| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Linux Raspravljate o temi Linux?! u Nauči nešto više forumu; Znači primjetio sam da neki ovdje koriste linux?! ... ili se varam?? Sad me zanima koje su mu prednosti a koje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: Linux?! osnovna prednost? nema licence ![]() ok .. ja imam dual boot XP i Ubuntu i mogu reći da me spasilo par puta to ... baš sam sad preko vikenda formatiro C i stavljo XP ponovo .. najjednostavniji način za napravit backup "Documents And Settings" foldera? .. izađeš iz XPa, pokreneš Ubuntu i kopiraš ... i hrpa sličnih stvari ... nije mi jednom Linux Live CD spasio podatke kad su se windowsi srušili (ne smo na mom kompu) ... od ostalog? .. ako voliš 3D desktop .. Beryl je stvarno zabavan ... za surfanje imaš sve u Linuxu ... kaj god ti padne na pamet ... messegeri također svi ... jedino kaj fali je Adobbe CS3 i igre .. sve ostalo možeš radit i pod Linuxom ... moj savjet .. skinite (nabavite) Live CD ... tako možete probati Linux bez instalacije, pa sami vidite ... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Linux?! Ako ne znas koje su prednosti linuxa nemas sta razmisljati da "prelazis na njega"... nije ovo zajebancija, nego najozbiljnije. ako te zanima kako izgleda Linux i na koji nacin funkcionira, a ne zelis se jos odreci XP-a, imas Live! verzije, koje se pogone sa CD-a, bez kontakta sa Hard diskom ili digneš virtualni stroj sa WMware-eom i na njemu instaliraš Linux. Ne moze ti nacin i principe koristenja Linuxa netko opisati...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Linux?! Ovisno koji ti treba, Ubuntu ti je dobar, a možeš ga skinuti OVDJE Samo trebaš odabrati koju verziju želiš (već ti automatski odabire najnoviju), te za koju arhitekturu, ako neznaš dal imaš 64 bitni procesor rađe si skini standardnu verziju (koja je isto tako već sama izabrana), i naposlijetku izabereš lokaciju (nije bitno koju) i pritisneš download. Isto tako imaš opciju Request free CD's, gdje se besplatno registriraš i besplatno ti pošalju kopiju ![]() Ako više voliš KDE grafiku od GNOMEa (Ubuntu), možeš si skinuti Kubuntu, to ti je isti linux, a razlika je u tome što on koristi KDE grafičko sučelje. Njega možeš skinuti OVDJE, isto tako izabereš koju verziju želiš (običnu ili 64 bitnu). Od ostalih distribucija dobro je za napomenuti i Ferdoru Fedora je dio RedHat linuxa dok je Ubuntu/Kubuntu dio Debian Linuxa (rekao bih 2 najjača i 2 najsupported Linuxa) ![]() ------------------------------------- Sada ako želiš vidjeti kako izgledaju te distribucije, možeš si skinuti VMWare Server OVDJE Ako se pitaš zašto server, a ne player, odgovor je jednostavan; sa serverom možeš raditi svoje virtulane diskove te isprobati instalaciju linuxa kojeg želiš. Ali prvo da bi pogledao koji linux želiš, odeš OVDJE i skineš si već napravljeni VMware image, te vidiš dal ti se odabrana linux distribucija sviđa ![]() Uživaj ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: linux |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Što je Linux? | Kristijan | Linux | 89 | 31-05-07 21:20 |
| Gdje možete skidati e-knjige | Gogy | Računala | 2 | 07-11-05 12:52 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:08.

Znate li gdje mogu pronaći Linux