nece prici jer ih se boji i uopce mu nisu interesantni biti kriv ako zarezi i zalaje na njih pa ih rasplace! To sto klinac baca lopte na njega, pijesak i slicno te ga zeli natezati za rep ne znaci nista?!

Njemacki ovcar je jako dominantna pasmina koja trazi svoje mjesto u obitelji i uvijek ce se probati nametnuti na sto vecu poziciju. Njih obavezno treba odgajati od malena i ne popustati. Naravno, nikako ih ne smijete tuci! Ljudi grijese misleci da velike i snazne pse treba odgajati batinama i zalosno je sto to mnogi i rade.

Nikako ne omalovazavam druge pasmine jer ih nisam imala i ne znam ih, ali mogu reci da su njemacki ovcari jako pametni, poslusni, brizni, vole djecu, brane svoje, jako vole uciti i traze da se s njima radi jer su tako najsretniji. I jos jedna velika karakteristika - ''pricaju'' s vama, sva tri koja sam imala/imam i jos desetak njih koje sam znala vole puno ispustati zvukove, imate osjecaj kao da vam nesto pricaju..

Sve ih je manje na ulicama i kod nas je tesko naci kvalitetno i zdravo stene jer su skorz krivo krizani.

Zao mi je sto su neke pasmine na zlu glasu. Svaki pas moze ugristi i biti neodgojen, naravno teze je kad to napravi velik i snazan pas, ali vlasnik je najcesce tu najveci krivac. Treba odgojiti psa, bilo da je veliki ili mali. Ne treba to biti ne znam kakva ''dresura'', ali nekakva socijalizacija i odgoj poslusnosti DA!
    Dodane Slike Dodane Slike

Lajkaj nas na Facebooku