Pokazujem rezultate 1 do 10 od 10

Nema 'sigurnih dana' u seksu

Raspravljate o temi Nema 'sigurnih dana' u seksu u Ljubav, Erotika, Sex forumu, dio Društvo foruma; Žene koje su se od trudnoće 'štitile' metodom plodnih i neplodnih dana ova vijest neće nimalo razveseliti. Istraživanje je pokazalo ...

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

Nema 'sigurnih dana' u seksu

Žene koje su se od trudnoće 'štitile' metodom plodnih i neplodnih dana ova vijest neće nimalo razveseliti. Istraživanje je pokazalo da su 'sigurni dani' samo iluzija.
    Samo 30 posto žena ima plodne dane između 10. i 17. dana menstrualnog ciklusa, pokazalo je istraživanje.

Praktički, postoji šansa da žena zatrudni svakog dana menstrualnog ciklusa. "Sigurni dani" samo su iluzija, a ne pouzdana metoda za kontrolu rađanja.

U istraživanju su sudjelovale žene između 25 i 35 godina starosti, što je dob kada su žene najplodnije i imaju redovite cikluse.

Unatoč redovitim ciklusima, plodni i neplodni dani nisu se mogli predvidjeti. Kod tinejdžerica i žena blizu menopauze to je bilo još teže.

"Sigurni dani" ne mogu se predvidjeti ni kada žena ima redovite cikluse.

U istraživanju je sudjelovalo 213 zdravih žena iz Sjeverne Caroline i bilo je teško odrediti početak njihove ovulacije.

Njihov urin je svakodnevno testiran kako bi se odredila razina estrogena i progesterona. Ako bi se razina iznenada promijenila, to bi bio početak ovulacije.

Allen J. Wilcox, David Dunson i Donna Day Baird, s National Institute of Environmental Health Sciences u SAD-u, objavili su rezultate istraživanja u British Medical Journalu.

Prema njihovom mišljenju, žena je potencijalno plodna čak i na dan kada očekuje menstruaciju.

Ako pokušavate zatrudnjeti, nemojte računati na plodne dane!

Istraživanje je pokazalo da je dva posto žena bilo plodno prije četvrtog dana ciklusa i da je 17 posto njih bilo plodno prije sedmog dana.

Više od 70 posto žena bilo je plodno prije 10. i nakon 17. dana menstrualnog ciklusa.

Žene s redovitim ciklusima imale su šest posto šansi zatrudnjeti na dan kada su očekivale menstruaciju.

Dr. Wilcox savjetuje svim parovima koji pokušavaju zatrudnjeti da zaborave na plodne i neplodne dane i da se redovito seksaju barem tri puta tjedno.

Hoće li neka žena zatrudnjeti ili ne, ne ovisi samo o plodnim danima. Na to utječe i stanje jajašca i sperme, receptivitet maternice i ostali individualni faktori, prenosi intimatemedicine.com.
    izvor:net.hr
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

sto te ne ubije, ojaca te! Asteroid Rain Champion, 247 Mini Golf Champion, Mario Ventura Champion, Match a Smiley Champion Avatar od korisnika _SOLO_
    Datum registracije
    30-05-09
    Starost
    29
    Poruka
    2,077
    Liked
    476 times

Re: Nema 'sigurnih dana' u seksu

zar u danasnje vrijeme ima jos ljudi koji kao zastitu koriste samo plodne i neplodne dane! a sta sa svim onim bolestinama. naravno ovo je uredu za one koji su u dugim vezama i braku
    jucer sam bila pametna, danas sam mudra..... tko zna sta me ceka sutra!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Oduvijek sam smatrala tu metodu prilično nepouzdanom, no, pitanje je sad koliko su vjerodostojni podaci s obzirom da je istraživanje američko, a oni se moraju boriti sa jako velikim brojem maloljetničkih trudnoća.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,654
    Liked
    505 times

ja u ovu metodu nikad vjerovala nisam.. koliko je samo žena zatrudnilo i kad nisu bili plodni dani.. prema tom ništa novo otkrili nisu...
    zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
    i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše

prof. Foruma Avatar od korisnika little_devil
    Datum registracije
    21-02-07
    Poruka
    1,263
    Liked
    0 times

Njaisgurnija kontracepcija od trudnoće je tableta Andola.

Kada vam dođe želja za sexom, uzmite jednu tabletu Andola i pokušavajte ju zadržati među nogama.

Ne postoji ništa 100% sigurno pa tako ni sex.
    Vjerojatnost začeća može se smanjiti upotrebom kombinacije kontracepcija: npr. kondom+antibebipilula.

A Ako želite zatrudnjeti, najbolje je ne razmišljati o tome već se opustiti i uživati u sexu kada vam dođe.
    Pritisci tipa:" aha, sad su mi plodni dani pa ajmo radit djecu! " obično neslavno završe jer stvarate pritisak i sebi i partneru pa osim što nećete zatrudnjeti, sigurno nećete niti uživati.
    Kdo z diamanti strast kupuje?
    Komu ljubezen ne diši?
    Ni tako daleč stran kjer vrag stanuje.
    Le poglej me v oči, vidiš tu zdaj živi!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: little_devil Pogledaj Poruke
    Pritisci tipa:" aha, sad su mi plodni dani pa ajmo radit djecu! " obično neslavno završe jer stvarate pritisak i sebi i partneru pa osim što nećete zatrudnjeti, sigurno nećete niti uživati.
    S ovim se slažem, mada nemam iskustva u pravljenju djece
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Damian
    Datum registracije
    29-09-07
    Starost
    28
    Poruka
    624
    Liked
    2 times

Jebte se u guzicu!
    Fuck your good intentions
    Fuck your human rights
    Fuck your finger in my face
    This time I'm gonna bite

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Ovo je metoda za hvatanje nogometaša ... pa tko normalan u nju još vjeruje...
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Ta metoda je tako glupa...Dešava se devojkama da se menja barem jednom godišnje ako ne i više puta ciklus (zato nekad kasni nekad rani menstruacija iz raznih razloga) i ta metoda plodni-neplodni dani je nepouzdana metoda.
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

Banned
    Datum registracije
    06-09-08
    Starost
    40
    Poruka
    139
    Liked
    1 times

za stalne partnere ova metoda je savrsenstvo...Ogino-Knausova ako se ne varam?

nama pali vec godinama...odnosno ne pali..

Lajkaj nas na Facebooku