Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

linux help

Raspravljate o temi linux help u Linux forumu, dio Računala foruma; Može li mi tko reći koji je najbolji linux sa efektima,a opet jednostavan za instalaciju i rukovanje, da moćno izgleda ...

Starter
    Datum registracije
    05-11-08
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

linux help

Može li mi tko reći koji je najbolji linux sa efektima,a opet jednostavan za instalaciju i rukovanje, da moćno izgleda i ako ima tko kakav link...hvala puno!

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Nowhereman
    Datum registracije
    21-03-08
    Starost
    31
    Poruka
    710
    Liked
    0 times

Re: linux help

bilo koja distribucija linuxa ima svoje nekakvo grafičko sučelje...npr. KDE, GNOME, Xfce....svako od njih ima efekte (cube desktop, matise,.....)

Mandriva, Ubuntu, Sabayon, Linux Minit (mada je to ubuntu sa malo izmjenjenom grafikom i vise aplikacija unutar)....

ti odaberi..
    He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
    making all his nowhere plans for nobody.

Starter
    Datum registracije
    05-11-08
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

A kako onda...
    Instaliram linux ubuntu pa onda skinem i instaliram beryl ili tako nešto? radi efekata...?
    Ipak sam amater

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Nowhereman
    Datum registracije
    21-03-08
    Starost
    31
    Poruka
    710
    Liked
    0 times

skinueš ubuntu..pitat ce te da instaliras jezik..samo da stisnes..onda ce ti naci azuriranja..ima ih (nekih 15 min.da ih skine i instalrira) ako pocekas 10 dana izaci ce novi ubuntu 9.10 Karmic Koala i azuriranja nece biti
    onda odes na sustav>administracija>hardware drivers i vidis ako imas koji hardeare za aktivirati i stisnes "activate"...to je prvo i osnovno..

onda efekti

sustav>administracija>synaptic upravitelj paketa>upises u "search" compiz
    označiš compiz i compiz plugins za instalaciju i pritisnemo instaliraj apply. i kad se to instalira otvoris compiz settin manager i u general setting pod desktop size stavis vrijednost 4. znaci 4 radne površine..vratis se nazad i ozacis "desktop cube" i "rotate cube" ..onda pronadji wallpapers, oznaci kvacicom, dvoklik na njega i postavi wallpapere..u tomslucaju 4 i to razlicita
    onda otvoris "terminal" i u njega napišeš slijedeću naredbu:

gconf-editor i lupis enter
    otvorit ce ti se novi prozor i kliknes na apps>nautilus>preferences
    pronađeš opciju show desktop i skineš kvačicu..izdjes iz svega, restartas komp(ponekad ni ne treba) i dobit ces kocku koju vtrsis CRTL+ART+LEFT(RIGHT)

to je to za rotirajucu kocku...ima u compizu jos milion opcija za efekte..imas tutorijala koliko hoce na netu..hehe..moras to sam prouciti..onda je najveci gust
    He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
    making all his nowhere plans for nobody.

Lajkaj nas na Facebooku