| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Kućni ljubimci Raspravljate o temi The Pit Bull Problem u Život i Stil forumu; Kakve veze ima to imam li ja pit-a ili nemam s time što si ti napisao da su obje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #191 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: The Pit Bull Problem Kakve veze ima to imam li ja pit-a ili nemam s time što si ti napisao da su obje strane krive u ovom slučaju koji se dogodio di je pas bez nadzora, niotkud naletio na ni krive ni dužne gazdaricu i psa? I zar ga ja moram imati da bi znala nešto o njima i da bi mogla komentirati ovdje? Ta tvoja izjava nije bila na mjestu. Kakva to krivica ide na tu vlasnicu? Možda što se jadna nije snašla, a ne znam stvarno tko bi ostao priseban u tom slučaju. Uglavnom što se svega toga tiče jedino SuperHabarDabar ovdje piše objektivno, da je više takvih odgovornih vlasnika pitova ovakve se stvari sigurno ne bi događale.
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
| | #194 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: The Pit Bull Problem Vijesti.net - U blizini Zadra dalmatiner ugrizao devetogodiąnju Slovenku za nogu eto dokaza da je svaki pas samo pas..nema pravila, bio on pitt ili pekinezer ili u ovom slucaju dalmatiner...cemo onda pokrenuti peticiju kako bi zabranili sve pasmine ?
__________________ Samo je jedno u mom zivotu vrijedno da pustim suzu s oka jer tebe volim ja zivot mi dala, bas kao da je znala da nikad nece nestat' sa mojih usana Zadnji Uredio dave : 03-05-08 u 17:49. |
| | |
| | #195 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: The Pit Bull Problem Pas reagira onako kako ga odgojiš, odnosno ne odgojiš, ali postoje i genetske predipozicije za određene pasmine koje su više ili manje agresivne, priznali mi to ili ne. Svaki pas je potencijalni ubojica. Rizičnijim pasminama potreban je strog i stručan odgoj, inače se često dešavaju ovakve stvari. Što se tiče zadnjeg slučaja, navodno je bilo riječi o napadu dok je čovjek pokušavao nahranit tuđeg psa. To je bio vrlo hrabar potez od gospodina, a sumnjam da je tu od strane vlasnika bilo ikakvih uputstava, a kamoli dresure. I opet je zaključak da je vlasnik kriv. Nikako nisam za bilo kakve zabrane držanja ˝opasnih pasmina˝, ali voljela bi da postoji zabrana držanja za one koje te pse imaju radi vlastitog imagea, da bi se osjećali moćnije i liječili vlastite komplekse pri čemu životinja ispašta, a zapravo nisu u stanju brinut se za pudlicu (no offense pudle ).
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #196 (permalink) | |
| Purger | Re: The Pit Bull Problem Citat:
Istina...pas je pas al pravila ima ![]() Nisu svi karakterni isti i zna se za svaku pasminu kakva je i kaj možeš očekivat od psa..zar ne ![]() Ili misliš da možeš uspoređivat pittbula sa zlatnim retriverom ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #197 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 25-09-07 Lokacija: HR jug
Poruka: 1,473
![]() ![]() ![]() | Re: The Pit Bull Problem pitt je oružje,i treba ga zabranit...a jel??i naprdit kazne ljudima koji ih imaju?? pa gospodo koliko ime vecih problema od ovoga?? koliko ljudi nosi pištolj u sebe,i koliko ljudi koji su ubili drugog čovjeka se šeta po ulicama? onda i njih treba eutanizirati?? samo mi nemojte reći pas je pas,čovjek je čovjek! isto kako ima i ludih ljudi,tako ima i ludih pasa,kao sta je rekao,mislim dave,na temelju jednog ili dva psa netreba osuđivati cijelu pasminu...
