Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: daidza Pa reci što si kad imaš pojma? Evo ti u temi hrpa slika i argumenata, gdje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-05-07, 23:14   #31 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,991
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
Pa reci što si kad imaš pojma? Evo ti u temi hrpa slika i argumenata, gdje su tvoji?
Ja te prozivam za tvoj nastup prema meni!

Na bilo što što sam napisao gore niste ništa napisali osim slikica i neprimjerenih riječi.

Mali isječak...bez komentara jel treba biti dovoljan....

"Životinje se koriste u proizvodnji mnogih bioloških preparata kao npr. cjepivo protiv dječje paralize (majmuni), zmijski protuotrovi (konji i koze), cjepivo protiv bjesnoće (kunići, miševi i hrčci) i serumski gonadotropin (konji). Uz to, životinje se mogu koristiti i u kontroli kvalitete većine seruma i cjepiva, kao npr. cjepiva protiv hripavca (miševi), BCG cjepiva (zamorci), kod određivanja pirogenosti (kunići)."

tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:16   #32 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,758
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista

ne želim da sada tu nastane ne znam šta, ali mislim da tarquino zna o čemu priča

ja obožavam životinje i nisam mogao pogledati one filmiće do kraja, ali mislim da tarquino ima pravo u nekim stvarima
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:18   #33 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Sve to stoji, ja sam svjesna da nije sve crno-bijelo.. ali i dalje sam protiv mrcvarenja životinja... mislim da se ipak mogu smislit alternativni načini...
Slažem se s tobom, alternativni putevi se traže, ali ovoga trenutka ne postoje, a na globalnoj razini aktivisti koji razmišljaju kao ti idu toliko daleko da ubijaju ljude koji rade u laboratorijima, da u engleskoj ulaziš u labos pod kodnim imenom i šifrom na tajne ulaze i izlaze, da te ne bi napali aktivisti za zaštitu prava životinja.

tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:19   #34 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 20,029
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Ne, kopirao si to negdje sa neta i ništa nisi time dokazao osim da se prema životinjama loše postupa što i mi tvrdimo.

Što se tiče riječi kojom sam opisao tvoje izlaganje, za to sam napisao sorry na izrazu a što se tiče stava ne vidim da je pogrešan, razočaran sam tvojim izjavama i to sam i napisao.

I nisam ja nikakav aktivist, ova tema je postavljena da ako netko želi vidjeti koji proizvodi se testiraju na životinjama to može napraviti. Ne vidim čemu svi ovi postovi i prepiranja, koga to ne zanima ne treba čitati i ok.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum

Zadnji Uredio daidza : 17-05-07 u 23:21.
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:22   #35 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Ne, kopirao si to negdje sa neta i ništa nisi time dokazao osim da se prema životinjama loše postupa što i mi tvrdimo.

Što se tiče riječi kojom sam opisao tvoje izlaganje, za to sam napisao sorry na izrazu a što se tiče stava ne vidim da je pogrešan, razočaran sam tvojim izjavama i to sam i napisao.
Kopirao sam dio pravilnika o dobroj prozvođačkoj praksi (Good Manufacturing Practice) i dio o proizvodnji bioloških lijekova......razumnom dosta...

ako to nije dovoljan argument, mogu ti svaku bolest posebno objasniti što čini....

Zadnji Uredio tarquino : 17-05-07 u 23:25.
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:33   #36 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Poruka: 20,029
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Misliš kopirati. Nemoj onda tvrditi da se kužiš i da imaš argumente jer znam i ja kopirati ali nije mi namjera zatrpavati temu sa tuđim tekstovima i nametati drugima svoja razmišljanja.

Što se mene tiče ova rasprava je završena, slobodno kopiraj dalje, ja sam rekao što sam imao.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:35   #37 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,758
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

odoh spavati, molim vas nemojte se poubijati, laku noć
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:41   #38 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Misliš kopirati. Nemoj onda tvrditi da se kužiš i da imaš argumente jer znam i ja kopirati ali nije mi namjera zatrpavati temu sa tuđim tekstovima i nametati drugima svoja razmišljanja.

Što se mene tiče ova rasprava je završena, slobodno kopiraj dalje, ja sam rekao što sam imao.
Pa dovoljno što znam GMP napamet, mogu u ovom slučaju samo kopirati..

S tvojim ponašanjem i nastupom sam razočaran....
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:44   #39 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,428
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Slažem se s tobom, alternativni putevi se traže, ali ovoga trenutka ne postoje, a na globalnoj razini aktivisti koji razmišljaju kao ti idu toliko daleko da ubijaju ljude koji rade u laboratorijima, da u engleskoj ulaziš u labos pod kodnim imenom i šifrom na tajne ulaze i izlaze, da te ne bi napali aktivisti za zaštitu prava životinja.

Da nema tih aktivista ljudi vjerojatno ne bi saznali što se stvarno događa s tim životinjama na kojima se vrše pokusi. I stvarno ne znam za to da aktivisti ubijaju ljude prvi put čujem.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 23:51   #40 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Poruka: 3,582
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Na žalost, Tarquino govori potpunu istinu u svezi testiranja lijekova. Faze istraživanja jednog lijeka su:
1) Laboratorijsko dokazivanje eksperimentima i pokusima u laboratoriju i teorijska razrada - traje do 5 godina
2) Pokusi na životinjama - traje do 5 godina
3) Testiranje lijekova na ljudima (dobrovoljcima) u kliničkim studijama - traje do 5 godina
4) Puštanje lijeka u slobodnu prodaju.

To je u grubo opisano, ako ima koji farmakolog da me ne razapne!
Dakle, on nije ništa krivo rekao. Najčešće se za istraživanja koriste čimpanze, jer su genetski najbliže ljudima. Kod nas se (u Hrvatskoj) koriste osim čimpanza i svinje, psi, zečevi, zamorci, štakori i miševi (koliko je meni poznato).
Vidim da se ne slažete s testiranjem lijekova na životinjama, ali medicinski gledano, bolja alternativa ne postoji. Osim ako se dozvoli takav oblik istraživanja na ljudima.

S medicinske strane gledano testiranje lijekova je opravdano (ne kažem da se ja s tim slažem, da mi nebi odmah skočili za vrat), jer nije moguće testiranje na ljudima.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 18-05-07 u 00:00.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: animal, bijela lista, crna lista, proizvodi, testing, testiranje zivotinja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113