Stranica 1 od 12 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 114
Like Tree33Likes

Škola sexa

Raspravljate o temi Škola sexa u Ljubav, Erotika, Sex forumu, dio Društvo foruma; ...

 1. #1
  Početnik Avatar od korisnika Originator
  Datum registracije
  23-07-11
  Poruka
  24
  Liked
  4 times

  Škola sexa

  Ovo će biti mala škola sexa, osnovni pojmovi, upute, savjeti i slično...

  Snošaj ili spolni odnos je spolno povezivanje dvoje ljudi putem spolnih organa. Normalnim spolnim odnosom najčešće se smatra tjelesni kontakt između žene i muškarca, putem penetracije muškog spolovila u ženski spolni organ.

  Spolnim organima nazivamo one dijelove anatomije čovjeka (i anatomije drugih živih bića) koji su uključeni/koji se koriste pri razmnožavanju i time sačinjavaju reproduktivni sustav kompleksnih organizama:

  • kod muškaraca: testisi, penis, prepucij, mošnje, prostata
  • kod žena: jajnici, klitoris, vagina, velike i male usne, Bartholinijeve žlijezde, maternica


  Termin genitalije rabi se vanjski (vidljivi) dio spolnih organa: za penis i mošnje kod muškaraca, odnosno za velike i male usne te klitoris u žena.

  Penis je naziv za muški vanjski erektilni spolni organ koji služi za reprodukciju i mokrenje. Kroz penis mokraćnom cijevi iz mokraćnog mjehura izlazi mokraća i nalazi se završni dio sjemenovodnih putova kojima spermiji tijekom spolnog odnosa stižu u vaginu. Kod male djece je nerazvijen i s vremenom se povećava, a uobličava tijekom puberteta Prosječna veličina penisa odraslog muškarca u mirovanju je 6 do 10 cm, ali maksimalna rastezljivost je vrlo raznolika. Tako npr. za bijelu rasu prosječna veličina penisa u erekciji iznosi 9 do 19 cm, odnosno prosječna rastezljivost je 14,5 cm, promjer 4 cm, a opseg na korijenu penisa 12 cm. Muškarci za vrijeme spolnog uzbuđenja uz dva usklađena neovisna refleksa ostvaruju pražnjenje (emisiju) i potom brizganje sjemena (ejakulaciju), a mišićna stezanja u penisu redovito prati svjesni osebujni doživljaj orgazma.

  Anatomija muškog spolnog organa:


  1. mokraćni mjehur
  2. zdjelična kost
  3. penis
  4. corpus cavernosum (spužvasto tkivo)
  5. penis glans (glavić)
  6. prepucij
  7. uretra (mokraćna cijev)
  8. debelo crijevo
  9. rektum
  10. sjemene vrećice
  11. sjemenovod
  12. prostata
  13. Cowperova žlijezda
  14. anus
  15. sjemenovod
  16. pasjemenik
  17. sjemenik
  18. mošnja

  Prepucij (lat. Praeputium , Preputium, tj. "kožica") je kožni nabor koji prekriva glavić penisa. Dakle, to je dvostruka kožna prevlaka na vrhu penisa. Ona je pomična i lako ju je prevući s penisa, te tada glavić ostaje slobodan. U erekciji se prepucij povlači sa glavića. Obrezani muškarci nemaju prepucija, odnosno on se kirurškim putem uklanja. Razlozi za obrezivanje mogu biti vjerski (npr. muslimani, Židovi), medicinski (npr. kod fimoze) ili kulturološki (npr. Amerikanci).

  Prostata (grč. prostátēs) ili predstojna žlijezda, je muška spolna žlijezda koja se nalazi između mokraćnog mjehura i ravnog crijeva (lat. rectum), a okružuje mokraćnu cijev koja provodi mokraću iz mjehura kroz penis.

  Sjemenik (lat. testis) je parna žlijezda muškog spolnog sustava, čija je uloga stvaranje muških spolnih hormona i stvaranje muških spolnih stanica (spermatogeneza).
  Sjemenici se nalaze smješteni u posebnoj kožnoj vrećici koja naziva mošnje (lat. scrotum), zajedno sa pasjemenicima, krvnim žilama, limfne žile i živcima, a nalazi se izvan trbušne šupljine.

  Erekcija, (lat.erectio, erigere: uspraviti podići) jest termin koji se odnosi na nabreknuće spolnog uda, a posljedica je naviranja krvi u spužvasta i šupljikasta (kavernozna) tijela uda, a pod nadzorom je parasimpatikusa. Ovaj termin obično se odnosi na nabreknuće muškog spolnog uda (penisa), ali je i kod žena klitoris također erekcijsko tijelo koje čine spletovi venskih prostora i obilato je oživčeno. U području malih usana i postranično od ulaza u rodnicu na lijevoj i na desnoj strani nalazi se spužvasto erekcijsko tijelo, nalik na maslinu, nazvano gomoljak predvorja, (bulbus vestibuli). Pri spolnom podražaju parasimpatički živci uzrokuju proširenje arterija i sužavanje vena pa erekcijska tkiva nabreknu.

