Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 14

POMOĆ-Mačići od 10 dana

Raspravljate o temi POMOĆ-Mačići od 10 dana u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Nisam znala di bi napisala pa sam otvorila novu temu. Prijateljica mi ima susjedu koja ima puno mačaka. Sada joj ...

Regularni forumas Avatar od korisnika lauraa-st
    Datum registracije
    02-05-08
    Poruka
    91
    Liked
    0 times

POMOĆ-Mačići od 10 dana

Nisam znala di bi napisala pa sam otvorila novu temu.

Prijateljica mi ima susjedu koja ima puno mačaka.
    Sada joj je mačka okotila 7 mačića i svih je podijelila osim dva.I tako je dala mojoj prijateljici da ih se riješi.
    I ona mene jučer zove da dođem ispred zgrade da ima neke mačiće i da bi ih ostavila ispred mog portuna,jer tu već imamo dvije mačke i njihove mačiće koji mi iz zgrade odavno hranimo.

I ja došla,i ono-vidim sitne mačiće...
    pa kakva je to žana (ta njena susjeda)...pa njoj se tribaju oduzet jadne životinje...
    I stavila ja njih kod jedne od ovih mačaka,a ona reži...
    Stavila ih kod druge koja ima već mačiće,odraslije a ona ih ignorira...

Tako je pokušaj "posvojenja" propao...

Mačiće smo odveli u obližnjeg veterinara...baš su zatvarili,ali s ulaza je rekao sda su presitni,da imaju oko 10 dana i oba su muška...

I ja sam jako tužna...jer ja ih nemogu uzeti doma i svaki dan vodit veterinaru na ispunpavanje želuca (imala sam iskustva s tim...kad mačić nema mater da ga liže i masira trubuh nemože izvršavati nuždu pa to vetrinar izvadi...)...

I sad ih držimo u kutiji na taraci zgrade...hranim ih razrijeđenim običnim mlijekom na onu špricu...
    Stanarima smeta mijaukanje...

MOLIM VAS ZA SAVJET...
    I ZANIMA ME...

-Dali im mogu davati obično mlijeko razrijeđeno s vodom?

-Dali im treba masirati trbuh?

(imala sam već jednog mačića takvog,koji je jedva preživio...ali bio je s menom doma...i trebalo je sve to plaćati...redovito ići vetrinaru-A NIŠTA OD OVOG U OVOM SLUČAJU SE NE MOŽE)
    Zadnji Uredio lauraa-st : 05-09-08 u 14:35

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: POMOĆ-Mačići od 10 dana

Jako ih je opasno tako ostavljati same, ima svakakvih budala... mislim, ljudima smeta mijaukanje, o majke ti mile.

Pokušaj preko neta naći nekog iz Splita koji bi ih primio na čuvanje, imaš forume, oglasnike....

Obično mlijeko im nikako nemoj davati (kravlje), imaš u veterinarskim apotekama kupiti posebno mlijeko u prahu za mačiće koje se miješa s vodom. Ne znam za to ispumpavanje ali znam da se malim mačićima može masirati nježno prstom trbuščić i anus, namočiš gazu u čistu toplu vodu (možeš staviti vrlo malo jabučnog octa) i omotati oko prsta i s time nježno masirati nakon što jedu.

Ako se nisi spremna potruditi oko njih i ako im se ne nađe bar privremeni dom najhumanije bi ih bilo uspavati, jer ovako mali i krhki će vrlo vjerojatno uginuti bez stalne skrbi.

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: lauraa-st Pogledaj Poruke
    I ja sam jako tužna...jer ja ih nemogu uzeti doma i svaki dan vodit veterinaru na ispunpavanje želuca (imala sam iskustva s tim...kad mačić nema mater da ga liže i masira trubuh nemože izvršavati nuždu pa to vetrinar izvadi...)...
    prvi glas! nisam to nikada niti čula niti vidjela, pa gdje će mačka stalno lizati i masirati sve mačiće

mače imam već 5-6 godine i još uvijek ih imam. samo smo prvu macu jednom vodili veterinaru i ovog trenutačno 2 puta zbog uganute šapice, nikad nikakvih problema

a šta ta žena ne može ostaviti još mjesec-dva ta dva mala mačića, pa to je tek ili će tek progledati, a hodati okolo još neće narednih 20 dana. slabašni su, samo leže u kutiji
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Da, mačka svoje male liže i na taj način im masira trbuščić dok sisaju, a kad su jako mali i nemaju mame onda to treba raditi onaj tko ih čuva. Bez mame je jako teško ali ako bi ih netko uzeo i svakih par sati hranio imaju velike šanse preživjeti.

Datum registracije
    02-05-08
    Poruka
    91
    Liked
    0 times

Hvala vam na savjetima

Sada su kod mene...
    Mislim da ću ih sutra odnijeti u vetrinarsku stanicu (Filipović) koja prima napuštene životinje pa ih proslijeđuje u azil,poklanja ili se brine određeno vrijeme...

A ako ne,sutra ću kupiti to mlijeko za mačiće i brinut ću se dok ne ojačaju...pa ću naći neke udomitelje (valjda)

Veliki pozdrav

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Samo traži mlijeko za mačiće u vet ambulanti ili apoteci, čudi me da ti to veterinar nije ponudio.. i zadrži ih bar dok ne ojačaju pa ih možeš poslije pokloniti ili dati oglas da ih netko udomi.. dosta je mačića udomljeno preko raznih foruma, samo treba biti uporan i strpljiv, na kraju kad znaš da si pomogao tako malom bespomoćnom biću, osjećaj je neprocjenjiv vjeruj mi.

Datum registracije
    02-05-08
    Poruka
    91
    Liked
    0 times

Dobro su sad

Evo jedan od njih

V.I.P. Član Snake Champion, Highstreet Headache Champion, Frogger Champion, Chicken Attack Champion, Super Pacman Champion, Chuck Norris - Attack of the Massacre Ni Champion Avatar od korisnika Ive_ri
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    23
    Poruka
    11,408
    Liked
    321 times

predivan je

drago mi je da su dobro

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

aaa jos slika jos slika

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Drago mi je da su dobro. Jesu svi kod tebe ili?

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku