Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Lijepa Naša Raspravljate o temi Razlikovni riječnik u Društvo forumu; a za ovu sam čuo da ju ni dalmatinci ne razumiju DALMATINO, POVIŠĆU PRITRUJENA http://www.fdk.hr/stihovi/...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-05-06, 00:09   #131 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-09-05
Godina: 23
Poruka: 415
mafia se izdvaja iz mase
Re: Razlikovni riječnik

a za ovu sam čuo da ju ni dalmatinci ne razumiju
DALMATINO, POVIŠĆU PRITRUJENA
http://www.fdk.hr/stihovi/dalmatino.html
mafia je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 00:10   #132 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,829
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mafia
hehe i meni je super, ali malo je frustrirajuće kad ne razumiješ pola riječi... thx
Pa dobro jesi sad shvatio? Mogu ti ja prevest cijelu pjesmu.. ili cijeli album, ako baš hoćeš...

Ma uopće nije problem skužit ako poznaješ par talijanskih riječi...

BTW - talijanizmi iz tipičnog splitskog govora najčešće potječu iz venecijanskog narječja talijanskog jezika, koje je opet prilično specifično u odnosu na standardni talijanski, tako da recimo fetivog (rođenog) Venecijanca uopće ne razumije netko tko je učio talijanski u školi stranih jezika
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 00:21   #133 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mafia
a za ovu sam čuo da ju ni dalmatinci ne razumiju
DALMATINO, POVIŠĆU PRITRUJENA
http://www.fdk.hr/stihovi/dalmatino.html
Razumiju, razumiju... a oni koji ne razumiju, nek’ se stide

to ti je taj utjecaj venecijanskog talijanskog jezika o kojem sam govorio.

Evo ti prevod: www.almissa.com/dalmatinopoviscupritrujena.htm

BTW - to je neslužbena himna Dalmacije, inače autorska pjesma, ne narodna. Riječi i glazbu napisao je Ljubo Stipišić (Gibonnijev tata), i po mom ukusu NAJBOLJA dalmatinska pisma
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.

Zadnji Uredio damfisk : 30-05-06 u 00:24.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 00:38   #134 (permalink)
Regularni forumas

mafia se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk
Pa dobro jesi sad shvatio? Mogu ti ja prevest cijelu pjesmu.. ili cijeli album, ako baš hoćeš...
pa nisam glup... : dok mi napišeš znam pročitati, ok je sad
mafia je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 00:41   #135 (permalink)
nevoljen

Nisam ni mislio reć da si glup

Samo sam ponudio usluge prijevoda... ako ti šta drugo nije jasno, samo pitaj
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 00:48   #136 (permalink)
Regularni forumas

mafia se izdvaja iz mase

Citat:
Nisam ni mislio reć da si glup

Samo sam ponudio usluge prijevoda... ako ti šta drugo nije jasno, samo pitaj
budem hvala
mafia je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 07:49   #137 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,238
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Štekat

Premda uštekati znači znači priključiti

Štekati kod nas znači zapinjati, prekidati
Auto šteka kad motor ne radi uredno, ali šteka i internet.

"Šteka mu mozak" kad se netko gubi.

"sve je od prve pošteko" shvatio je od prve.

"Štekće i škrguće zubima" kad se netko ljuti

Koristi se i izraz šteka cigareta, u smislu paketa, ali i skladišta, rezerve.

"Imao je štekovanih par tisuća za slučaj potrebe".

Rječ je nevjerojatno omiljena u svim krajevima lijepe naše s najrazličitijim značenjima.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 13:43   #138 (permalink)
nevoljen

Re: Riba ili meso

Citat:
Pravi autor: eowyn
Ribu, ali paniranu Meso mi nikada nije posebno odgovaralo
Što to znači? Nikad nisam čuo taj izraz

Razlikovni...
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 13:45   #139 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

Panirano=očišćeno od kostiju
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 13:49   #140 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,329
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru
Re: Riba ili meso

Citat:
Što to znači? Nikad nisam čuo taj izraz

Razlikovni...

tako ljudi s sela govore za ribu na ražnju!!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: razlikovni, rijecnik

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113