Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Nauči nešto više > Linux
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Linux Raspravljate o temi Linux?! u Nauči nešto više forumu; Znači primjetio sam da neki ovdje koriste linux?! ... ili se varam?? Sad me zanima koje su mu prednosti a koje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-11-05, 15:24   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika Johnie-Bravo

Datum registracije: 09-05-05
Godina: 26
Poruka: 2,603
Johnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masi
Linux?!

Znači primjetio sam da neki ovdje koriste linux?!
... ili se varam??

Sad me zanima koje su mu prednosti a koje nedostaci?
Razmišljam da ih stavim u komp pa me zato zanima?
Johnie-Bravo je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-07, 17:14   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-12-06
Poruka: 83
Ozzmosis se izdvaja iz mase
Re: Linux?!

Linux je sigurno bolji od windowsa. ja ga jos ne koristim zato sto nema nekih programa koji su mi uzasno potrebni. Svi smo osudjeni na dozivotni microsoft windows
Ozzmosis je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-05-07, 17:33   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

osnovna prednost? nema licence

ok .. ja imam dual boot XP i Ubuntu i mogu reći da me spasilo par puta to ...
baš sam sad preko vikenda formatiro C i stavljo XP ponovo ..
najjednostavniji način za napravit backup "Documents And Settings" foldera? .. izađeš iz XPa, pokreneš Ubuntu i kopiraš ... i hrpa sličnih stvari ...

nije mi jednom Linux Live CD spasio podatke kad su se windowsi srušili (ne smo na mom kompu) ...

od ostalog? .. ako voliš 3D desktop .. Beryl je stvarno zabavan ...
za surfanje imaš sve u Linuxu ... kaj god ti padne na pamet ... messegeri također svi ...

jedino kaj fali je Adobbe CS3 i igre .. sve ostalo možeš radit i pod Linuxom ...

moj savjet .. skinite (nabavite) Live CD ... tako možete probati Linux bez instalacije, pa sami vidite ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-05-07, 17:36   #4 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Ako ne znas koje su prednosti linuxa nemas sta razmisljati da "prelazis na njega"... nije ovo zajebancija, nego najozbiljnije. ako te zanima kako izgleda Linux i na koji nacin funkcionira, a ne zelis se jos odreci XP-a, imas Live! verzije, koje se pogone sa CD-a, bez kontakta sa Hard diskom ili digneš virtualni stroj sa WMware-eom i na njemu instaliraš Linux. Ne moze ti nacin i principe koristenja Linuxa netko opisati...
Her passion is a kiss And I can not resist-----------
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-03-08, 16:02   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 26-02-08
Poruka: 9
crash2 se izdvaja iz mase

Znate li gdje mogu pronaći Linux
crash2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-03-08, 10:35   #6 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,886
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Ovisno koji ti treba, Ubuntu ti je dobar, a možeš ga skinuti OVDJE

Samo trebaš odabrati koju verziju želiš (već ti automatski odabire najnoviju), te za koju arhitekturu, ako neznaš dal imaš 64 bitni procesor rađe si skini standardnu verziju (koja je isto tako već sama izabrana), i naposlijetku izabereš lokaciju (nije bitno koju) i pritisneš download.

Isto tako imaš opciju Request free CD's, gdje se besplatno registriraš i besplatno ti pošalju kopiju

Ako više voliš KDE grafiku od GNOMEa (Ubuntu), možeš si skinuti Kubuntu, to ti je isti linux, a razlika je u tome što on koristi KDE grafičko sučelje. Njega možeš skinuti OVDJE, isto tako izabereš koju verziju želiš (običnu ili 64 bitnu).

Od ostalih distribucija dobro je za napomenuti i Ferdoru

Fedora je dio RedHat linuxa dok je Ubuntu/Kubuntu dio Debian Linuxa (rekao bih 2 najjača i 2 najsupported Linuxa)

-------------------------------------

Sada ako želiš vidjeti kako izgledaju te distribucije, možeš si skinuti VMWare Server OVDJE
Ako se pitaš zašto server, a ne player, odgovor je jednostavan; sa serverom možeš raditi svoje virtulane diskove te isprobati instalaciju linuxa kojeg želiš.

Ali prvo da bi pogledao koji linux želiš, odeš OVDJE i skineš si već napravljeni VMware image, te vidiš dal ti se odabrana linux distribucija sviđa

Uživaj
Vex je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: linux

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Što je Linux? Kristijan Linux 89 31-05-07 21:20
Gdje možete skidati e-knjige Gogy Računala 2 07-11-05 12:52

Trenutno vrijeme na forumu: 21:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103