Stranica 4 od 9 PrvoPrvo 123456789 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 31 do 40 od 83

Što je Linux?

Raspravljate o temi Što je Linux? u Linux forumu, dio Računala foruma; Pravi autor: silence pa ako je jedan .iso, onda ga sprži i there u go.... od svih distribucija nisam se ...

V.I.P. Član Avatar od korisnika Gogy
    Datum registracije
    28-03-04
    Starost
    23
    Poruka
    6,453
    Liked
    5 times
    Citat Pravi autor: silence
    pa ako je jedan .iso, onda ga sprži i there u go....
    od svih distribucija nisam se igro sa Fedorom, pa neću bulaznit.

ako imaš .iso, sprži ga na DVD i pokreni instalaciju.... naravno ne moram ti govorit da odeš u BIOS i staviš first boot na CD
    Kad hoću spržit taj glavni veliki iso u neri kao bootable dvd, kaže mi da ga je nemoguće snimit da mora pod nekim drugim formatom šta ti ja znam. Jer je prevelik. A kad ne stavim da mi prži pod bootable nego kao data dvd onda mi kaže da će ga bit moguće čitat samo pod win xp 2000 i me, tako nešta...

Probo sam taj glavni iso raspakirat i onda ga stavit u dvd i onda se boota ali onak u command načinu... moram nešt upisat a ne znam šta, mislim da sam negdje pročito da se mora pokrenit pod folderom images/boot.iso

upišem cd images i uđem u taj folder al kad onda upišem boot.iso onda mi kaže nešt, ne sjećam se šta uglavnom nije radilo... Kak se to radi majke ti...
    Zadnji Uredio Gogy : 19-11-05 u 22:49
    Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku [photoshop, programiranje, izrada web stranica i ostalo...]

Radar404 <- moj blog

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times
    Citat Pravi autor: Gogy
    Kad hoću spržit taj glavni veliki iso u neri kao bootable dvd, kaže mi da ga je nemoguće snimit da mora pod nekim drugim formatom šta ti ja znam. Jer je prevelik. A kad ne stavim da mi prži pod bootable nego kao data dvd onda mi kaže da će ga bit moguće čitat samo pod win xp 2000 i me, tako nešta...

Probo sam taj glavni iso raspakirat i onda ga stavit u dvd i onda se boota ali onak u command načinu... moram nešt upisat a ne znam šta, mislim da sam negdje pročito da se mora pokrenit pod folderom images/boot.iso

upišem cd images i uđem u taj folder al kad onda upišem boot.iso onda mi kaže nešt, ne sjećam se šta uglavnom nije radilo... Kak se to radi majke ti...
    koristiš nero jelda?
    probaj alcohol 120% ili pod nerom daj opciju da je DVD - UDF....
    i jedno i drugo bi ti trebalo sredit stvari... .iso ima nekig ograničenja.... i ako spržiš .iso fajl kao udf pod neorm, niš se neće dogodit.... spržio sam već par komada

Starter Avatar od korisnika lilo
    Datum registracije
    17-01-05
    Poruka
    63
    Liked
    0 times
    Nero:

Recorder > burn image > izaberes taj .iso i przi
    nikad trijezan!
    don't click this link...

Regularni forumas Avatar od korisnika walker
    Datum registracije
    30-10-05
    Poruka
    390
    Liked
    0 times
    Najjednostavnije ti je da kliknes desnim gumbom na taj *rar fajl i -open with nero burning rom,ostatak je na tebi da cekas dok se ne nareze.

Sto se tice Linuxa,jednom sam instalirao Mandrake i nije mi se svidio jer mi je bio prespor.
    Tek poslije sam saznao da nema vise support i da je postao Mandriva.
    Imam SuSe 10,ali nikad vremena i volje da ga instaliram.

Cuo sam da je Gentoo najbolji od svih,(barem sto se tice sigurnosti) samo ga je jebeno konfigurirati.
    Ja sam totalni n00b za linux.

Jedna odlicna adresa u vezi Linux distribucija:
    http://distrowatch.com/

Datum registracije
    17-01-05
    Poruka
    63
    Liked
    0 times
    Cuo sam da je Gentoo najbolji od svih,(barem sto se tice sigurnosti) samo ga je jebeno konfigurirati.

vise manje svi su ok sto se tice sigurnosti ako si razuman (ne radis kao root, podesis firewall, iskljucis ssh i sl...)

gentoo je kompleksan za instalirati ali ima ultra-detaljna uputstva, tako da instalacija nije problem. Gentoo ima drugi znacajku a ta ke da SAV svoj software kompajlira od nule - dakle sve optimizira za tvoj procesor. Dugo traje instalacija, ali je kao najbrzi.
    nikad trijezan!
    don't click this link...

Datum registracije
    28-03-04
    Starost
    23
    Poruka
    6,453
    Liked
    5 times
    Ljudi ovo sve što ste rekli s Nerom sam probo al ne pali. U svakom pokušaju kaže da je iso prevelik. Uspio sam s Alcohol 120% ali kod instalacije mi javi grešku, kaže da nedostaje neki fajl... Ah neda mi se ponovo redhat skidat, koji je po vama najbolji... onak za univerzalno. Da nije pretežak za korištenje al ne ni da nema nikakve mogućnosti?
    Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku [photoshop, programiranje, izrada web stranica i ostalo...]

Radar404 <- moj blog

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times
    Xandros, Knoppix, Ubuntu(Kubuntu) - ovisno jel oćeš Gnome ili KDE.

Datum registracije
    28-03-04
    Starost
    23
    Poruka
    6,453
    Liked
    5 times
    Citat Pravi autor: silence
    ovisno jel oćeš Gnome ili KDE.
    Nabaci lekciju o ovome, što je to?

Radar404 <- moj blog

Datum registracije
    17-01-05
    Poruka
    63
    Liked
    0 times
    korisnicka sucelja - KDE je dosta windows like, dosta user friendly i jaaako praktican, a Gnome je malo laksi na resursima i mrvicu manje user friendly od kdea, te nema sve featse KDEa. KDE takodjer puuuuno bolje izgleda

Sto se tice cda - izgleda da ti se dogodila greska tijekom skidanja. Nisu svi download manageri sposobni prihvatit isoe od 4gb, te nekad naprave sranje...
    nikad trijezan!
    don't click this link...

Datum registracije
    28-03-04
    Starost
    23
    Poruka
    6,453
    Liked
    5 times
    E hvala na informacijama, a ja budala baš moram počet skidat prije neg što saznam šta je kde a šta gnome...i počnem skidat ubuntu koji je gnome

Radar404 <- moj blog

Slične Diskusije

1. Kolekcija viceva
    By RubberDuck in forum Vicevi i Smiješni Tekstovi
    Odgovora: 6
    Zadnja poruka: 24-07-07, 23:37

Lajkaj nas na Facebooku