Pa ne znam koji je smisao stakora kao kucog ljubimca jer imati zivotinju za mene znaci pruziti joj dom i sigurnost, a stakcima je sasvim dobro u smecu kad ih nitko ne dira. I ne volim drzati zivotinje u kavezima.
Raspravljate o temi ŠTAKORI kao kucni mezimci?? u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Što vi žvotinjoljupci mislite o štakcima??...
Pa ne znam koji je smisao stakora kao kucog ljubimca jer imati zivotinju za mene znaci pruziti joj dom i sigurnost, a stakcima je sasvim dobro u smecu kad ih nitko ne dira. I ne volim drzati zivotinje u kavezima.
Mogu ti rec da si u maloj zabludi.Zasto mislis da je stakcima sasvim dobro u smecu i da ih nitko ne dira!!Stakori ne zive u svojem smecu,vec u nasem smecu,tj,nemaju nekog izbora..Stakori su inace veoma inteligentne,drustvene i ciste zivotinjice..Slazem se sto se tice kaveza,ali ih mozes pustit malo van pa ih vratit.Usporedbe radi:mali stakor u malom kavezu=veliki pas u velikoj prostoriji!!
Mislim da je vecini zivotinja dobro kad ih se ne dira. Nisam rekla da su glupi, al bome prljavi jesu. Ako su tako cisti, kako to su prenosioci svakakvih bolesti? Sigurna sam da bi stakor prije izabrao smece i kanalizaciju nego kavez, jer to je njihova okolina i da to ne zele ne bi tako zivjeli. O psima necu raspravljat jer bi bio offtopic.
Oni su prisiljeni tako zivjeti,jer se homo sapiens tj,covjek naselio na njihovo prirodno staniste i onecistio ga..Inace stakori u prirodi zive u sumama blizu vode,ciste se nekoliko puta dnevno,i mnogo su cisci od vecine sisavaca!!Inteligentni su i snalazljivi pa su se snasli i u nasem smecu i kanalizaciji!!Progooglaj malo fakat,vidjet ces da su extremno fora,uopce nisu agresivni,doduse bas suprotno godi im drustvo i mazenje itd..Brijem si uskoro nabavit par komada!!
Znaci prvo si se naselio na njihov teritorij a sad vec planiras i zarobljavanje. Pitao si za misljenje, cuo si moje. Vjerujem da mogu biti zanimljivi kucni ljubimci, ali ne treba radi vlastitog ega prisvajat nesto sto nam ne pripada.
nije da ja nesto pametujem,ali si mi i ti pomogo-la da unistimo njihovo staniste.sto se mog ega tice sigurno ih nebi mucio i sl..,mislim si uzet neke bijele laboratorijske,da ih spasim od ne bas svijetle sudbine!!
Osvrni se oko sebe,zar ne vidis da ljudima pripada sve,svidalo se to tebi ili ne..Samo ovisi od covjeka do covjeka kako ce time gospodariti!!
Zapravo nisam sigurna o kojoj vrsti stakora pricamo, jer nije svejedno hoces li uzet stakora sa ulice ili ces ih kupiti.
Da se osvrnem oko sebe? Pa zar mislis da ja nisam toga svjesna? To ti pokusavam reci, osim toga i sam si rekao da o covjeku ovisi kako ce se odnositi prema svojoj okolini. Ja smatram da nemam pravo radit od zivotinja sto hocu.
Da ne shvatis krivo, vjerujem u tvoje dobre namjere i u svakom slucaju bolje ih je drzati kao ljubimce nego za laboratorijske testove.
hvala ti na podrsci
al ne znam kak cu starcima to objasnit!! LoL![]()