| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Kućni ljubimci Raspravljate o temi portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina u Život i Stil forumu; evo sad nesto gledam na netu i naletim na ovaj clanak koji me totalno sokirao... Portugal kani potpuno zabraniti sedam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina evo sad nesto gledam na netu i naletim na ovaj clanak koji me totalno sokirao... Portugal kani potpuno zabraniti sedam pasmina koji se smatraju opasnima, nakon više slučajeva teških napada takvih pasa, izjavio je ministar poljodjelstva Jaime Silva. 'Zakon se mora brzo donijeti, rekao je ministar. Moramo brzo djelovati jer se u posljednje vrijeme događaju teški izgredi'. Pasmine tih pasa jesu: argentinska doga, brazilski ovčar, pitbull terijer, rottweiler, američki staffordshire terijer, staffordshire bull terijer i tosa-inu. Zakon koji se uskoro treba donijeti predviđa zabranu razmnožavanja, uzgoja i ulaska na portugalski teritorij pasa koji pripadaju tim pasminama ili su nastali njihovim križanjem. Iznimka će biti psi koji se rabe u vojsci i u sigurnosnim snagama. U Portugalu je zabilježeno oko 5.500 opasnih pasa. Vlasnici potencijalno opasnih pasa moraju ih sterilizirati u roku od dva mjeseca. U protivnom, morat će platiti globu od 500 do 45.000 eura. Vlasnici će usto morati potpisati osiguranje od građanske odgovornosti za svog psa. Psi koji su ocijenjeni opasnima morat će nositi brnjicu, a na uzici dugoj najmanje jedan metar moraju ih voditi osobe starije od 16 godina.
__________________ ...ovo su 2 stvari koje najviše želim na Svijetu: ružu i tebe, ružu za tebe, a tebe za sebe... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-02-08 Lokacija: Zagreb Godina: 20
Poruka: 253
![]() | Re: portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina To si vjerovatno mislio na Wamp i mene. Nemoj se bojat, ona i ja smo si rekli šta mislimo i to je gotovo, a i ovo neću komentirati jer se moj stav zna
__________________ nije život jedna deva |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,161
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina Mislim da je zabrana potencijalno opasnih pasa isto što i zabrana posjedovanja oružija... ni psi ni oružije ne ubijaju, jer su napravljeni/rođeni da ubijaju, već jer ih čovjek krivo koristi/odgaja. Ali što se mene tiče, samo jedan spašen život je dovoljan nadomjestak za svo uživanje sa omiljenom životinjom svih ljudi koji ih posjeduju. Ako postoji pas čija veličina i snaga potencijalno prijeti čovjeku, a sama njegova narav dopušta da se takvog psa oblikuje u opasnu životinju, bolje je ukloniti mogućnost držanja takvog psa, kao što bi bilo bolje ukloniti svaku mogućnost da netko posjeduje oružije. Ali kako ni prvo ni drugo u praksi nije moguće, mislim da bi se opasni psi trebali tretirati kao i opasno oružije. Sa nadzorom i posebnom skrbi. Ljudi bi za takve pse morali posjedovati certifikat da su trenirani kod stručnog trenera i svaki od njih bi mogao dobiti pločicu na ogrlici kojom bi se to potvrđivalo na licu mjesta (dakle da budu registrirani kao i oružije i da u dodir s njima dolaze samo odgovorni i savjesni ljudi). Držanje potencijalno opasnih pasmina bez nadzora - ukoliko bilo koji od njih ubije makar jednu osobu, ne može se opravdati nikakvom slobodom izbora, biranja ili ne zam ja čega... Svaki potencijalno opasan objekt ili u ovom slučaju životinja, koji je prepušten čovjeku na upravljanje, skrb i "upotrebu" (doslovno ako govorimo o objektima), mora biti pod nadzorom... nije važno radi li se o automobilu, pištolju, luku i strijeli ili terijeru.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-12-07 Lokacija: Lovran Godina: 23
Poruka: 1,059
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina Joj, koje gluposti, uvoditi zabrane za određene vrste pasa. ![]() Istina je da su neki psi po prirodi dosta agresivniji nego ostale pasmine, i njih bi trebali dresirati samo ljudi koji se u to dobro razumiju, jer je sa prosječnim laikom velika opasnost da će se taj pas otet kontroli, za razliku od neke pasmine koja je prirodno mirna i nije agresivna. Ali psi nisu krivi za to, nego ljudi koji ih loše dresiraju, iako znaju da je taj pas opasan po druge ljude ukoliko ga se adekvatno ne izdresira.
__________________ Svi pjevaju ja ne čujem Nikome se ne radujem Samo tebe očekujem |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina Citat:
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 11-01-07
Poruka: 33
![]() | Re: portugal uvodi zabranu "opasnih" pasmina ovo je zakon koji je laički i nabrzinu napravljem i kojem je cilj zadovoljiti javnost. da su radili zakon sa malo više truda i znanja onda bi on potpuno drugačije izgledao. nije pas taj koji ubija nego njegov vlasnik. |
| | |
![]() |
« Dupini
|
Nemoguća misija »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:34.