| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Lijepa Naša Raspravljate o temi Razlikovni riječnik u Društvo forumu; A kako sve nazivate otklas od kukuruza. Paturica Klip Kocanj Ajdamak U slavoniji skoro svako selo ima drugačije ime za &... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Razlikovni riječnik A kako sve nazivate otklas od kukuruza. Paturica Klip Kocanj Ajdamak U slavoniji skoro svako selo ima drugačije ime za "oto". Imam prijedlog. Neka svtko tko zna još neki naziv iskopira moje i doda još i svoj, pa da svi nazivi budu u istom postu. |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 28-05-05 Lokacija: Zagreb // Garčin Godina: 27
Poruka: 335
![]() | Re: Razlikovni riječnik A kako sve nazivate otklas od kukuruza. Paturica Klip Kocanj Ajdamak Pacika u mom selu se još kaže i Pacika, zašto, odakle?? nebi znao
__________________ Sweet Zombie Jesus! They say madness runs in our family. Some even call me mad. And why? Because I dared to dream of my own race of atomic monsters, atomic supermen with octagonal shaped bodies that suck blood... : |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik LENIJA Putovi kojima vlasnici dolaze do svojih njiva. A na leniju se ide i sexat ![]() A ak kiša padne onda je moguće da ćete upast u VAGAŠ i morat nagovorit curu da gura auto iz udubina nastalih prolazom traktora i ostalih radnih vozila! ![]()
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik ŠTRKLJAV Označava jako mršave osobe, bilo da su djeca ili stariji. Izraz naglašava izraziti nedostatak kilograma s obzirom na visinu.
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #38 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,850
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Vidiš kod nas se ŠTRKLJAV kaže MEŠKINJAST (ima isto značenje kao i vaš "štrkljav") Za "leniju" nemamo ekvivalent - to je u nas put... ili eventualno "međa" (u smislu granična crta između dvije susjedne parcele)... A ovo za kukuruz - u Vlaškoj se kaže KOMUŠINA pri čemu se misli na onu ovojnicu i one svilenkaste niti što se čiste sa klipova, a inače se ne kaže kukuruz nego samo "KURUZ" BTW - šta je to "otklas" od kukuruza? Ali inače po Dalmatinskoj Zagori ima jaaaako malo kukuruza... ja sam ga zadnji put vidio davno, davno, prije '90. Zadnji Uredio damfisk : 19-05-06 u 14:03. |
| | |
| | #39 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,850
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik Evo nešto gledam malo po forumu pa naiđoh na riječ SIRNICA E, sad, kako ta riječ u Splitu ima vrlo specifično značenje (i svatko iz Splita jako dobro zna šta to znači), baš me zanima postoji li uopće ta riječ izvan Splita, a ako postoji, što znači? Da čujem vaša tumačenja - pa ću onda obijasnit šta ta riječ znači u Splitu |
| | |
![]() |
| Tagovi: razlikovni, rijecnik |
« Imoćani..??
|
Samobor... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:12.

: