Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Linux?!

Raspravljate o temi Linux?! u Linux forumu, dio Računala foruma; Znači primjetio sam da neki ovdje koriste linux?! ... ili se varam?? Sad me zanima koje su mu prednosti a ...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Johnie-Bravo
    Datum registracije
    09-05-05
    Starost
    29
    Poruka
    2,577
    Liked
    1 times

Linux?!

Znači primjetio sam da neki ovdje koriste linux?!
    ... ili se varam??

Sad me zanima koje su mu prednosti a koje nedostaci?
    Razmišljam da ih stavim u komp pa me zato zanima?

Banned
    Datum registracije
    10-12-06
    Poruka
    83
    Liked
    0 times

Re: Linux?!

Linux je sigurno bolji od windowsa. ja ga jos ne koristim zato sto nema nekih programa koji su mi uzasno potrebni. Svi smo osudjeni na dozivotni microsoft windows

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times

osnovna prednost? nema licence

ok .. ja imam dual boot XP i Ubuntu i mogu reći da me spasilo par puta to ...
    baš sam sad preko vikenda formatiro C i stavljo XP ponovo ..
    najjednostavniji način za napravit backup "Documents And Settings" foldera? .. izađeš iz XPa, pokreneš Ubuntu i kopiraš ... i hrpa sličnih stvari ...

nije mi jednom Linux Live CD spasio podatke kad su se windowsi srušili (ne smo na mom kompu) ...

od ostalog? .. ako voliš 3D desktop .. Beryl je stvarno zabavan ...
    za surfanje imaš sve u Linuxu ... kaj god ti padne na pamet ... messegeri također svi ...

jedino kaj fali je Adobbe CS3 i igre .. sve ostalo možeš radit i pod Linuxom ...

moj savjet .. skinite (nabavite) Live CD ... tako možete probati Linux bez instalacije, pa sami vidite ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika _Aris_
    Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Ako ne znas koje su prednosti linuxa nemas sta razmisljati da "prelazis na njega"... nije ovo zajebancija, nego najozbiljnije. ako te zanima kako izgleda Linux i na koji nacin funkcionira, a ne zelis se jos odreci XP-a, imas Live! verzije, koje se pogone sa CD-a, bez kontakta sa Hard diskom ili digneš virtualni stroj sa WMware-eom i na njemu instaliraš Linux. Ne moze ti nacin i principe koristenja Linuxa netko opisati...
    Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
    svaki poljubac za tvoje usne i
    svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.

Starter
    Datum registracije
    26-02-08
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Znate li gdje mogu pronaći Linux

Vex
    Vex je offline
    prof. Foruma Avatar od korisnika Vex
    Datum registracije
    17-06-06
    Starost
    25
    Poruka
    1,992
    Liked
    0 times

Ovisno koji ti treba, Ubuntu ti je dobar, a možeš ga skinuti OVDJE

Samo trebaš odabrati koju verziju želiš (već ti automatski odabire najnoviju), te za koju arhitekturu, ako neznaš dal imaš 64 bitni procesor rađe si skini standardnu verziju (koja je isto tako već sama izabrana), i naposlijetku izabereš lokaciju (nije bitno koju) i pritisneš download.

Isto tako imaš opciju Request free CD's, gdje se besplatno registriraš i besplatno ti pošalju kopiju

Ako više voliš KDE grafiku od GNOMEa (Ubuntu), možeš si skinuti Kubuntu, to ti je isti linux, a razlika je u tome što on koristi KDE grafičko sučelje. Njega možeš skinuti OVDJE, isto tako izabereš koju verziju želiš (običnu ili 64 bitnu).

Od ostalih distribucija dobro je za napomenuti i Ferdoru

Fedora je dio RedHat linuxa dok je Ubuntu/Kubuntu dio Debian Linuxa (rekao bih 2 najjača i 2 najsupported Linuxa)

-------------------------------------

Sada ako želiš vidjeti kako izgledaju te distribucije, možeš si skinuti VMWare Server OVDJE
    Ako se pitaš zašto server, a ne player, odgovor je jednostavan; sa serverom možeš raditi svoje virtulane diskove te isprobati instalaciju linuxa kojeg želiš.

Ali prvo da bi pogledao koji linux želiš, odeš OVDJE i skineš si već napravljeni VMware image, te vidiš dal ti se odabrana linux distribucija sviđa

Uživaj

Slične Diskusije

1. Gdje možete skidati e-knjige
    By Gogy in forum Recycle Bin
    Odgovora: 20
    Zadnja poruka: 31-05-11, 12:09
  2. Što je Linux?
    By Pretorian in forum Linux
    Odgovora: 82
    Zadnja poruka: 31-05-07, 22:20

Lajkaj nas na Facebooku