| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Lijepa Naša Raspravljate o temi Razlikovni riječnik u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: esseker stariji pioniri a bogami i neki mlađi omladinci sigurno ce se sjetiti ovoga: LAĆARNO ukoliko nitko ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 212
![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
dakle, u davna vremena, kada je Branko Kockica vladao ekranom, kada vam je nesto bilo lijepo, ili zgodno, ili jednostavno kad je nesto bilo super - tada je to bilo laćarno... ajd šta je pendžer? | |
| | |
| | #44 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 907
![]() | Re: Razlikovni riječnik Citat:
A ovo laćarno me sjetilo na dane kad sam se dizao rano u jutro samo da gledam branka kockicu.
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" Zadnji Uredio lucky_strike_08 : 20-05-06 u 16:02. | |
| | |
| | #45 (permalink) | ||
| Nježni predator | Re: Razlikovni riječnik Citat:
Put- u smislu kojim putem ideš, zapravo predstavlja sjer kretanja Cesta- oćenit izraz za bilo kakovu prometnicu Šor- ulica, zapravo kuće u redu, selo može biti raštrkano ili ušoreno Obala- neuređena međa Staza- pješačka prometnica, bilo nogostup, bilo kroz voćnjak ili šumu Kaldrma- makadam, cesta nasuta tucanikom Kocka- cesta popločena kamenom Lenija- Poljski put nastao komasacijom. Putpuno je ravan, s jednim ili dva kanala Šamac- kanal pored ceste Ćuprija- most ili mostić preko šamca Skaline- stepenice, štenge, Citat:
Zadnji Uredio Maslow : 20-05-06 u 16:30. | ||
| | |
| | #48 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 907
![]() | Re: Razlikovni riječnik Zagreb i šira okolica - Hrvatsko zagorje, Međimurje,Turopolje,Kordun,Banovina,a ovo moje središnja Hrvatska se odnosilo na Turopolje,Kordun i Banovinu.
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" |
| | |
| | #50 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,215
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Razlikovni riječnik A šta se tiče značenja riječi "sirnica" u Splitu... he he he he... to UVIJEK, ali baš uvijek izaziva zabunu... ![]() Dakle, sirnica u Splitu nema apsolutno nikakve veze sa sirom Sirnica (izgovara se sa produženim prvim "i", siiirnica) je uskršnji kolač, okruglog oblika, od slatkog tijesta žute boje, u pekari se može kupit pod nazivom "pinca" Ne znam kako se to zove u drugim dijelovima Hrvatske ali mislim da se pojam "sirnica" u tom značenju koristi samo u Splitu, splitskoj Zagori i otocima u blizni Splita |
| | |
![]() |
| Tagovi: razlikovni, rijecnik |
« Imoćani..??
|
Samobor... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:45.