Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Pas za stan? u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: Bluebird Čitajući tvoje postove, ne mogu shvatit što ti točno smeta. Kad ljudi drže pse u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-03-08, 09:48   #31 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 20
Poruka: 253
krizma7 se izdvaja iz mase
Re: Pas za stan?

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Čitajući tvoje postove, ne mogu shvatit što ti točno smeta. Kad ljudi drže pse u stanovima? Kad ih šeću po parkovima? Pa bilo bi najljepše kad bi svaki pas mogao slobodno šetat gdje hoće i radit šta hoće, i kao takav da bude zadovoljan pas, ali to ne postoji, nego se za njihove sudbine moraju pobrinuti ljudi. Generalno gledajući, veliki psi nisu za stanove ali ako im se pruža dovoljno pažnje i odgoja tu ne postoji nikakav problem. Nema svatko idealne uvjete nego se iz onog što je moguće nastoji pružiti što više i bolje. Ako vidiš napuštenu životinju a imaš se priliku pobrinut za nju u stanu, šta nije to bolje nego ostavit je na cesti? I sam si rekao da si uzimao napuštene životinje. Složila sam se s tobom u vezi sebičnosti koja neke veže za pse, pa ih tretiraju kao igračke od kojih mogu radit što žele, ali zašto napadaš pogrešne osobe?
Ovako, rekao sam da više ne želim polemizirati na ovu temu, ali evo odgovorit ću ti. Da ja smatram da životinje nije prikladno držati u stanu i to iz više razloga. Životinje su ipak bića čije su životne potrebe drugačije od ljudskih, od hrane, pića, fizioloških potreba, obilježavanja teritorija itd, itd. Životinjski način održavanja higijene nije prikladan za stan u kojem žive zajedno s ljudima, odraslim a pogotovo djecom koja imaju naviku sve i svašta stavljati u usta. S tog razloga smatram da držanje životinja u stanu je zapravo njihovo mučenje, ali to je samo moje mišljenje i zato ne vidim razlog da me se zbog toga napada. Za tebe vidim da si razumna osoba pa si možeš i odgovoriti zašto sam tako oštro polemizirao sa određenom osobom. S ovime stvarno zatvaram ovu temu što se mene tiče, jer ako nastavim ne vidim gdje je tome kraj a i što bi bilo svrha toga.
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 10:14   #32 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,032
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Zašto ne želiš o tome razgovarati? Pa mislim da je svaki istinski ljubitelj životinja svega toga svjestan pa se te potrebe i zadovoljavaju. Ja te stvarno ne napadam. Želim shvatit što ti misliš da bi se trebalo poduzeti? Da se svi psi koji žive u stanovima uspavaju? Jer ne znam baš kako bi ih se sve udomilo u prikladno okruženje. Što se tiče djece, naravno da treba paziti na higijenu, ali osobe koje su navikle na život sa životinjama imaju određen imunitet i rijetko kada sam čula za slučajeve da je netko dobio bolest preko kućnog ljubimca.
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 11:10   #33 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,233
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Pa ja sam već spomenula što se tiče mučenja životinja, ako se pas redovito vodi na istrčavanja i šetnje, dobiva pravilnu njegu i skrb, po čemu je to mučenje? Nije mi ni odgovorio na ono što je s psima koji se drže na lancu i u boksevima pa ih se ostavi da vrše nuždu u prostoru u kojem borave? Već sam rekla da postoje osobe koje nabave životinju, drže je u stanu pa se ne brinu za nju, ostavljaju je samu više sati, ali nije se sjetio pogledati stvari iz više kuteva, što je s onima koji udome životinju ali ne žive u kući s velikim dvorištem... znam ženu koja ima veliko dvorište, nabavila si je koker španijela pa je taj pas vječito sam u tom dvorištu, koji god pas prođe kraj ograde on očajnički laje jer bi išao van igrati se s drugim psima. A i vlasnici ga ignoriraju, izađu van dat mu hrane i ne bave se s njim uopće. Ne znam da li su ga ikad izveli van u šetnju, jer onaj tko imalo pozna pse zna da oni vole istraživati nova područja, kretati se puno. Sam si spomenuo obilježavanje teritorija. Moj pas to ima priliku jer je uvijek u pokretu i puno ga se šeta. Sad je ta osoba bolja od mene kao, jer ga ne drži u stanu? Koja je to logika da mi je znat...

Mi ljudi i jesmo općenito sebična bića, ali ja si životinju ne bi nikad nabavila da mi pravi društvo jer je meni dosadno. Zapravo, dok god ulicama lutaju napušteni mačići, nikad ne bi nabavljala/kupovala mačku od 500 eura.

Zadnji Uredio Wamp : 17-03-08 u 11:13.
Wamp je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 17:05   #34 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Bluebird Pogledaj Poruke
Zašto ne želiš o tome razgovarati? Pa mislim da je svaki istinski ljubitelj životinja svega toga svjestan pa se te potrebe i zadovoljavaju. Ja te stvarno ne napadam. Želim shvatit što ti misliš da bi se trebalo poduzeti? Da se svi psi koji žive u stanovima uspavaju? Jer ne znam baš kako bi ih se sve udomilo u prikladno okruženje. Što se tiče djece, naravno da treba paziti na higijenu, ali osobe koje su navikle na život sa životinjama imaju određen imunitet i rijetko kada sam čula za slučajeve da je netko dobio bolest preko kućnog ljubimca.
Zašto ti sad ideš u krajnost i govoriš o uspavljivanju. Shvati nisam mrzitelj životinja i samo sam iznio svoje neslaganje s držanjem životinja u stanovima i ništa više. Isto tako znam i svijestan sam toga da se tu ništa neće promjeniti odnosno biti će obratno, sve više životinja po stanovima jer je sve više razočaranih, ostavljenih i usamljenih ljudi kojima su te životinje sve. Rođen sam u gradu i cijeli svoj životni vijek živim u zgradi s osam katova i trideset i dva stana u ulazu. Prije dvadesetak godina u ulazu je bilo možda dva ili tri psa i pokoja mačka, a danas osim mene,mog susjeda u stanu do mene i jedne gospođe u svakom stanu je poneka životinja . Kažem još jednom da sam svjestan da sam u manjini ali od svojih principa, odgoja i svjetonazora ne želim odustati, mada mi se ponekad učini da živim u zoološkom vrtu a ne u stambenoj zgradi od cviljenja mačaka (valjda zbog parenja) i lavezi i zavijanja pasa. Ali to je valjda cjena življenja u gradu kako bi to rekao vrli gradonačelnik.
Odgovori sa citatom
Star 21-03-08, 17:33   #35 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,032
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Vidim da nisi mrzitelj životinja i opet ti ponavljam da te ne napadam. O uspavljivanju govorim zato što bi prema tvojoj logici to trebalo biti rješenje za napuštene životinje, jer ispada da je bolje uginuti na cesti ili eutanazijom nego da ih netko udomi pa makar i u stanu.
Odgovori sa citatom
Star 21-03-08, 18:22   #36 (permalink)
Regularni forumas

Ne po mojoj logici ne dolazi u obzir da se sve napuštene životinje eutaniziraju, nedaj bože, pa nisu one krive zbog ljudske gluposti. Jednostavno društvo se mora pobrinuti za životinje na adekvatan način u azilima za životinje, dok se ne nađe netko tko bi ih uzeo sebi, ali svakako ne u stan. Ali to ti je začaran krug i što više raznih životinja bude po stanovima to će ih više i završavati na ulici i biti prepušteno samima sebi. Da se više ne ponavljam, protivnik sam držanja životinja u stanovima jer to nije za njih odnosno to je jako sebično od njihovih vlasnika.Ali svatko od nas neka radi sa životinjama ono što misli da je za njih najbolje, pa ipak smo mi najveće životinje.
Odgovori sa citatom
Star 21-03-08, 21:57   #37 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,233
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Ja mislim da nije najveći problem držanje psa u stanu, već to kako si već rekao nabavljanje životinje isključivo zbog nekih sebičnih pobuda.. (usamljenost, dosada u životu, itd) i zapostavljanje psa, pa bio u stanu ili u dvorištu. I ne završavaju samo psi iz stanova na ulicama.

Rješenja bi bilo kad bi ljudi prestajali uzimat rasne pse iz uzgajivačnica i isključivo udomljavali napuštene pse ili iz azila, ali budući da je to neizvedivo preostaje da se svi uključimo koliko možemo (naravno mislim na ljude kojima je stalo do životinja), zato oni koji ne mogu volontirati ili ne mogu nikako udomiti psa nek pomognu na neki drugi način azilima u svom gradu, jer iz prve ruke znam kakva je situacija i čak i najmanja pomoć je dobrodošla.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:52.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111