  Ejakulacija je izlučivanje sperme iz penisa, uobičajeno popraćeno orgazmom. Obično je rezultat seksualne stimulacije tijekom snošaja (ili bilo koje druge seksualne aktivnosti), koja može uključivati stimulaciju prostate. Rijetko je posljedica oboljenja prostate. Ejakulacija se može spontano događati tijekom sna (odnosno spavanja - takva ejakulacija naziva sepolucija).


  Anatomija ženskog spolnog organa


  Rodnica ili vagina (potječe od lat. riječi vagina što znači "korice mača") naziv je za ženski spolni organ.

  Vanjski dijelovi stidnice su vanjske ili glavne usne labia majora i manje ili unutarnje usne labia minora. Vanjski ulaz iz stidnice u rodnicu naziva se introitus, a stidne dlake na stidnici štite osjetljivo tkivo rodnice i grlića maternice. Koža stidnice sadrži apokrine znojne žlijezde, identične onima ispod pazuha. Te se žlijezde razlikuju od običnih znojnih žlijezda jer njihovo lučenje potiču emocionalne situacije, a ne samo fizički napor.

  Stidnica ili sramnica (lat. vulva) je vanjski organ ženskog spolnog sustava koji se nalazi izvan zdjelice, a uključuje Venerin brežuljak (lat. mons Veneri, mons pubis), velike (lat. labia majora pudendi) i male stidne usne (lat. labia minora pudendi), dražicu (lat. clitoris), predvorje rodnice (lat. vestibulum vaginae) sa žlijezdama (Skenéove žijezde, Bartholinijeve žlijezde) i njihovim izvodnim kanalima.

  Venerin brežuljak je izbočina koja nastaje zbog nakupine masnog tkiva ispred stidne kosti.

  Dražica (klitoris) je bogato prokrvljen i inerviran organ koji je analogan muškom spolnom udu. Duga je 1,5 - 2 cm.

  Velike stidne usne - Kožni nabori koje se nastavljaju na Venerin brežuljak prema straga i omeđuju jajoliki otvor. Velike usne analogne su mošnji u muškaraca. Vanjska strana nabora, nakon puberteta postane prekriven dlakom.

  Male stidne usne - Meki kožni nabori, koji se nalaze unutar velikih usana. Na mjestu gdje se spajaju prednji dijelovi nabora nalazi se dražica. Male usne obuhvaćaju dražicu na način da se prednji kraj svakog nabora prije spajanja podijeli na dva krak, od kojih je jedan iznad, a drugi ispod dražice.

  Predvorje rodnice se nalazi unutar malih usana, a sadržava vanjski otvor mokraćne cijevi, rodnice i izvodne kanale žlijezda.

  Žlijezde vanjskog spolnog sustava žene:

  • Parauretralne (Skenéove) žlijezde (lat. glandulae paraurethrales)
  • Velike žlijezde predvorja rodnice (lat. glandulae vestibulares majores Bartholini)
  • Male žlijezde predvorja (lat. glandulae vestibulares majores)


  Stidnica i rodnica čine najistaknutije točke ulaska u ženski genitalni sustav. Grlić maternice i njegov otvor (cervikalno ušće), čini ulaz u maternicu i unutarnje organe zdjelice (jajovode i jajnike). Grlić maternice se spaja s gornjim dijelom rodnice i prekriven je istom vrstom (skvamoznih) stanica kao i sluznica rodnice. Mokraćni mjehur je smješten iznad vagine, dok je uretralni kanal, koji iz mjehura vodi mokraću prema van i izgleda poput cjevčice, smješten s gornje strane rodnice sve do vaginalnog otvora. Anus je smješten ispod i iza vagine.

  Rodnica je mišićna cijev duljine 8-10 cm i promjera oko 25 mm kad su joj stijenke rastegnute i koja se spaja na vrat maternice. Rodnica koja je vrlo elastična i tijekom penetracije se pod utjecajem emocionalnih reakcija i spolne uzbuđenosti prilagođava dimenzijama muškog spolnog organa (penisa) koji ispušta sjemenu tekućinu (ejakulat). Klitoris postaje dobro prokrvljen i iznimno osjetljiv, a prosječan promjer rodnice u žena koje još nisu rodile tijekom spolnog podražaja se obično povećava do 6,5 cm kao i dužina, a maternica i grlić maternice se podižu. Ako se spolni odnos odvija dok je žena potpuno seksualno uzbuđena, ta promjena oblika rodnice pomaže lakše začeće. Žene s vrlo uskom rodnicom prodiranje muškog spolnog organa redovito osjećaju vrlo ugodnim, no kad nisu spolno uzbuđene taj doživljaj može biti vrlo bolan (dispareunija), jer uzbuđenje nije podiglo i pomaklo maternicu. U tim slučajevima, može se dogoditi uslijed ponavljanja prodirućih pokreta i povreda jajnika, što je vrlo bolno.

  Tijekom seksualog uzbuđenja, rodnica se vlaži iz više izvora i to Bartolinijeve i Skeneove žlijezde, koje se nalaze na spoju stidnice i otvora rodnice (introitus). I stijenke rodnice tijekom seksualne stimulacije proizvode tekućinu (transudat), a ženina rodnica se prirodno vlaži tijekom ciklusa sna. Neke žene luče veću količinu tekućine tijekom orgazma koja se još naziva i ženskim ejakulatom, ona je normalna i dio je seksualne reakcije žene. Kroz rodnicu istječe menstrualna tekućina, a tijekom poroda predstavlja dio porođajnog kanala.

