Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ljubav, Erotika, Sex
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ljubav, Erotika, Sex Raspravljate o temi Trudnoća kao razlog za vjenčanje? u Društvo forumu; Sigurno su se svi našli na ovakvom vjenčanju. Mlada u bijelom, mladoženja zbegecan i dotjeran, "konjska parada&...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-04-07, 10:30   #1 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,390
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Trudnoća kao razlog za vjenčanje?

Sigurno su se svi našli na ovakvom vjenčanju.

Mlada u bijelom, mladoženja zbegecan i dotjeran, "konjska parada" (mrzim tu pjesmu... ono... ta ra n ta na) zaljubljeno se gledaju, ona ide prema njemu (u Crkvi... eeee) laganim korakom drži ju otac...

Sve idealno... sve do jednog detalja, njen "djevičanski" trbuh joj je do zuba.

U zadnje vrijeme imam osjećaj da je sve veći broj brakova uzrokovan baš tim detaljom oplođenja jajčane stanice...
Kao da nikoga nije briga za ljubav, slaganje, poštovanje... kada se desi ovo, slijedi "ajmo Hrvati ženite se"

Kaj vi mislite? Da li je to licemjerstvo? Da li drugačije gledate na ta vjenčanja?

(I za cure: Koji vrag nose bijelu vjenčanicu? Simbolika je jača strana na tom vjenčanju... a ako već hoćeš tradiciju, onda se tradicionalno i ponašaj.)
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 10:42   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto
Re: Trudnoća kao razlog za vjenčanje?

...joj meni je sve to blesavo...nije ...ma i cijela ta pompa oko vjenčanja je meni glupa...nisam taj tip tradicionalan i ne palim se na takva klasična vjenčanja, a još manje ako je trudnica u pitanju...
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 10:43   #3 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,050
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ne mislim da je licemjerno. žena zatrudni i kukavički bi bilo da je tip ostavi, a pošto je brak (bilo crkveni, bilo svjetovni) još uvijek dominantna institucija obitelji, to je logičan potez.

možemo se jedino pitati bi li se vjenčali i da im se nije 'omaklo'...

a što nalaže tradicija? i koja? da samo djevice smiju nositi bijelu vjenčanicu?
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 10:47   #4 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 6,624
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Evo, meni i dečku se to SKORO zalomilo i vjerojatno bi se vjenčali. Ali sumnjam da bi to bilo neko big vjenčanje ili da bi ja imala neku bjelinu, baš zbog licemjerja. Neželim bijelu vjenčanicu i inače, a ne pod tim okolnostima. Hvala Bogu, skorog vjenčanja nema, a za poslije tko zna...
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 10:56   #5 (permalink)
Samo bahata...

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ne mislim da je licemjerno. žena zatrudni i kukavički bi bilo da je tip ostavi, a pošto je brak (bilo crkveni, bilo svjetovni) još uvijek dominantna institucija obitelji, to je logičan potez.

možemo se jedino pitati bi li se vjenčali i da im se nije 'omaklo'...

a što nalaže tradicija? i koja? da samo djevice smiju nositi bijelu vjenčanicu?
Mi ovdje ne pričamo o danu vjenčanja i godini dvije braka... nego o 40-50 godina zajedničkog života, svakodnevnice...

Nije pitanje da li je on kukavica ako ju ostavi ili ne ostavi... jao, kukavičluk je tu na zadnjem mjestu, puno prije bi se trebao pitati "da li s njom mogu provesti tolike godine života?"... a mislim da se i ne želiš ženiti da bi se razveo...zar ne? Znači cijeli svoj život bi stavio na "kušnju" (zaista ne znam kako da to drugačije nazovem) samo zato da ne ispadneš kukavica?! Onda si lud, a ne kukavica.

U biti to jest tradicija (bijelo-djevica... čista simbolika), ali ja ju volim malo opširnije tumačiti. Ne znam, ali da se meni to desi (trudnoća-brak) natandrcala bi na sebe crnu Vivien Westwood vjenčanicu ili crvenu s nekim ružama (čak i rozu- zbog bebača ) i ajmo.
Bijelo bi ostavila onim kvazi djevicama!
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 11:13   #6 (permalink)
evergreen

ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Mi ovdje ne pričamo o danu vjenčanja i godini dvije braka... nego o 40-50 godina zajedničkog života, svakodnevnice...