__________________ mogu li umjesto prof.foruma dobiti potpis "kung-fu panda" ??????????????? |
| | |
| | #198 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 15-04-08 Lokacija: Zagreb Godina: 23
Poruka: 7
![]() | Re: The Pit Bull Problem Eto, da se i ja javim, po prvi puta ovdje. Procitao sam unazad deset pa i vise stranica o ovoj temi i samo bi htio podjeliti neka moja iskustva, te moje cinjenice. Inace nemam bas interesa pisati po forumima, ali lagano me vec zivcira licemjerje i nepravda koja ovdje vlada. Dok ovo pisem kraj mene lezi mjesanac izmedju labradora i rotvajlera, stene, i gricka neki vrag za ciscenje zubiju. Na vikendici me ceka skotski ovcar i mjesanac izmedju rotvajlera i vucjaka. Odkad sam rodjen, u mom je drustvu bio bar jedan pas (uz ostale kucne ljubimce). Dok sam bio mladji, jednom me je ugrizao pas za nogu (ne moj, vec od susjeda). Razderao mi hlace, malo me raskrvario. Danas, tim sam samo dobio oprezniju crtu prilaska vecim psima kod upoznavanja. Posljedica od toga nema. Nemam nikakve predrasude prema psima zbog toga. Dok sam bio dijete, na ledja mi je skocio pjetao i kljunom me napao par puta po zatiljku. Iako je to vidio covjek cije su kokosi bile, i zaklao pjetla, nakon toga i spremio ga za jelo; ponovo kazem, posljedica nema. Nisam bio sretan jer sam "osvecen". Jednostavno sam prihvatio to sto se dogodilo. Danas, ne bojim se pjetlova, niti imam predrasude prema njima. Ovo stene, koje sam spomenuo na pocetku je registrirano na mene, znaci sluzbeno je bas moj pas. Izlazi van na socijalizaciju s drugim psima. Prema ljudima je uvijek otvoren i veseo. Namjerno ga lagano podragam po ledjima dok jede, samo u startu, tako da se nauci kako mu ljudsko prisutstvo uvijek mora biti blisko i prihvatljivo. Na to ne odgovara nikakvim rezanjem, vec zaigrano mase repom i jede. Ovo radim, i eto, djelim to s vama - jer jedno od opasnijih trenutaka kad stvarno svatko moze dobiti ugriz upozorenja - je kad pas jede. Mnoga djeca su dobila "po prstima" jer nisu upozorena ili od strane vlasnika ili od roditelja - DA SE PSA NE DIRA DOK JEDE. Takodjer mi je bitno spomenuti i sloziti se sa Dabrom i svakim racionalnim vlasnikom psa ili obicnim covjekom - Svako stene moze prerasti u stabilnog, zaigranog i drustvenog psa / no takodjer, svako stene moze postati krvolocna zvijer - ono sto je bitno JEST NAGLASITI DA JE ZA OBA SLUCAJA ODGOVORAN ISKLJUCIVO VLASNIK PSA! Nema iznimke. E sad, postoje pasmine koje zahtjevaju vise ulozenog truda jer su po prirodi aktivniji, jaci, brzi ili ne znam sta, a postoje pasmine koje su jednostavno maze i uz samo malo truda maze i ostaju. Osobno, pit-bulla ne bi imao - ali iz jednog jedinog razloga. Nemam toliko vremena da se aktivno bavim njime. A to je pas koji kako bi bio sretan i u odlicnoj kondiciji zahtjeva mnogo igranja, skakanja, trcanja i dresure. Inace, smatram da je pasmina jako lijepa, odana i draga. Odlican suputnik za stvarno aktivne ljude. Tako da Dabre, imas moje postovanje. Uostalom, pogledajte ove filmice i prosudite sami: http://www.youtube.com/watch?v=feWfqwcWkvM http://www.youtube.com/watch?v=m2OC5...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=vL1tr...eature=related itd... Glede vijesti oko one zene cijeg je psica ubio pit-pull prije par dana u ZGu, smatram da je kriv iskljucivo vlasnik. Ne znam je li za pit-bulla prekasno da ga se primiri. Niti necu ulaziti u to. Ono sto znam je da bi vlasnika trebalo jako strogo kazniti. Vezano uz vijest oko psa koji je ubio onog starca koji mu je nosio vode - takodjer necu ulaziti u to jer informacije koje su nam dostupne preko medija su gotovo apstraktne. Svaka zivotinja kojoj covjek koji se brine o njoj (pa makar i privremeno) - nosi hranu ili vodu - zivotinja je sretna. E sad, da rezimiram svoju malu Bibliju, jer idem polako si kuhat rucak a i dat malom pizdeku jesti ![]() - drasticno postroziti kazne vlasnicima psa - povecati broj povrsina na kojima bi se psi mogli nesmetano igrati i druziti (najobicnija ograda oko parka ce biti sasvim dovoljna da pruza dovoljnu distancu prolaznici koji ne zele doci u kontakt s psima - uz setnju gradom obavezno drzanje psa na uzici (iskreno, ne sjecam se kad sam u zadnjih par godina vidio psa u gradu bez uzice, bez vlasnika) - obavezno nosenje brnjice pri kontaktu s drugim psima (ako vlasnik primjeti nasilno ponasanje psa) Ajd ljudi, uzivajte mi i budite dobri. Psomrzci, nemojte generalizirat. I mene je ugrizo pas pa ne kenjuckam okolo nit bi ih sve pobacao u plinsku komoru. Covjek, covjek i samo covjek moze od psa napraviti krvolocnu zvijer, ili pak razigrano divno bice. Pozz |
| | |
| | #200 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,117
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: The Pit Bull Problem slažem se sa tim što je Mshai napisao i samo želim reći da bi svaki pas kad ide bilo kud, pogotovo ako se ga misli osloboditi od uzice, morao imati brnjicu i tada nemože praktički nikome ništa |
| | |
![]() |
| Tagovi: pitbull |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:51.

).