Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Software

Raspravljate o temi Software u Linux forumu, dio Računala foruma; Ovako, skinuo sam si UBuntu od Linuxa, sad me zanima jel se mogu pokrenuti isti programi ili driveri (grafika, procesor ...

Regularni forumas Avatar od korisnika Supremeus
    Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    219
    Liked
    0 times

Software

Ovako, skinuo sam si UBuntu od Linuxa, sad me zanima jel se mogu pokrenuti isti programi ili driveri (grafika, procesor ) i sl. na Linuxu ili sve treba zasebno tražiti i skinuti?
    Također me zanima, jel se baš nijedna igra ne može igrati ( najbitnije mi je PES i Manager ) i ni Photoshop instalirati?

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Nowhereman
    Datum registracije
    21-03-08
    Starost
    31
    Poruka
    710
    Liked
    0 times

Re: Software

drivere ti Ubuntu sam nadje..samo instaliras, a sta se ne instalira od drivera naci ces pod hardvare driverima..moze se igrati dosta igra na ubuntu..ne ovih novih i zahtjevnih ali ove starije prolaze...instaliras ih preko programa koji se zove Wine...a ako hoces neke igre koje ne idu onda instaliras VirtualBox i tamo mozes instalirati bilo koji operativni sustav(unutar linuxa-ne dual boot) i stavljati sve programe od windowsa unutra....moze se sve u ubuntu...
    He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
    making all his nowhere plans for nobody.

Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    219
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Nowhereman Pogledaj Poruke
    drivere ti Ubuntu sam nadje..samo instaliras, a sta se ne instalira od drivera naci ces pod hardvare driverima..moze se igrati dosta igra na ubuntu..ne ovih novih i zahtjevnih ali ove starije prolaze...instaliras ih preko programa koji se zove Wine...a ako hoces neke igre koje ne idu onda instaliras VirtualBox i tamo mozes instalirati bilo koji operativni sustav(unutar linuxa-ne dual boot) i stavljati sve programe od windowsa unutra....moze se sve u ubuntu...
    Jel imaju možda neke instrukcije kako instalirati te programe u Winu i Virtual Box, skinuo sam si Mint, i skinuo si sad Virtual Box ali mi je teško pohvatati :S
    Najviše mi treba Microsoft Office u Linuxu, ovo ostalo mi ništa ne treba, bilo bi dobro imati Photoshop i PES, ali mi to skoro pa i nije bitno
    Per sempre bianconero!
    La vita è dura in ogni significato!

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Nowhereman
    Datum registracije
    21-03-08
    Starost
    31
    Poruka
    710
    Liked
    0 times

Instaliras Wine....skines program npr. Microsoft office i instaliras ga normalno kao na Windowzima...i kad se instalira naci ces ga pod PROGRAMI>WINE>Microsoft Office

i tako sve programe koji su za Windowz OS...samo mora biti Wine instaliran

Instalacija Wine: System(Sustav)>Administration(Administracija)>Synaptic Package Manager(Synaptic upravitelj paketa) upise Wine, označiš za instalaciju i instaliras...samo ce ga skinuti i instalirati. isto tako i za virtual box i za sve druge programe koje instaliravaš na Ubuntu tj.Mintu posto je Mint=Ubuntu samo malo "proljepšan" i sa više aplikacija gore.
    He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
    making all his nowhere plans for nobody.

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Ti si instalirao ubuntu linux na računalu da bi mogao pokretati programe od windowsa?

Sa minimalnim ili skoro nikakvim znanjem linux-a pokretanje gost OS-a (windowsa) na linux-u bude za tebe nemoguća misija, ali također ne vidim nikakvog smisla te radnje.

Napravi dual boot win + linux. Kada trebaš photoshop uđeš u windows...

Također... Na Linux-u se ne igraju igrice!!!!!!!!!!!!!!

Što se tiče dirver-a linux je veoma prilagodljiv i mislim da nećeš imati tu problema (prevelikih).

Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    219
    Liked
    0 times

Kao što rekoh, skoro pa mi i nije bitno i zato nisam ni stavio :S
    Stavio sam Linux jer mi se Microsoft gadi više sa svojim sranjima i svako malo neki virusi, bugovi i šta ja znam...
    Nije nemoguća misija za mene, jer sam uspio i instalirao sve što mi treba ali ću vjerojatno kad počne faks napraviti Dual boot...
    I ne igram igrice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Igram samo Texas Holdem koji sam dobio u Linuxu...toliko o tome :S
    Per sempre bianconero!
    La vita è dura in ogni significato!

Lajkaj nas na Facebooku