Daj ti meni reci šta ima ako nema .exe i di se piše kod i jel treba kakvi kompajleri i to pa ću onda ja zapet![]()
Raspravljate o temi Što je Linux? u Linux forumu, dio Računala foruma; heh...nema .exe u Linuxu..... naravno da ima nešto slično, ali ostavljam tebi da nađeš.... najbolje se uči kad sam zapneš ...
Daj ti meni reci šta ima ako nema .exe i di se piše kod i jel treba kakvi kompajleri i to pa ću onda ja zapet![]()
Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku [photoshop, programiranje, izrada web stranica i ostalo...]
Radar404 <- moj blog
imaš kompajler u svakoj distri.....
dapače najjebeniji program za razvoj vlastitog koda po meni je kdevelop...
http://www.google.com/search?hl=en&q...=Google+Search
kratki pogle s googla.... makar koko znam svaka distra dolazi sa kmpajlerom, samo treba izabrat sve opcije za developemt kad se instalira....
kao sto je silence rekao, mozes pisati u kdevelopu. Dosta je dobar. kompajler moras snimit (iako najcesce vec dodje instaliran). Napravis source .c file i onda u shellu:
gcc -o program program.c
pokrenes s ./program
ukratko to je to
ako ti kaze da nema gcc, snimis ga s cda![]()
Evo mene opet, ajd idem opet malo vidit šta ima na linuxu malo se zanimat za njega. E ovako. Bootam ja Kubuntu i idem malo švrljat... i odem tamo u onaj system centar ili kako se već to zove, i ne mogu ništa mijenjat nikakve opcije, kaže mi da kliknem dolje na tipku Administrator mode da si omogućim mijenjanje postavki. Ja stisnem na to i upišem password s kojim sam se logiro na Kubuntu pri ulasku ali ništa se ne promijeni, kao da sam pod password upiso bezveze skldflksdf tako je i kad upišem svoj pass koji sam upiso pri ulasku u kubuntu...
Kak da to riješim?
Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku [photoshop, programiranje, izrada web stranica i ostalo...]
Radar404 <- moj blog
jesi instalirao ili bootao sa diska direktno?
ne možeš mjenjat account ako si booto s diska, kad niš nije zapisano na hardu...![]()
Vidiš nisam, probat ću pa javim kak je prošloPravi autor: silence
Radar404 <- moj blog
Koju sam ja glupost ovdje napiso ovaj moj prošli post...nisam dobro pročito post... Imam instaliran Kubuntu, dakle pokrećem ga bez DVD-a... neće, ne znam u čemu je problem...
Radar404 <- moj blog
E da kad smo kod linux theme.Dal je kod kad radil u MIKROTIKU
da napišem tutorial za instalaciju suse10.2 verzije![]()
![]()
![]()