Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ljubav, Erotika, Sex
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ljubav, Erotika, Sex Raspravljate o temi Ljubav traje 3 godine u Društvo forumu; Da...i ja sam imala problem sa dečkom i pitanja da li je to navika ili ljubav...Ali u pravu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 13:20   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 3,716
Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar
Re: Ljubav traje 3 godine

Da...i ja sam imala problem sa dečkom i pitanja da li je to navika ili ljubav...Ali u pravu je Kresola, razlika izmedju ljubavi i navike je to kad želiš i dalje sve to što ste imali i što imate...Ne znam. Relativno je pitanje...iskreno ni ja sama nisam znala šta je navika...mada kad god pogledam svog dečka i kad god se zamislim u glavi sama sa sobom , shvatam da ga volim i da nije navika iako smo dolazili u te faze da je nekad postajalo sve isto.Ali to se valjda prevazidje,začinite vezu nečim novim,nekim novim stvarima koje niste radili do tada ali sve se to prevazidje ako ima ljubavi sa obe strane,ako jedan ne oseća to isto onda dzaba trud, dzaba sve...uhhh,ne znam!

Zadnji Uredio Lulu Bg : 27-11-07 u 13:22.
Lulu Bg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:22   #12 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,020
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: playgirl Pogledaj Poruke
LJubav traje koliko se par trudi...traje u raznim oblicima,ponekad lići i na mržnju,pa se opet vrati zaljubljenost -npr:suprug mi je prije nekog vremena rekao da se ponovo zaljubio u mene a ja sam zbog toga bila nesretna! Šta ti meni ponovo-znači da me neko vrijeme nije volio...pa nisam ni ja njega stalno obožavala,ali me je ipak povrijedila spoznaja da nije ni on mene.(a trebala sam biti sretna zbog te izjave) Kako bi se vi osjećali?
on tebe nije nikad prestao voljeti... nego se ponovo zaljubio
ljubav i zaljubljenost su dvije odvojene stvari

ali naravno ženski mozak kakav jest, ne može prihvatiti jednostavno objašnjenje nego odmah zamišlja spletke, urote, nevjericu itd. itd.
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:27   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: playgirl Pogledaj Poruke
LJubav traje koliko se par trudi...traje u raznim oblicima,ponekad lići i na mržnju,pa se opet vrati zaljubljenost -npr:suprug mi je prije nekog vremena rekao da se ponovo zaljubio u mene a ja sam zbog toga bila nesretna! Šta ti meni ponovo-znači da me neko vrijeme nije volio...pa nisam ni ja njega stalno obožavala,ali me je ipak povrijedila spoznaja da nije ni on mene.(a trebala sam biti sretna zbog te izjave) Kako bi se vi osjećali?
Pa verovatno bih i ja to pomislila što i ti, ali sela bih i razmislila i shvatila da je to što je rekao nešto divno...jer spoznaja da još privlačiš svog partnera posle toliko godina i da se opet pojavljuju leptirići je nešto najlepše. Jer ljubav je takva da tinja...ne voliš uvek,ceo život istom jačinom,i ne privlači te uvek istom jačinom....
Star 27-11-07, 13:30   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 858
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

mislim da su ovo stvari o kojima bi mogao raspravljati u nedogled.u jednom trenu ste par koji se voli najviše na svijetu,u jednom trenu se zapitaš-bože šta ja radim s njim,u drugom trenu si svjestan da imaš osobu kraj sebe kakvu si oduvjek sanjao..... onda napravi nešto da bi ga zadavio-e sad,ja mislim da je sve to skupa LJUBAV.
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:30   #15 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Da malo sebe citiram i kažem kaj ja mislim...

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Čovjek govori kako po njegovu mišljenju ljubav traje 3 godine. Prva godina je čista strast, u drugoj godini prevladava razmjenjivanje nježnosti, a treća godina je puka dosada, i tada je gotovo. Kaže da to govori iz nekoliko svojih identičnih iskustava.
Da, prva godina je čista strast, samo sex, sex i sex (jebate to su bili dani )

A druga je nježnost, neka romantična ljubav, izlasci u kino, toplice i slične stvari...

A treća je bila mješavina prve dvije...

U četvrtoj su nastala manje-više sranja...

Kako će mi biti u 5 ajme meni... hoću se vratiti na prvu...
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:34   #16 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,020
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Da malo sebe citiram i kažem kaj ja mislim...

Da, prva godina je čista strast, samo sex, sex i sex (jebate to su bili dani )

A druga je nježnost, neka romantična ljubav, izlasci u kino, toplice i slične stvari...

A treća je bila mješavina prve dvije...

U četvrtoj su nastala manje-više sranja...

Kako će mi biti u 5 ajme meni... hoću se vratiti na prvu...
fuck, ja se tek sad sjetih...meni je sad treća
fat_boy_slim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:36   #17 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: ivana0015 Pogledaj Poruke
mislim da su ovo stvari o kojima bi mogao raspravljati u nedogled.u jednom trenu ste par koji se voli najviše na svijetu,u jednom trenu se zapitaš-bože šta ja radim s njim,u drugom trenu si svjestan da imaš osobu kraj sebe kakvu si oduvjek sanjao..... onda napravi nešto da bi ga zadavio-e sad,ja mislim da je sve to skupa LJUBAV.
Da, upravo se i ja osećam tako...mada ja sam sa dečkom godinu i osam meseci, ali sam prolazila kroz sva ta osećanja

Teice,čim imaš želju da ti bude veza kao i prve godine zabavljanja, onda nije navika,već osećaš ljubav.A to što osećaš je verovatno strah da ne predje u naviku...jer se i ja osećam nekad tako zato što volim, i naravno da će uvek postojati strah od toga zato se treba truditi da ne dodje do toga, davati-uzimati,uzimati-davati...i tako u nedogled...
Star 27-11-07, 13:37   #18 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 3,663
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

blizi se 4. godina.. strast je uvijek tu iako ovisi o umoru, njeznosti ima sve vise i vise, ali ima i dosade, no dosada se lako moze razbiti

a navika.. hmm.. ne znam.. navika u svakom slucaju postoji, jer mi je ipak malo tesko zamisliti zivot bez njega, ali daleko od toga da se ljubav, pa cak i zaljubljenost ugasila jer jos uvijek imam onaj blesavi osjecaj u trbuhu prije nego se trebamo naci nakon duze vremena, jos uvijek sam mutava i zbunjena u njegovoj blizini i jos uvijek bi bez problema u tren oka spakirala stvari i otisla k njemu.. dok god se partneri trude i ne dopuste da veza postane navika i dosada, ona to nece biti
Star 27-11-07, 13:39   #19 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

FBS gotov si
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 13:39   #20 (permalink)
o'šla pa - pa :)

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,991
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
možda želja da ostaneš tu gdje jesi, a ne da odeš...
Slažem se

@ playgirl - kompliciraš...

Mislim da kada veza postane navika je - kraj!

Možda ja nisam "sposobna" pričati o tome, nisam imala neke duuugee veze, ali ono što znam je to da se navika rodi brzo, a ljubav je ta koja ju održava da ne ostane samo to - navika.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111