Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ljubav, Erotika, Sex
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ljubav, Erotika, Sex Raspravljate o temi Ljubav i ponos u Društvo forumu; Ovaj topic je ponajprije alternativa opće poznatom konceptu u kojem se razlikuje ljubav od zaljubljenosti. Moje je osnovno pitanje, što ...

Star 17-01-06, 00:51   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,635
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Ljubav i ponos

Ovaj topic je ponajprije alternativa opće poznatom konceptu u kojem se razlikuje ljubav od zaljubljenosti.
Moje je osnovno pitanje, što vi vidite u intimnim odnosima kao važnije/vrednije, što si želite: ljubav ili prijateljstvo?
Pokušati ću obrazložiti ovaj svoj koncept prvo opisom onoga što je ljubav, evo nekih rečenica koje nam je mogu približiti najkraće što mogu, kako bih oprvgnuo shvaćanje da je ljubav različita od zaljubljenosti (u ljubavi postoji zaljubljeni i ljubljena, pozicije se mogu mjenjati) i iznio drugačije mišljenje: ljubav je različita od prijateljstva.

Les Amants aiment mieux leurs maux que tout les biens / Ljubavnici vole svoja zla više od svojih dobara
L'Amante la plus miserable ne voudroit pas ne point aimer/ I najnesretnija ljubavnica ne bi htjela nimalo ne ljubiti
La plus grande douceur est un secret martyre/ najveća slast je skrivena muka
Les plaisirs d'Amour sont des maux qui se font desirer/ Ljubavni užici su zla za kojim žudimo
tako ispada: que le martyre, la tirannye, les feux, les fers soient des choses fort plaisantes/ da su muka, tiranija, lomače i okovi veoma ugodne stvari

Ljubav je un ie ne scay quoy, qui venoint de ie ne scay ou, et qui s'en alloit ie ne scay comment/ Nešto, ne znam što, što je došlo ne znam odkuda, i što se izgubilo, ne znam kako.
Najvažniji uzrok nestanku ljubavi je njezino ispunjenje: En amur, il n'y a gueres d'autre raison de ne s'aimer plus que de s'etre trop aimes/ U ljubavi nema mnogo drugih razloga da se ne ljubi osim da smo previše ljubljeni; brak je najveći neprijatelj ljubavi: Ilsuffit d'etre marie pour ne plus aimer/ Dovoljno je biti oženjen pa da se više ne ljubi, zato za najveću lasku i laž ujedno glasi: Iris, je pourrois vous aimer, quand mesme vous seriez ma femme/ Iris, mogao bih Vas ljubiti i da ste mi žena.

Ljubav stvara, dakle, nemogućnost njezinog ostvarenja, a uništava je njezina mogućnost ili sam brak. Dakle, bolji su brakovi u koji se sklapaju iz prijateljstva, zapravo zajedničkog interesa. Po tome je brak koji se sklapa kao posao, dobar posao, a onaj koji se sklapa iz ljubavi, loš posao. No to još ne objašnjava sve, ljubav je i dalje potrebna, naravno izvan braka i mudri supružnici će takve 'avanture' prihvaćati, kao nešto ne tako trajno, kao nešto o ćemu i ne žele znati i kao nešto što će im na kraju omogućiti bolji međusobni sex. jedina stvar koja može omesti jedan tako dobar brak je dugotrajna ljubavnička veza, koja se vremenom može pretvoriti u isto takvo prijateljstvo, ukoliko ljubavnici ne teže njenom ostvarenju u smislu javne veze.

Vaša iskustva, mišljenje?
Ljubav ili prijateljstvo?
Ili biste se priklonile/li, onom što sam čuo od nekih žena: od svakog (muškarca) ponešto!
?
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-02-06, 23:15   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-01-06
Godina: 18
Poruka: 30
mala se izdvaja iz mase
Re: Ljubav i ponos

te dvije stvarni nemozes ni reci zajedno ponos mnogo puta unistti ljubav
mala je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ljubav, ponos

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ceca Raznatovic - Da li to ljubav pravi od nas slabice Kristijan Recycle Bin 0 24-10-05 21:11

Trenutno vrijeme na forumu: 04:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108