  Za jačanje mišića u području rodnice (mišića zdjelične stijenke, diaphragma pelvis) preporučuje se izvoditi Kegelove vježbe.

  Jajnik ili ovarij je parni organ, spolna žijezda, koja je dio ženskog spolnog sustava. Smješten je u maloj zdjelici u prostoru koji se naziva lat. fossa ovarica, a nalazi se ispred unutarnje i iza vanjske bočne arterije (lat. a. iliaca interna et externa). Jajnici su ovalnog oblika, veličine ovećeg badema u odrasle žene. Uloga im je: oogeneza i lučenje spolnih hormona.

  Jajovod (lat. tuba uterina) je cijevasti parni organ ženskog spolnog sustava koji se jednim krajem otvara u maternicu, a drugim u trbušnu šupljinu u blizini jajnika (nije izravno spojen na jajnik). Jajovodi su žena dugi 7 - 14 cm. Uloga jajovoda je komunikacija između maternice i jajnika. U njemu dolazi do oplodnje (spajanja spermija sa jajnom stanicom).


  Spolni nagon
  Potreba za seksualnim odnosom nalazi se visoko na ljestvici potreba ljudskog organizma, neki ju stavljaju odmah iza primarnih potreba (poslije potrebe za hranom, pićem i defekacijom). A spolni nagon, iako je jedan od urođenih nagona, ipak nije puki primitivni poriv, jer je u bliskoj vezi s našim emocijama i psihičkim životom. Premalo spolnih odnosa naš život čine nepotpunim kao što i pretjerana potreba za spolnim odnosima (poput ovisnosti) može ukazivati na neki od psihičkih poremećaja. Vrlo je važno pronaći ravnotežu spolnih odnosa među partnerima za skladan život, a njihov broj može biti izrazito kolebljiv, ponekad izrazitiji, a povremeno slabiji.

  Poremećaj hiperseksualnosti kod žena naziva se nimfomanija, a kod muškaraca satirijaza.

  Umjerena spolna aktivnost blago potiče stvaranje testosterona, a česti spolni odnosi udvostručuju njegovo izlučivanje. Prostata izlučuje izravno u krv hormonsku tvar koja u testisu potiče izlučivanje muških spolnih hormona, povećavajući spolni nagon. Za vrijeme snošaja u tijelu se pojačano izlučuje feniletilamin koji potiče nadbubrežne žlijezde na izlučivanje adrenalina, noradrenalina i dopamina. Ti hormoni već na samom početku spolnog odnosa uzrokuju tjelesne promjene u mišićima, srcu, krvim žilama i dišnom sustavu. Kod žena nadbubrežne žlijezde i jajnici također stvaraju i androgene hormone, a žene koje imaju više testosterona lakše doživljavaju orgazam, a i orgazam je za vrijeme ovulacije intenzivniji. Zbog povratnog odgovora između hormonskog i živčanog sustava, za vrijeme velikih spolnih uzbuđenja iz jajnika se može izvanredno osloboditi jajašce i započeti ovulacija (stoga kalendar plodnih dana kao metoda kontracepcije može postati nepouzdan).

  Predigra je vrlo važna u spolnom odnosu i bez dobre predigre, tijelo i spolni organi ne stignu se pripremiti za sam snošaj. Životinje prije parenja imaju pripremni obred, ljubavni ples. Iz fizioloških razloga i ljudski rod treba predigru, muški spolni organ (penis) se treba ukrutiti (erekcija), a žensko tijelo pripremiti za njegovo prodiranje u rodnicu, jer u suprotnom, snošaj za ženu može biti neugodan ili čak i vrlo bolan. Predigra obično započinje grljenjem koje inače potiče osjećaj bliskosti i želju da se priljubimo uz osobu koju grlimo, dalje obično slijedi poljubac, kojeg neki narodi poput Eskima ne poznaju, ali se zato trljaju nosevima. Grljenje i ljubljenje nadopunjavaju se maženjem.

  Izvor: wikipedia.org

 2. #2
  Početnik Avatar od korisnika Originator
  Datum registracije
  23-07-11
  Poruka
  24
  Liked
  4 times

  Re: Škola sexa

  Orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja, seksualni klimaks. Orgazam je s fiziologijskog motrišta bezuvjetni refleksni događaj, kojim upravljaju središta u kralješničnoj moždini (najviše od dvanaestog prsnog do drugog slabinskog odsječka). Već za vrijeme predigre uzbudi se cijeli živčani sustav, hormoni koje nadbubrežne žlijezde dodaju u krv poput adrenalina uzrokuju podrhtavanje svih mišića, ubrzava se bilo, produbljuje i zastaje dah, suši se grlo, pojačano izlučuju znojnice, šire zjenice, smjenjuje rumenilo i bljedilo, a povećano izlučivanje adrenalina povećava količinu šećera u krvi, što pri smanjenoj razini inzulina u krvi može voditi blagoj vrtoglavici kod strastvenih ljubavnika. A pod utjecajem spolnih hormona (testosterona i estrogena) za vrijeme spolnog uzbuđenja u cijelom tijelu nastaju tjelesne reakcije i promjene živčane i mišićne napetosti, a krv pojačano ulazi u sva tkiva i organe, a osobito u spolne (vazomotorička kongestija) što potiče nabreknuće muškog spolnog organa i ženinog klitorisa. Na vrhuncu uzbuđenja dolazi do orgazma koji je eksplozivno pražnjenje živčane i mišićne napetosti uz najsilovitiji osjećaj užitka koji čovjek uopće može doživjeti.

  Muški orgazam
  Kod muškarca se zbivaju dva neovisna, ali usklađena refleksa, kojima se ostvaruje pražnjenje i brizganje sjemena (sperme). Orgazmički refleks započinje mehaničkim podraživanjem osjetilnih receptora u glaviću i tijelu penisa, pa živčani impulsi dospijevaju do leđne moždine. U uzvratu simpatička vlakna potiču alfa adrenergične receptore glatkih mišića u spolnome sustavu, što uzrokuje kontrakcije, odnosno niz refleksnih mišićnih stezanja u spolnom sustavu, popraćenih osjećajem ugode. Pražnjenje sjemena nastaje refleksnim stezanjem glatkih mišića u stjenkama sjemenovoda, sjemenskih mjehurića i prostate. To stezanje potisne sjemenu tekućinu i spermije u stražnji dio mokraćne cijevi, koja iz mokraćnog mjehura prolazi kroz prostatu i nastavlja se u penis. Pri tome mišićni zapirač (sfinkter) zatvara ušće mokraćnog mjehura, kako sjeme ne bi dospjelo u mokraćni mjehur. Mišićna stezanja i pražnjenje sjemena podražuju brojne osjetne završetke u prostati i sjemenskim vodovima te nastaju podražaji koje neovisni živci provode u spolna središta kralješnične moždine. Samo je djelić sekunde dovoljan da iz kralješnične moždine krenu uzvratni poražaji koji ritmičkim stezanjem mišića u stijenci mokraćne cijevi i u mišićnoj pregradi zdjelična dna dovode do brizganja sjemena iz muškog spolnog organa ili ejakulacije.

  Orgazam je u pravilu kod muškaraca redovito spontani doživljaj i prosječno dostižu orgazam za dvije do četiri minute nakon početka podraživanja masturbacijom ili snošajem, a on je uvijek udružen s ejakulacijom. Za vrijeme predigre muškarac se brže uzbudi, ubrzava pokrete tijekom penetracije, a nakon orgazma uzbuđenost u pravilu brzo nestaje, krv se brzo povlači iz spolnih organa. Nakon orgazma muškarci na neko vrijeme koje individualno traje od nekoliko minuta, do nekoliko sati pa čak i nekoliko dana, gube zanimanje za bilo kakvu seksualnu aktivnost i ono što u pravilu najviše žele nakon orgazma je dobar san s obzirom da se mišićje i krvne žile moraju nekoliko sati odmarati da bi se njihova snaga oporavila.

  Dugotrajne erekcije bez završene ejakulacije i orgazma kao i suzdržavanje od snošaja uzrokuju distrofične promjene spolnih organa, produženo uzbuđenje živčanih središta uz funkcijsko slabljenje i gašenje spolnih uvjetnih refleksa. Stalno odgađanje prirodnog refleksnog puta, samokontroliranje uzbuđenja te odgađanje orgazma i ejakulacije, pa i pri prekinutom snošaju (coitus interruptus) ometa mehanizme spolnih organa, nepotpuno se steže i prazni krv iz erektilnih tvorbi (zastojna hiperemija), refleks uzbuđenja ne dostiže maksimum, pa središta za erekciju i ejakulaciju s vremenom popuste, često uz upalne promjene u prostati.

  Ženski orgazam
  Orgazam je kod žene zamršenije zbivanje jer se udružuju fiziologijske različitosti, psihološki utjecaji, pa i vrijednosni sustavi, koji ponekad sputavaju prirodno uzbuđivanje spolnosti žene. Ukoliko nema prepreka i zatomljivanja orgazma žena ga u pravilu može doživjeti već za dvije minute stimulacije (masturbacijom ili snošajem), a mnoge ga doživljavaju i brže. Rijetke su žene koje orgazam mogu doživjeti samo erotskim maštanjima, ali mnoge uz erotska maštanja udružuju ritmičke pokrete bedara, te stezanjem i opuštanjem mišićja međice masiraju klitoris i tako dolaze do vrhunca. Većina žena može razmjerno lako doživjeti orgazam samo nježnim manuelnim ili oralnim podraživanjem spolovila i osobito klitorisa, bez snošaja s penetracijom, uz to često pridružuju maštanja o erotskim prizorima.

