| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Lijepa Naša Raspravljate o temi Razlikovni riječnik u Društvo forumu; a za ovu sam čuo da ju ni dalmatinci ne razumiju DALMATINO, POVIŠĆU PRITRUJENA http://www.fdk.hr/stihovi/... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #131 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-09-05 Lokacija: ZG Godina: 23
Poruka: 415
![]() | Re: Razlikovni riječnik a za ovu sam čuo da ju ni dalmatinci ne razumiju DALMATINO, POVIŠĆU PRITRUJENA http://www.fdk.hr/stihovi/dalmatino.html |
| | |
| | #132 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
Ma uopće nije problem skužit ako poznaješ par talijanskih riječi... BTW - talijanizmi iz tipičnog splitskog govora najčešće potječu iz venecijanskog narječja talijanskog jezika, koje je opet prilično specifično u odnosu na standardni talijanski, tako da recimo fetivog (rođenog) Venecijanca uopće ne razumije netko tko je učio talijanski u školi stranih jezika ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
| | #133 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
![]() to ti je taj utjecaj venecijanskog talijanskog jezika o kojem sam govorio. Evo ti prevod: www.almissa.com/dalmatinopoviscupritrujena.htm BTW - to je neslužbena himna Dalmacije, inače autorska pjesma, ne narodna. Riječi i glazbu napisao je Ljubo Stipišić (Gibonnijev tata), i po mom ukusu NAJBOLJA dalmatinska pisma ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin Zadnji Uredio damfisk : 30-05-06 u 00:24. | |
| | |
| | #134 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-09-05 Lokacija: ZG Godina: 23
Poruka: 415
![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
: dok mi napišeš znam pročitati, ok je sad | |
| | |
| | #135 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Nisam ni mislio reć da si glup Samo sam ponudio usluge prijevoda... ako ti šta drugo nije jasno, samo pitaj ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #137 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Razlikovni riječnik Štekat Premda uštekati znači znači priključiti Štekati kod nas znači zapinjati, prekidati Auto šteka kad motor ne radi uredno, ali šteka i internet. "Šteka mu mozak" kad se netko gubi. "sve je od prve pošteko" shvatio je od prve. "Štekće i škrguće zubima" kad se netko ljuti Koristi se i izraz šteka cigareta, u smislu paketa, ali i skladišta, rezerve. "Imao je štekovanih par tisuća za slučaj potrebe". Rječ je nevjerojatno omiljena u svim krajevima lijepe naše s najrazličitijim značenjima. |
| | |
| | #138 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Riba ili meso Citat:
Razlikovni... ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
| | #140 (permalink) | |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Riba ili meso Citat:
tako ljudi s sela govore za ribu na ražnju!!
__________________ http://www.dubailand.ae/ | |
| | |
![]() |
| Tagovi: razlikovni, rijecnik |
« Imoćani..??
|
Samobor... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:15.

: dok mi napišeš znam pročitati, ok je sad