Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 59

Zakon o takozvanim opasnim pasminama

Raspravljate o temi Zakon o takozvanim opasnim pasminama u Kućni ljubimci forumu, dio Život i Stil foruma; Zanima me da li je itko od vas osjetio nepravdu novoga zakona o opasnim pasminama???? Znači da li je popušio ...

Regularni forumas Avatar od korisnika fakin10
    Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

Zakon o takozvanim opasnim pasminama

Zanima me da li je itko od vas osjetio nepravdu novoga zakona o opasnim pasminama????

Znači da li je popušio kakvu kaznu zbog toga što ima opasnog psa ???

(APBT , AST, SBT, bullterijerra i svakog terijera tipa bull, rotwillera , dobermana , tosa, itd...)

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: Zakon o takozvanim opasnim pasminama

Misliš na ovo:

Pravilnik o opasnim psima (N/N 26/05)

Članak 6.

(3) Psi pasmine terijera tipa bull koji ne mogu biti upisani u registar (pit bull terijeri) i njihovi križanci, moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku ‘Moguće opasan pas'.

Članak 7.

1) Prilikom nabave moguće opasnog psa vlasnik istoga mora prijaviti posjedovanje takvog psa radi njegovog upisivanja u Upisnik pasa u rubriku ‘Moguće opasan pas'.
    2) Za daljnje držanje opasnog i nabavu moguće opasnog psa te psa iz članka 6. stavka 1. ovoga Pravilnika, vlasnik mora nadležnom veterinarskom uredu podnijeti dokaze, izdane od strane nadležnog tijela:
    - o nekažnjavanju zbog kaznenih djela: protiv života i tijela čovjeka, zlouporabe opojnih droga, mučenja životinja i drugih kaznenih djela počinjenih uporabom sile, prijetnje, protupravnog prisvajanja te oštećenjem ili uništenjem imovine,
    - da je stariji od 18 godina i
    - da je poslovno sposoban.
    U čemu je problem, zašto bi bilo tako teško pridržavati se ovoga?

prof. Foruma Avatar od korisnika dave
    Datum registracije
    06-04-07
    Starost
    23
    Poruka
    1,919
    Liked
    3 times

zasto bi moj pas morao bit kastriran samo zato jer je staford ?
    ja nisam luzer o naprotiv....

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Ne mora ako je iz kontroliranog uzgoja.

Članak 6.

1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvat*skoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.

Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

A pit bull terijeri koji su jedna od najstarijih pasmina na svijetu .... kaj malo ljudi zna .....

e kakve veze ima ak ja ćibam grass s mojim Apbt-om.

ja svog Rockija nemam namjeru kastrirati (u našem zakonu stoji da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno,a ovi psi su osuđeni i prije nego su počinili kazneno djelo .
    tak bi možda trebali kastrirati polovicu muške populacije jer bi možda smanjili nekoliko ubojstava

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Ako ga ne namjeravaš kastrirati, misliš uzgajati onda? Pa u kastraciji nema ništa loše, valjda ste i sami svjesni kako danas ima raznih kretena koji od ove pasmine rade to što rade, i zato ovi psi i jesu na lošem glasu... zakon i je donesen upravo zato da bi se smanjio nekontroliran uzgoj.. Ja recimo kad bih si i nabavljala pita ili staforda, ili bilo kojeg rasnog psa, uzela bih ga iz najbolje i provjerene uzgajivačnice, a ne od nekog tamo susjeda kojemu se kuja okotila... bila bih sigurna da su isključene razno razne nasljedne bolesti i bilo kakve ostale genetske mane...

Nisam pretjerano ni proučila ovaj zakon, i vjerojatno bi ga i trebalo malo prilagoditi, ali sigurno da neke kontrole moraju postojati, inače bi se novine i dalje punile naslovima poput "pit bull izgrizao dijete" i slično, i ljudi bi zbog toga što su dospjeli u krive ruke i dalje mrzili ove, kako sam već rekla, prekrasne pse.

Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

Ma shvaćam to ali moj pit je štenac kojji je uvezen iz SAD ... koji papiri ovdije ne vrijede ... Ti psi su po svojoj prirodi miroljubivi znači ako ga pustiš da samo odraste i pri tome ništa više odgojne mjere nego prema jednom njemačkom ovčaru upotrijebiš on će biti normalan pas ....
    Psa za napad trebaš duplo više trenirat za to nego da bude miroljubiv pas....
    pogledaj dokumentarac OF the Chain o borbenim pitovima pa kad ih murija zapljeni i podjeli djeci i bakicama pa tak da je kod bakice završio prvak SAD u borbi i nikad nisu imalli slučaj da je nekog ugrizao borbeni pit ..... trebaju oni kastrirat 30,40 ljudi u hr kaj se bave glupostima..... E da i pita kod nas nemreš nabavit iz provjerene uzgajivačnice ....
    moj ti je iz detroit red nose old family pit pogledaj mužjaka diesela .....isti moj Rocky kad naraste
    Zadnji Uredio fakin10 : 03-12-08 u 09:23

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: fakin10 Pogledaj Poruke
    Zanima me da li je itko od vas osjetio nepravdu novoga zakona o opasnim pasminama????

Znači da li je popušio kakvu kaznu zbog toga što ima opasnog psa ???

(APBT , AST, SBT, bullterijerra i svakog terijera tipa bull, rotwillera , dobermana , tosa, itd...)
    o kakvoj nepravdi govoriš??, nepravda je što se taj zakon ne provodi revno i što se strogo ne sankcionira prekršitelje.
    Dosta mi je više slušanja ; ma neće on ništa, on je ustvari umiljata beba i sl. gluposti. Ne daj bože nikome da mu ikad neki od takvih pasa napadne dijete i da to mora vidjeti i proživiti.
    Psi su takvima kao što si ti ustvari produženi penis i postali su važniji od ljudi, sramota!!

Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

Ajmo ja i ti u 5000 eura tolko imam da mij pit bull red nose (ak znaš kaj je to) nebu nikog sigurno ugrizel , pustit ćemo ga u dječji vrtić jedini problem kaj buš moral slušat kviljenje kad ga bumo vukli iz vrtića. Po kvartu svi klinci znaju rockija , kad je pobegel klinac od 13g mi ga je dofural doma , klinkica mi ga pazi kad uđem u dućan, stariji buraz ima klinku od 3 god koju čuva upravo pit bull ,jedino se nekom drugom može nekaj desit ak kaj pokuša napravit klinki , Gospođa od 54 god. je od mene dobila na poklon kujicu pita ,alo ima 54 kaže da boljeg pesa nije imala ,a imala je dva prije ove kuje....
    TI psi su normalni pesi , imaju veći postotak prolaska socijalizacije čak i od ritrivera .
    To kaj ti imaš predrasude je tvoj problem , po tvojem znači za su svi crnci rođeni u bronxu ubojice ili dileri...
    e da i kaj se tiče kite dođi pa vidi.....

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

prvo, zbog takvih stavova;ajmo se kladiti i tih kvazi frajerskih gluposti kao i kurčenja riječima koje i ovdje provodiš pokušavajući me načiniti neznalicom i glupanom, i dolazi do kojekakvih incidenata s opasnim psima.

Ti ako si toliko siguran da je tvoj pit ovaj i onaj tako neopasan puštaj ga među svoju dijecu (mada bih te i zbog ugrožavanja vlastite djece debelo kaznio). Ako ti svi događaji iz ne tako davne prošlosti s napadima takvih pasa na ljude (ko za vraga baš na dijecu) nisu pouka, ja ne razumijem šta bi ti trebala biti.
    Nije mi jasno kako ne shvačaš da su to psi koji u svojim genima imaju napad i borbu, i koliko god ga ti odgajajo da je pitom i umiljat nikad, ali baš nikad ne možeš znati kad će i šta će njega potaknuti na napad. S toga s tim svojim glupostima i prijedlozima obračaj se nekome tko nije vidio napad takvog psa, i to nažalost ne jednog, nego više njih. Budi čovijek pa dođi u Klaićevu bolnicu, porazgovaraj s medicinskim osobljem kako su i zašto liječili djecu od ugriza takvih pasa, koliko je to često i na koji način je došlo do napada.
    Meni ne moraš glumiti frajera, to ostavi za papke koje će fascinirati tvoj pas, ja jako dobro znam tko su i kakvi ljudi koji imaju te i takve pse.
    Ovo o kiti ne želim niti komentirati, to samo govori i ide u prilog tezi o skupini ljudi koji drže takve pse.

I da se zna, nemam nikakvu želju s tobom raspravljati u nedogled. Moji i tvoji stavovi se drastično razlikuju, pa s toga ne vidim svrhu u daljnjem komuniciranju s tobom.

Stranica 1 od 6 123456 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku