Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Nauči nešto više > Linux
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Linux Raspravljate o temi Što je Linux? u Nauči nešto više forumu; Šta je to eval kod linux suse? Evaluation? Čuo sam da je to komercijalna distribucija, nije vrag da je trial...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-11-05, 10:06   #21 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Šta je to eval kod linux suse? Evaluation? Čuo sam da je to komercijalna distribucija, nije vrag da je trial

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 10:46   #22 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Citat:
Pravi autor: Gogy
Šta je to eval kod linux suse? Evaluation? Čuo sam da je to komercijalna distribucija, nije vrag da je trial
heh... kao trial je, ali nema datuma do kojeg vrijedi

inače, imaš openSuSe, apsolutno isti ko i ovaj full, samo kaj nema Acrobat Reader, Flash player i još jedan ili dva programa... koje se skine za 10 minuta...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 11:01   #23 (permalink)
V.I.P. Član

Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Citat:
Pravi autor: silence
heh... kao trial je, ali nema datuma do kojeg vrijedi

inače, imaš openSuSe, apsolutno isti ko i ovaj full, samo kaj nema Acrobat Reader, Flash player i još jedan ili dva programa... koje se skine za 10 minuta...
E a ja baš naletio na ovog, i već skinio 1 GB od 3,4

A koji je to što se skine za deset minuta? Trenutno skidam RedHat fedoru core 4... 2,6 GB ima...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 11:22   #24 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-01-05
Poruka: 63
lilo je zabranio reputaciju
trebao si skinut suse eval. Fora je u tome da je to da isprobas, pa ako hoces kupis support i neku knjugu o tome. Linux ti ostane isti. Dakle eval=finalna verzija, samo je eto zovu eval. Nikad ne istice, nema neke registriaj pizdarije - nista!
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 14:22   #25 (permalink)
Banned

silence
openSuSe ti je isti, samo bez tih par stvari, ali zato imaš već 10.1 verziju planiranu... uglavnom je isti OS, samo kaj je ovaj kompletno open source...

skidanje par programa i instalacija ti može biti dobra vježba... ja znam kolko sam se najebao sad nedavno dok sam pohvatao kak se kaj instalira...

hvala bogu sad skoro sve distribucije imaju neki sustav koji to radi, ne moraš u konzolu... dok neki programi, kao recimo Firefox dolaze u installerima isto ko na Win... samo klikneš na instalacijski dio i poslje je potpuno isto ko Win...

nek tako nastave i sa drugim stvarima i Linuxu se smiješi još bolja budućnost...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 17:44   #26 (permalink)
V.I.P. Član

Sinut ću ja i suse eval do kraja... stiso sam pause

Koja bi distribucija bila dobra za početak? Recite mi jel te linuxe teško instalirat? Neki kažu da je a neki da nije... I zadnje pitanje hoću moć instalirat linux da ne formatiram d particiju, nego da otkinem dio od C za linuxe i jel dosta linuxima 5gb (znam da je ali ipak )?

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 19:35   #27 (permalink)
Banned

silence
najbolje ti je napravit novu particiju samo za linux....
ako ćeš ga poslje brisat, kaj nije nemoguće, onda je najlakše samo formatirat tu particiju...

također onda možeš koristit Linuxov file system umjesto NTFSa.

5 GB je sasvim dosta, od ponuđenih paketa prilikom instalacije ne moraš izabrati sve

trenutno ti je instalacija Linuxa skoro isto ko i Windowsa... tu su stvarno napravili velike pomake...

ja sad osobno imam Xandros 3.0 instaliran... ali sam isprobao 5-6 distribucija i sve imaju jednako laganu instalaciju....
opet naglašavam, napravi si posebnu particiju za Linux.... čisto ako nekaj zezneš, da si ne sjebeš Windowse...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-11-05, 20:27   #28 (permalink)
V.I.P. Član

Ok, hvala na informacijama. Sad još samo moram čekat dok se skine.

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-11-05, 18:19   #29 (permalink)
V.I.P. Član

Evo skinio sam .iso fajl linux RedHat Fedora Core 4 i sad pretpostavljam da trebam napravit neki bootabilni DVD al koje fajlove metnit?

Trebam li cijeli taj .iso fajl što sam skinio stavit na DVD:

iso.jpg

ili nešto od ovoga iznutra?

iso2.jpg

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-11-05, 20:01   #30 (permalink)
Banned

silence
pa ako je jedan .iso, onda ga sprži i there u go....
od svih distribucija nisam se igro sa Fedorom, pa neću bulaznit.

ako imaš .iso, sprži ga na DVD i pokreni instalaciju.... naravno ne moram ti govorit da odeš u BIOS i staviš first boot na CD
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: linux, sto

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37

Trenutno vrijeme na forumu: 00:53.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113