  Podražaji kod žena potječu od receptora na ušću vagine i posebno u erektilnim tijelima: klitorisu i gomoljastom tijelu (bulbus vestibuli), što pod malim usnama okružuje predvorje vagine. Potom živčani impulsi kao i kod muškaraca odlaze u središta kralješnične moždine, koja su uzlaznim putevima spojena sa središtima u mozgu, s tim da se orgazmičkim podražajima pridružuju i živčani impulsi nastali podraživanjem dojki, a potiče ih i duboki pritisak na zdjelične organe i živce utrobe. Kod žena je orgazam istovjetan drugoj fazi muškarčeva orgazma (ejakulaciji). Podražaji u jednom trenutku uzbuđenja uzrokuju ritmička stezanja mišića rodnice, mišića u okolici, te u dnu male zdjelice, pa nastaje svjesni doživljaj užitka, odnosno orgazam, koji počinje osjećajem trenutačne malaksalosti, pražnjenja i otvaranja, da bi se odmah nastavio manje ili više siloviti osjećaj užitka. Osim vaginalnih kontrakcija koje su na početku vrlo brze, a zatim se razmak između jedne i druge produljuje, na tijelu žene se pojavljuju i drugi znaci orgazma. Na prsima se može pojaviti rašireno crvenilo, bradavice se ukrućuju, areole postaju vidljivije, klitoris se povlači pod male usne, a nožni prsti ukrućuju se i okreću prema podlozi. Za razliku od muškaraca žena može snagom volje orgazam zatomiti ili prikriti ukoliko želi isključiti spolne odnose iz svog osjećajnog života, ako ga smatra porazom ili rasipanjem snage.

  Većina žena orgazam doživljava tek nakon dugotrajnog podraživanja pokretanjem za vrijeme snošaja, a najbolje je da sama otkrije položaj u kojem će najlakše doseći vrhunac. Nekima je ugodnije biti na muškarcu, jer tako se pretežno podražuje klitoris, neke doživljavaju orgazam samo ukoliko im muškarac dodatno podražuje dražicu, a neke žene orgazam postižu isključivo samozadovoljavanjem. Nažalost oko 10 % žena nije nikada doživjelo orgazam, a preko 40 % ga redovito glumi.

  Trenutak poslije orgazma
  Poslije doživljela orgazma slijedi zaključno razdoblje snošaja. Živčana i mišićna napetost popušta i opuštaju se unutarnji mišići, a ritmički trzaji spolovila postaju slabiji i kratkotrajniji. Disanje i ubrzani srčani rad se smiruju, prepunjenost krvlju i vlažnost tkiva i organa nestaju, koža poprima prirodnu boju, oči postaju svjetlije. Kod većine prevladava osjećaj potpunoga zadovoljstva i smirenosti, te potreba za odmorom. Nakon dugotrajnog spolnog odnosa osjete se žeđ i glad, često se pojavi nagon za mokrenjem. Mnogi brzo i lako utonu u san, a drugi ostaju budni, ali se osjećaju opušteno. Muškarci najčešće ne žele odmah nove spolne doticaje, dok se kod žene orgazam postupno gasi i često imaju još neko vrijeme potrebu za maženjem i nježnostima.

  Vrste orgazma:


  Istodobni orgazam
  Simultani orgazam, kada oba partnera dožive vrhunac zadovoljstva u istom trenutku, ugodan je doživljaj, ali ne i nužan za dobar spolni život. Iako se faze uzbuđenosti ne podudaraju, može se uskladiti orgazmička faza. Treba se prepustiti ritmu, ne uključujući previše mozak, nego tijelo i nagon. A jedna od mogućnosti je da muškarac najprije zadovolji partnericu podraživanjem klitorisa, dojki, međice i ostalih erogenih zona i stvori orgazmičku platfomu. Milovanje povećava stezanje žila u spolnim organima, što je osnova zadovoljstva, a što je stezanje snažnije, orgazam je intenzivniji, a i veća je mogućnost višestrukih i snažnih orgazama. Na taj način ženu se dovoljno uzbudi i pripremi, pa je istovremeni orgazam vrlo vjerojatan ili se partnericu dovede do prvog orgazma, a daljnji podražaji njoj u pravilu donose višestruki orgazam na čije se valove orgazma može nadovezati muškarac svojim vrhuncem.

  Višestruki orgazam
  Višestruki orgazam predstavlja sposobnost da se doživi više valova snažnog zadovoljstva za vrijeme jednog spolnog odnosa. Muškarac se mora jako kontrolirati kako ne bi odmah doživio orgazam i mora mnogo pažnje posvetiti ritmu partnerice, a i muškarci nakon orgazma trebaju pauzu za slijedeći orgazam. Žene za razliku od muškaraca u posebnim uvjetima koji uključuju snažnu uzbuđenost, emocije i posebne podražaje mogu doživjeti više odvojenih orgazama koji dovode žensko tijelo do potpune ekstaze. Nakon postignuća prvog orgazma za vrijeme odnosa, ne smije se dozvoliti potpuno opuštanje tijela i nakon što se nadraženo područje nakratko odmori, nastavlja se s podraživanjem uz stalni intimni kontakt.

  Produženi orgazam
  Muškarac mora zadržati veliku napetost kako bi partnericu nekoliko puta doveo na rub orgazma. Kontrolirano se treba opuštati, a najveći neprijatelj je brzina i strah od neuspjeha. Ovaj orgazam može se usporediti s "jahanjem na valu" i potrebno je dosta vježbe i samokontrole za dugotrajnije održavanje uzbuđenosti ispod samog vrhunca.

