| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Linux Raspravljate o temi linux u Nauči nešto više forumu; neznam nista o linuxu, niti sam ga ikada koristio pa me zanima par stvari, da li je tok instalacije isti ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter | linux neznam nista o linuxu, niti sam ga ikada koristio pa me zanima par stvari, da li je tok instalacije isti kao i na win da li podrzava programe za win ako ne da li se mogu win postaviti za virtualni OS i kako se to radi da li bi onda preko tog virtualnog OS-a mogao pokrenuti te programe unaprijed hvala na odgovoru |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | Re: linux najbolja stvar kod Linuxa su "Live CD/DVD" verzije, koje možete pokrenuti bez BIKO KAKVE instalacije. Sve što trebate je stavite medij u CD ROM, prebacit "First Boot Device" u BIOSu na CD/DVD i imate Linux. Na taj način možete isprobate Linux bez da išta prčkate po kompu, instalirate ili mjenjate. Naravno da je u tom slučaju komp malo sporiji, ali će vam dati feeling o Linuxu. Druga velika prednost posjedovanja "Live CD"-a je to u slučaju da vam Windowsi odi tolko u kurac da ih ne možete ni podići (meni se dogodilo) i da kad je jedini izlaz "format c:", možete podići Linux i recimo spržiti ažne dokumente na CD ili DVD uz pomoć programa za prženje (ovo govorim iz osobnog isjustva - doslovno uopće nisam mogo uć u XP, čak ni u "safe modu", a pošto XP sprema po difoltu jako puno toga na C particiju, ljepo sam stavio "Live CD" Linuxa, digo komp bez beda, spržio kompltne "Documents And Settings" na DVD i onda preinstalirao XP). Od distribucija preporučam : Ubuntu / Kubuntu - jedna od boljih (razlika je u desktop manageru) SuSe 10.2 - za zahtjevnije korisnike Beryl Screenshot - My Photo Gallery Screenshot Ubuntu distribucije sa Beryl dektopom... kad vidite neke stvari kaj se rade u Linuxu, jasno vam je da je Vista već zaostala ![]() Pogledajte još malo te screenshotove i vidit ćete da je Linux ozbiljan OS... ponekad čak i zabavan ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: linux Ja sam probo Ubuntu i izuzetno sam zadovoljan...Da postoje neki programi i igre sa windowsa i za linuxe linuxi bi mi bili primarni OS... a ovako još moram imat i windowse... Linuxi vam daju puno veću kontrolu cijelog OS-a... sve se da prilagodit do najmanje sitnice... Jest da treba pročitat malo dokumentacije al nije problem. Zadnji Uredio Gogy : 17-12-06 u 12:41. |
| | |
![]() |
| Tagovi: linux |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:11.