Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Kućni ljubimci
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Kućni ljubimci Raspravljate o temi Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista u Život i Stil forumu; slabo ja ovo nisan vec davno otvorija....koristi search http://www.croportal.net/forum/kucni...sampona-21822/...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-05-07, 23:08   #61 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-04-06
Godina: 21
Poruka: 1,572
sumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masi
Re: Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista

slabo ja ovo nisan vec davno otvorija....koristi search

Životinje pate radi šampona
sumsko_voce je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 23:10   #62 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,342
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Ja se nisam zgražala na crne liste, samo ne mogu a da me ne boli kad gledam one snimke mučenja životinja. Zar ih se ne može bar uspavat pa da ne osjete?

Ali dobro, drago mi je da smo to riješili, i slažem se s ovim
Citat:
ako želi to propagirati okolo onda se prije toga treba educirati i pokušati razumjeti problematiku na više razina.
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 23:17   #63 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Ja se nisam zgražala na crne liste, samo ne mogu a da me ne boli kad gledam one snimke mučenja životinja. Zar ih se ne može bar uspavat pa da ne osjete?
Ja ti mogu reći iz osobnog iskustva (što se tiče testiranja lijekova) da nijedna životinja nije patila, jer su sve bile uspavane i nisu ni znale što im se događa, a kad su se probudile sve je bilo gotovo i sve u redu s njima. To mi i smeta kad ljudi govore da se životinje muče u svrhu istraživanja lijekova, a onda pokazuju u prilog snimke koje nemaju veze s tim.
Ako osobno želiš vidjet da se životinje ne muče u pokusima pri istraživanjima lijekova u Hrvatskoj reci mi, i ja ću te osobno odvest u Zagreb na Zavod za farmakologiju da se sama uvjeriš!
Dakle ja govorim o istraživanju lijekova - za sve drugo bi ponovno aktualizirao električnu stolicu!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 23:18   #64 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,128
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: Proizvodi koji se testiraju na životinjama, crna i bijela lista

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke

Ali dobro, drago mi je da smo to riješili, i slažem se s ovim
Moj komentar je bio općenit i nije se na nikoga posebno odnosio, ali su me zasmetali neki komentari koji nisu bili ok.
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 23:21   #65 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Moj komentar je bio općenit i nije se na nikoga posebno odnosio, ali su me zasmetali neki komentari koji nisu bili ok.
Slažem se. Ne može se o ozbiljnim stvarima diskutirat na neozbiljan način. To donosi samo konfuziju i još veće razmirice.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 23:34   #66 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,342
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Ja ti mogu reći iz osobnog iskustva (što se tiče testiranja lijekova) da nijedna životinja nije patila, jer su sve bile uspavane i nisu ni znale što im se događa, a kad su se probudile sve je bilo gotovo i sve u redu s njima. To mi i smeta kad ljudi govore da se životinje muče u svrhu istraživanja lijekova, a onda pokazuju u prilog snimke koje nemaju veze s tim.
Ako osobno želiš vidjet da se životinje ne muče u pokusima pri istraživanjima lijekova u Hrvatskoj reci mi, i ja ću te osobno odvest u Zagreb na Zavod za farmakologiju da se sama uvjeriš!
Dakle ja govorim o istraživanju lijekova - za sve drugo bi ponovno aktualizirao električnu stolicu!

Ok, drago mi je to čuti, ali one neke snimke govore drukčije, nažalost, i vidi se da životinju ipak boli i da ju se mrcvari... Tarquino i mene puno toga smeta, ali nemoj sad ovo pokušavat pretvorit u osobnu raspravu. Za to imaš pm.
Odgovori sa citatom
Star 10-06-07, 23:38   #67 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-06-07
Godina: 30
Poruka: 12
vragana se izdvaja iz masevragana se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Ne očekujem da mi odgovaraš kontrapitanjem, nego argumentiranim odgovorom.

Svi lijekovi koji su na tržištu prije nego što uđu u rane kliničke faze ispitivanja, prođu cijeli niz procedura kako bi se našla prava molekula iz koje bi se mogao dobiti kvalitetan lijek koji može spasiti i olakšati živote milijunima ljudi. Jedna od međustepenica su testovi na životinjama, koji bi kao biološki modeli što bliže trebali oponašati živi organizam i bez njih je nezamislivo i za sada nemoguće bilo kakav napredak napraviti. Kako sam već rekao, običnom čovjeku izgleda okrutno i je okrutno, ali to je žrtva koja je podnešena za dobrobit ljudi i svatko od protivnika tome neka zna da svaki puta kad popije tabletu bilo kojeg lijeka, za to što ju je popio i što mu je olakšala tegobe ili ga izliječila par stotina ili tisuća životinja je podnijelo žrtvu.

