Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Nauči nešto više > Linux
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Linux Raspravljate o temi linux u Nauči nešto više forumu; neznam nista o linuxu, niti sam ga ikada koristio pa me zanima par stvari, da li je tok instalacije isti ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-12-06, 21:55   #1 (permalink)
rip
Starter

Datum registracije: 14-12-06
Poruka: 4
rip se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku rip Pošalji poruku preko MSN-a korisniku rip
linux

neznam nista o linuxu, niti sam ga ikada koristio pa me zanima par stvari,

da li je tok instalacije isti kao i na win
da li podrzava programe za win
ako ne da li se mogu win postaviti za virtualni OS i kako se to radi
da li bi onda preko tog virtualnog OS-a mogao pokrenuti te programe

unaprijed hvala na odgovoru
rip je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 21:58   #2 (permalink)
Semi Profesional Go-Kart Racer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 20
Poruka: 4,630
Servant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobarServant je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant
Re: linux

Zanimljiva pitanja... I ja se nadam točnom i cijelovitom odgovoru sa strane nekoga od korisnika....
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 22:19   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 19
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

- Instalacija Linuxa nije ništa teža nego instalacija Windowsa
- Ne podržava ali može se preko Wine-a pokrenit neke programe

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 12:08   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

najbolja stvar kod Linuxa su "Live CD/DVD" verzije, koje možete pokrenuti bez BIKO KAKVE instalacije. Sve što trebate je stavite medij u CD ROM, prebacit "First Boot Device" u BIOSu na CD/DVD i imate Linux.

Na taj način možete isprobate Linux bez da išta prčkate po kompu, instalirate ili mjenjate. Naravno da je u tom slučaju komp malo sporiji, ali će vam dati feeling o Linuxu.

Druga velika prednost posjedovanja "Live CD"-a je to u slučaju da vam Windowsi odi tolko u kurac da ih ne možete ni podići (meni se dogodilo) i da kad je jedini izlaz "format c:", možete podići Linux i recimo spržiti ažne dokumente na CD ili DVD uz pomoć programa za prženje (ovo govorim iz osobnog isjustva - doslovno uopće nisam mogo uć u XP, čak ni u "safe modu", a pošto XP sprema po difoltu jako puno toga na C particiju, ljepo sam stavio "Live CD" Linuxa, digo komp bez beda, spržio kompltne "Documents And Settings" na DVD i onda preinstalirao XP).

Od distribucija preporučam :
Ubuntu / Kubuntu - jedna od boljih (razlika je u desktop manageru)
SuSe 10.2 - za zahtjevnije korisnike

Beryl Screenshot - My Photo Gallery

Screenshot Ubuntu distribucije sa Beryl dektopom... kad vidite neke stvari kaj se rade u Linuxu, jasno vam je da je Vista već zaostala
Pogledajte još malo te screenshotove i vidit ćete da je Linux ozbiljan OS... ponekad čak i zabavan
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-12-06, 12:38   #5 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 19
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Ja sam probo Ubuntu i izuzetno sam zadovoljan...Da postoje neki programi i igre sa windowsa i za linuxe linuxi bi mi bili primarni OS... a ovako još moram imat i windowse...

Linuxi vam daju puno veću kontrolu cijelog OS-a... sve se da prilagodit do najmanje sitnice... Jest da treba pročitat malo dokumentacije al nije problem.

Car news & Reviews

Zadnji Uredio Gogy : 17-12-06 u 12:41.
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: linux

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103