  Vaginalni orgazam
  Vaginalni orgazam nije previše lokaliziran, dubok je, širi se koncentrično i emotivno je mnogo snažniji. Za snažniji vaginalni orgazam preporučljivo je prethodno doživjeti klitoralni orgazam. Perivaginalna vlakna su veća od klitorisnih i nisu toliko osjetljiva, ali dugotrajnijim snošajem moguće je aktivirati točke koje su odgovorne za vaginalni orgazam. Primjerice stimulacija točke G (u donjem, unutarnjem dijelu rodnice iza stidne kosti, otprilike na trećinu puta prema maternici) , otvor mokraćne cijevi (koji se stimulira za vrijeme odnosa), perineuma (područje između vagine i anusa), prvi dio vagine (ukoliko je mišić čvrst) i dublji dijelovi rodnice. Žene mogu ojačati mišiće rodnice Kegelovim vježbama koje su prvenstveno namijenjene liječenju inkontinencije, ali njima se i mišići rodnice jačaju pripremajući ih na orgazmičke kontrakcije.

  Klitoralni orgazam
  Klitoris je najsnažnija ženska erogena zona bogata živčanim završecima i njegovim podraživanjem se ženu najbrže dovede do orgazma. Može ga se podraživati direktno prstima, penisom, jezikom, zatim indirektno milovanjem preko odjeće, tuširanjem, hidromasažom, raznim erotskim pomagalima, ili u snu, kao posljedica snova. Klitorisni orgazam je oštar, lokaliziran, površinski, ali vrlo snažan, jer su klitorisna živčana vlakna vrlo fina, a izazivaju istu reakciju kao i kod vaginalnog orgazma: ritmičke kontrakcije na ulazu u rodnicu. Poseban je doživljaj ukoliko pri oralnom zadovoljavanju, partner uz nadraživanje klitorisa jezikom, uvuče dva prsta u vaginu do prvih članaka prstiju, savine ih i dodiruje Točku G, neprestano izvodeći naizmjenične pokrete prstima.

  Analni orgazam
  Podražavanjem analnog otvora ili penetracijom prsta, penisa, jezika, ili seksualnog pomagala u analni otvor može dovesti do analnog orgazma, iako se rjeđe koristi, ali može dati dobre rezultate. Muškarci mogu preko rektalne masaže i stimulacije prostate doživjeti orgazam koji se razlikuje od onoga nastalog stimulacijom penisa. Ova vrsta stimulacije se uspoređuje s podraživanjem ženske G točke, a osobito je rasprostranjena među homoseksualcima.

  Orgazam u snu
  Snovima spavač ostvaruje ili nastoji ostvariti one želje koje sam sebi teško priznaje, takve težnje su duboko potisnute u svijest i oni se pokazuju tek kada oslabi kritički nadzor svijesti. Ponekad se te želje i misli ne mogu izreći niti u snovima pa podsvijest pribjegava alegorijama i simbolima. Budući da je spolni život jedan od najvažnijih dijelova svakodnevnice, razumljivo je da snovi imaju često i erotski sadržaj. Katkad je vjeran odraz spavačevih želja ili spolna želja prikrivena nekim simbolom. Tako se prema psihoanalitičaru Freudu na jasan ili prikriven, izopačen način dovodi do imaginarnog ispunjenja želja. Ponekad takav erotski san dovodi do orgazma, a kod muškaraca do erekcije i polucije. Snovi s erekcijom i izbacivanjem sjemena su sasvim prirodna pojava za muškarce svih dobi. Snovi kod žena aktiviraju moždane centre odgovorne za orgazam, smještene u talamusu, a posljedica su mini erekcije klitorisa i stezanje vagine. Ponekad upravo ovi erotski snovi otkrivaju djevojkama orgazam. Kod žena s vitalnim erosom već i samo erotska maštanja mogu aktivirati orgazmičke moždane centre.

  Izvor: wikipedia.org


  G točka
  G-točka je nazvana po njemačkom doktoru koji je otkrio ovu erogenu zonu, Ernestu Grafenbergu.

  Gdje se ona nalazi?
  G-točka je mala nakupina tkiva koja se nalazi u vagini, na gornjoj strani, otprilike 5 cm od vaginalnog otvora.

  Kako funkcionira?
  G-točka je direktno povezana sa dijelom mozga zaduženim za zadovoljstvo (orgazme). Dakle, kada nakon stimulacije dođe do orgazma, užitak je ogroman.
  Ova erogena zona može se osjetiti tek kada je Vaša partnerica seksualno uzbuđena. G-točka tada natekne i postane grublja na dodir od ostatka vagine.

  Kako ju stimulirati?
  G-točka reagira isključivo na pritisak, ne na dodir, tako da pozu treba pažljivo odabrati. Ovo je ujedno i razlog zašto mnoge žene teško pronalaze svoju G-točku.
  Većina žena preferira biti na muškarcu ili u sjedećoj pozi za vrijeme snošaja ako želi stimulirati G-točku.

