| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Lijepa Naša Raspravljate o temi Razlikovni riječnik u Društvo forumu; Piša, tintilinić, ma ne mogu se svih ni sjetiti... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Pa šta je tu smišno? Balun dolazi od talijanske riječi "palone" što znači lopta - prema tome: lopta=palone=balun... Balun isto tako znači i "nogomet", dakle kad se kaže da "igram na balun" to znači "igram nogomet" a ne "igram loptu", dok "igram se sa balunom" znači "igram se sa loptom". Vrlo jednostavno. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Purger | Re: Razlikovni riječnik Ne znam točno tko tako govori ali po Zagrebu dosta često čujem izraz "ovo auto" umjesto "ovaj auto" ! To nije purgerski izraz sigurno pa me interesira tko tako govori i zašto "ovo" a ne "ovaj".Molio bi za objašnjenje ako netko zna. Npr. Sviđa mi se ovo auto ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 907
![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
A Mrgud: Ja mrzim štrumf gumice! Dal netko zna kako se sve kaže za onu veliku žlicu kojom si grabite juhu? Znam za izraze: šeflja, velika žlica, šefarka...
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" | |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 907
![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
Ako se još sjetim nadodat ću... ![]()
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" | |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,330
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
").... nemam pojma dalje
__________________ http://www.dubailand.ae/ | |
| | |
| | #19 (permalink) | ||
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
Ovde kod nas se to kaže KACIJOLA (izgovara se sa produženim "o": kacijooola) Citat:
Ako se izgovori sa dužim "a" (paaari mi se) to bi značilo da se želiš "parit" (kao npr. mačke kad se pare odn. seksaju )Zadnji Uredio damfisk : 18-05-06 u 13:25. | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: razlikovni, rijecnik |
« Imoćani..??
|
Samobor... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:16.

").... nemam pojma dalje