Wampice prestani piti analgetike, antibiotike, antihistaminike, kontracepciju i 'ko zna što još kako bi pripomogla svemu ovome.
vazi, ali takodjer postoji i citav niz testova (narocito u kozmetickoj industriji) koji su okrutni i nepotrebni, a rade se vise pro forma - npr. testovi u kojima se procjenjuje stupanj iritacije kada se npr. kunicu nakapava neka supstanca npr. sampon u oci dok jadnicak ne oslijepi, a cika tehnicar zapise nesto kao: kunac je ocoravio za pet dana bla bla bla...
to je jos najblazi primjer
danas postoje npr. precizne racunarske simulacije koje gomilu takvih testova cine neoptrebnim i zastarjelim

s druge strane, zasto koristiti otpad iz petrokemijske industrije (to vam je otprilike jedna polovina sastojaka prosjecnog sampona ili hidratantne kreme) kada se mogu koristiti npr. prirodna etericna ulja umjesto nusprodukata naftne industrije - mineralnih ulja koja sigurno skode i nama i doticnom kunicu
zato sto je jeftinije (proizvodjacima, mi placamo pa placamo)- naravno, a i zasto da se baci...

trece, "proizvodnja" zivotinja za potrebe testiranja je vrlo unosan biznis !!!
primjer - Marshall Farms, najveci americki uzgajivac tvorova i biglova : vecina njihovih zivotinja odlazi u labaratorije, a ne u shopove za kucne ljubimce

naravno, prave se i "greskice" - zahvaljujuci testiranju stetnosti dima cigarete na zivotinjama (mislim da se radilo o psima) dugo nije uspostavljena veza izmedju kancera i cigarete jer psi ne oboljevaju od kancera zato sto su izlozeni duvanskom dimu, a ljudi oboljevaju...draga nasa duvanska industrija

peto, lijekovi se istina u pocetnim fazama testiraju na zivotinjama (misevi, svinje, majmuni, tvorovi), ali posljednjih godina sve se vise testova obavlja na dobrovoljcima (uvijek tako i vazilo za zavrsne faze testiranja), a umjesto zivotinja koriste se racunarske simulacije
izmedju ostalog, uoceno je da rezultati dobijeni na zivotinjskim subjektima vrlo cesto ne vaze za ljudske ispitanike...

i zakljucak: moj osobni izbor je da kupujem proizvode koji nisu testirani na zivotinjama - ako vec mogu birati, time stavljam do znanja proizvodjacu da postujem i podrzavam njegov trud (cesto je prosto jeftinije "koristiti" zivotinje i to je jedini razlog zasto se to jos uvijek radi), dok kompaniju koja i dalje testira svoje proizvode na zivotinjama udaram po dzepu - a to jedino boli (klinicki testovi provedeni na sefovima velikih kompanija su to pokazali, ko sam ja da to ignoriram lol)
posao je zavrsen kad udarac po dzepu bude toliki da se kompanije sa crne liste polako pocnu seliti na bijelu

eto, zato ovo sto je Wamp postovala nije nimalo pateticno
vragana je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-08-07, 14:52   #68 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-08-07
Godina: 40
Poruka: 125
Maja Cvj. se izdvaja iz mase

Slažem se da treba bojkotovati proizvode testirane na životinjama ali pitanje je koliko možemo verovati proizvodjačima,jel jesu ili nisu to učinili.Isto tako mislim da u današnje vreme napretkom tehnologije može da se izbegne to prokleto testiranje.Ne postoji ništa novo pod kapom nebeskom što čovek nije otkrio,probao i zato mislim da postojeće može samo usavršavati.Treba da smo zahvalni svi tim životinjama koje su umirale u mukama..a zlostavljanje se nastavlja.Čovek ima razum,slobodnu volju a njih niko nije uzeo u obzir.A bol je bol ista za sve.
Maja Cvj. je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-11-07, 18:31   #69 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 2,530
Ancksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auru

Sigurna sam da 99% vas ovdje kupuje proizvode testirane na životinjama. A možda svaki put kad idete u trgovinu nosite cijele spiskove što je ili nije estirano na životinjama.

Na žalost, to je tako i uvijek će se raditi. Mi to ne možemo promijeniti.

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-11-07, 22:51   #70 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-06-07
Godina: 30
Poruka: 12
vragana se izdvaja iz masevragana se izdvaja iz mase

ne nosim 'listu" vec okrenem proizvod na poledjinu i procitam - ako ne pise, eksplicitno, da nije testiran na zivotinjama, preskocim ga - tako mi je izbor znatno "suzen", ali sta ces - "ili jesi ili nisi"
vragana je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: animal, bijela lista, crna lista, proizvodi, testing, testiranje zivotinja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114