  Izvor: edusex.org

 3. #3
  Početnik Avatar od korisnika Originator
  Datum registracije
  23-07-11
  Poruka
  24
  Liked
  4 times

  Re: Škola sexa

  Ženski spolni hormoni


  Funkcije ženskih spolnih hormona

  Osim što u njima dozrijevaju spolne stanice, ovariji imaju i ulogu stvaranja i lučenja ženskih spolnih hormona. Dvije su glavne vrste ženskih spolnih hormona: estrogen i progesteron. Ženski spolni hormoni nastaju u jajnicima, a razgrađuju se uglavnom u jetri.

  Fiziološki učinci estrogena

  Estrogen je bitan za razvoj većeg djela reproduktivnog aparata žene, kao i za njegovo održavanje tijekom života.


  • endometrij - estrogeni stimuliraju ponovni rast i obnavljanje sluznice maternice nakon menstrualnog krvarenja.
  • miometrij - estrogeni povećavaju masu mišićnog tkiva u maternici.
  • grlić maternice - pod djelovanjem estrogena, grlić luči veće količine vodenastog iscjetka.
  • dojke - estrogeni potiču rast izvodnih kanala mliječnih žlijezda.
  • kosti - estrogeni ubrzavaju sazrijevanje koštanog tkiva, učinkovitije čak i od testosterona. Stoga ženski kostur brže sazrijeva u odnosu na muški, pa žene ostaju niže od muškaraca. Osim toga estrogeni utječu na zadržavanje kalcija i fosfata u organizmu, što ima za posljedicu njihovo odlaganje u koštano tkivo.
  • voda i elektroliti - u većim količinama estrogeni uzrokuju zadržavanje natrija i vode u organizmu.


  Fiziološki učinci progesterona


  • endometrij - progesteron djeluje na već "pripremljenu" sluznicu na koju je djelovao estrogen tako da ona ima jače izraženu sekretornu funkciju.
  • grlić maternice - pod utjecajem progesterona sekret koji je bio vodenast i obilan postaje gust i oskudan.
  • miometrij - progesteron smanjuje čestoću pojavljivanja kontrakcija mišićnog sloja maternice. Stoga opravdano nosi nadimak - hormon ˝čuvar trudnoće˝.
  • dojke - potiče rast žljezdanog tkiva.
  • bubreg - progesteron potiče povećano izlučivanje natrija iz organizma.


  Utjecaj spolnih hormona na ovulaciju

  Ovarijski ciklus povezan je s lučenjem spolnih hormona iz jajnika (estrogena i progesterona), čije je lučenje regulirano hormonima iz hipofize -FSH (folikul stimulirajući hormon i LH (luteinizirajući hormon). Na vrhu hijerarhije izlučivanja hormona stoji jedan hormon iz hipotalamusa - Gn-RH, koji različito utječe na lučenje FSH i LH.

  Preovulatorna faza (period prije ovulacije)

  pod utjecajem FSH i LH, počinje sazrijevati jajna stanica. Utjecajem FSH i LH u krvi počinje rasti razina progesterona. U fazi menstrualnog ciklusa, prije ovulacije, dominantni gonadotropin je FSH, a dominantni spolni hormoni jesu estrogeni. Zbog dozrijevanja jajne stanice u folikulu i predominantne uloge estrogena ova se faza još naziva i folikularna ili estrogenska faza menstrualnog ciklusa. Koncentracije estrogena dosegnu svoj vrhunac oko 48 sati (oko 2 dana) prije ovulacije. Zanimljivo je kako povećanje estrogen tijekom cijele preovulatorne faze uzrokuje putem povratne sprege smanjivanje koncentracije FSH, dok istovremeno koncentracija LH stalno raste.

  Folikularna faza obično traje 14 dana, ali bilo kakva varijabilnost u trajanju menstrualnog ciklusa uzrokovana je promjenjivim trajanjem upravo folikularne faze.

  Folikularna faza počinje prvog dana krvarenja, dakle dok se ljušti endometrij, u jajniku već počinje dozrijevati novo jajašce.

  Proliferativna faza počinje obnavljanjem sluznice maternice i ona počinje tek nakon što završi menstruacija.

  Ovulatorna faza

  Ovulacija se događa 15. dana ciklusa kao odgovor na nagli porast LH 24 sata prije same ovulacije. Ovulacija se odnosi na proces izbacivanja jajne stanice, još u procesu dozrijevanja, iz Graafovog folikula u trbušnu šupljinu, odakle će dospjeti u jajovod gdje će jajna stanica biti oplođena. Mala cistična tvorba iz koje je izašlo jajašce prolazi promjene te se transformira u hormonski aktivnu strukturu tzv. žuto tijelo.
  Postovulatorna faza (faza poslije ovulacije) [uredi]

  nakon što je nastalo pod njegovim utjecajem, LH nastavlja podržavati postojanje žutog tijela. Glavni hormon kojeg izlučuje žuto tijelo jest progesteron. Iz istih razloga postovulatorna faza naziva se još i lutealna ili progesteronska faza. Koncentracija progesterona veće su u usporedbi s estrogenima tijekom cijelog ovulatornog ciklusa. Važno je znati da su koncentracije progesterona u plazmi 1000 puta veće od estrogena. Tijekom postovulatorne faze koncentracija LH počinje padati dok istovremeno bilježimo stalni rast FSH. Ako ne dođe do oplodnje jajašca, žuto tijelo ubrzo počinje propadati.

  Progesteron je povezan s povećanjem bazalne temperature za 0.2-0.5°C, što nastupa odmah nakon ovulacije i traje većim dijelom luteinske faze.


  Muški spolni hormoni

  Muški spolni hormoni nazivaju se androgeni, od grčke riječi andros, što znači muškarac. Testisi luče nekoliko muških spolnih hormona: testosteron, dihidrotestosteron i androstendion. Pod utjecajem ovih hormona razvijaju se sekundarne spolne karakteristike muškarca: kosmatost muškog tipa (brada i brkovi), razvijena muskulatura i kostur, šira ramena, dublji glas, povećava se debljina kože.

  Testosteron

  Testosteron je najvažniji muški spolni hormon. Stvara se u testisima čije izlučivanje nadzire žlijezda hipofiza i hipotalamus. U fetalnoj dobi potiče razvijanje muških spolnih organa i spuštanje testisa iz trbušne šupljine u mošnje. U pubertetu potiče rast spolnih organa; penis, testisi, skrotum se značajno povećavaju. Pod utjecajem testosterona javljaju se sekundarne spolne karakteristike. Rastu brada i brkovi, javlja se muški tip maljavosti, produbljuje se glas, potiče se rast i mišićavost.

  Testosteron dovodi do erekcije i ejakulacije, jača libido i potenciju, ali pod utjecajem testosterona javljaju se i psihičke promjene koje su karakteristične za muškarca. Utječe na raspoloženje i radnu sposobnost muškarca. Izlučivanje testosterona nadzire žlijezda hipofiza i hipotalamus-centar u mozgu.

  Izvor: wikipedia.org
  Zadnji Uredio Originator : 26-03-12 u 10:47

 4. #4
  666+999=zlo i naopako Avatar od korisnika fat_boy_slim
  Datum registracije
  24-09-05
  Lokacija
  za tastaturom
  Starost
  13
  Poruka
  38,453
  Liked
  21537 times

  Re: Škola sexa

  jesi ti moj klon?

  nikita789 likes this.
  downloading...

 5. #5
  Akademik Avatar od korisnika aroma
  Datum registracije
  05-01-11
  Poruka
  4,848
  Liked
  2876 times

  Re: Škola sexa

  Zenski orgazam nije zamrseno zbivanje.
  tataizosijeka likes this.
  la kukuracha

 6. #6
  dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Bulldog091
  Datum registracije
  27-11-07
  Lokacija
  SZ-HR
  Poruka
  2,967
  Liked
  959 times

  Re: Škola sexa

  Ok, svaka čast na teoriji, kad će ispit? Hoće li biti i prakse?

  Našoj mladunčadi će ovo dobro doći, samo šteta što su lijeni čitati
  ×little girl× likes this.

 7. #7
  30215 Avatar od korisnika pharaoh
  Datum registracije
  10-06-05
  Lokacija
  na putu da dođem na put
  Starost
  14
  Poruka
  7,919
  Liked
  225 times

  Re: Škola sexa

  Kazu mi da je ovaj popularni trend u porno filmovima, ATM (ass to mouth) zapravo dobiven sa ovih prostora, i to nesporazumom jednog ambicioznog redatatelja koji nije shvatio nas izraz " kad njoj dodje iz dupeta u glavu".

 8. #8
  prof. Foruma Avatar od korisnika vidiviše
  Datum registracije
  02-07-11
  Poruka
  1,156
  Liked
  37 times

  Re: Škola sexa

  Volio bih se upisati u prvi razred ove škole. Uz dobru učiteljicu naravno.

 9. #9
  dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Bulldog091
  Datum registracije
  27-11-07
  Lokacija
  SZ-HR
  Poruka
  2,967
  Liked
  959 times

  Re: Škola sexa

  samo trebaš biti pristojan, da ne bi bio vidimanje
  fat_boy_slim and Denolea like this.

 10. #10
  ona Avatar od korisnika Denolea
  Datum registracije
  02-12-11
  Lokacija
  ZG
  Poruka
  1,361
  Liked
  1017 times

  Re: Škola sexa

  lajkam ovu skolu
  kako se placaju satovi prakse?
  djir likes this.
  off i go.

Stranica 1 od 12 12345611 ... ZadnjeZadnje

Slične Diskusije

 1. Škola
  By korisnik62 in forum Školarci i Studenti
  Odgovora: 182
  Zadnja poruka: 26-03-10, 20:55
 2. Škola plesa
  By Oggy in forum Hobiji
  Odgovora: 9
  Zadnja poruka: 04-03-10, 15:46
 3. Škola 1.9 ili 8.9
  By Black-Knight in forum Školarci i Studenti
  Odgovora: 4
  Zadnja poruka: 28-08-08, 23:15
 4. Škola je bezveze
  By Iv@n@_15 in forum Školarci i Studenti
  Odgovora: 21
  Zadnja poruka: 24-06-08, 11:09
 5. Večernja Škola
  By PS2MASTER in forum Recycle Bin
  Odgovora: 20
  Zadnja poruka: 01-09-06, 14:47

Lajkaj nas na Facebooku