Nije pitanje da li je on kukavica ako ju ostavi ili ne ostavi... jao, kukavičluk je tu na zadnjem mjestu, puno prije bi se trebao pitati "da li s njom mogu provesti tolike godine života?"... a mislim da se i ne želiš ženiti da bi se razveo...zar ne? Znači cijeli svoj život bi stavio na "kušnju" (zaista ne znam kako da to drugačije nazovem) samo zato da ne ispadneš kukavica?! Onda si lud, a ne kukavica.
pa kukavičluk bi bio pitati se mogu li provesti život s njom.. i kretenski i sebično bilo bi propitkivati svoj komfor u braku u takvom momentu, osim da je situacija skroz ekstremna. a tko uopće ulazi u brak, smatrajući da će trajati godinu-dvije?

ajd, ako su 'složni' kao pas i mačka i ako zajednički ustvrde da nema smisla započinjati nešto šta će propasti, onda dobro. dogovori se alimentacija, tko ima klince koji vikend i bok.
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 11:27   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,919
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Meni trudnoća ne bi mogla biti razlog za vjenčanje s osobom s kojom ne želim provesti cijeli život. Nisam veliki vjernik, niti tradicionalan tip i ne držim do braka pa ako bih se našla u situaciji da sam trudna, želim roditi dijete,a ne želim s ocem djeteta brak, ne bih to smatrala katastrofom. Poželjno je da otac sudjeluje u odgoju djeteta, ali to ne znači da mora živjeti samnom i biti samnom u braku.
Samim time, glupo mi je "vjenčanje zbog trudnoće". Naravno, drukčija je situacija ako je on prava osoba za mene pa trudnoća malo ubrza stvar.
Neke žene, ipak u braku vide sigurnost i misle da nisu u stanju sve napraviti same.
Što se tiče boje vjenčanice, mislim da se ta simbolika malo izdeformirala i proširila iz bijelo=nevinost u bijelo=vjenčanje. Teoretski, licemjerno mi je vjenčati se u Crkvi trudna. Glupo je držati do jedne tradicije poput vjenčanja u Crkvi , a s druge strane ne poštivati njezine zakone. Međutim, pšoštivati crkvena pravila značilo bi i sačuvati nevinost do braka, a to je jako rijetka situacija, pogotovo na muškoj strani. Jesu li onda svi koji se vjenčaju, a sexali su se prije braka licemjerni? Je li sex prije braka kiterij za izopćenje iz crkvene zajednice? Je li tako veliki grijeh spavati s čovjekom (uzmimo da je jedini) prije braka, umjesto poslije da nas to čini nedostojnima nositi bijelu boju. Zašto taakvo pravilo ne postoji za muškarce?
Ja se neću vjenčati u crkvi i paradirati u bjelini zato što sam kiksala otprilike sedam od deset zapovijedi, ali ako je trudnoća jedini "grijeh" (????) maladenaca ja im opraštam bijelu vjenčanicu, a nadam se da ni Bogu to nije tako bitno
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 11:44   #8 (permalink)
Samo bahata...

Dobro, nisam baš sad htjela da ulazimo u rasprave što je licemjerno za Crkvu, a što nije. Svi su grešnici. Pa čak ni svećenik ne bi po tom stavu i gledanju na situaciju mogao držati misu jer je grešnik. I jer je kiksao barem u tri od deset... ajde tu odredi neku granicu. Ne želim o tome ni pomišljati ni diskutirati.

Više me ta simbolika oko vjenčanice zanimala kad sam vas pitala (cure!!!) zašto je ona toliko bitna i zašto baš mora biti bijela (zašto nije zelena? u stilu "daj mi nade")?! Čemu? Jer je vjenčanica bijela...hmmm...tradicija... koja tradicija? Ona koje se ne pridržavaš..aha dobro.

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
pa kukavičluk bi bio pitati se mogu li provesti život s njom.. i kretenski i sebično bilo bi propitkivati svoj komfor u braku u takvom momentu, osim da je situacija skroz ekstremna. a tko uopće ulazi u brak, smatrajući da će trajati godinu-dvije?
Mislim da opasno brkaš kukavičluk i realnost. Nije to komfor, to je jednostavno realno i "ne nosim ružičasto-ljubičaste"- naočale razmišljanje.

S curom si tri-četiri mjeseca, ona zatrudni i šta??? Ajmo se ženiti da ja ne ispadnem kukavica. A s bivšom si bio dvije-tri godine i nisi ju htio ženiti jer si se osjećao "premlad" "nezreo" "nespreman".... Kužiš razliku?
Nije to nikakava ekstremna situacija, nego je to situacija koja se jako lako može desiti i zbog koje ih dosta ulazi u brak. I još mi je fascinantnije kad se odljube i onda počnu svađe ili se krene s razmišljanjem da će djete spasiti situaciju i pomiriti sve razlike. Aha.

Zadnji Uredio teica : 01-04-07 u 11:51.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 11:55   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,919
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

ako raspravljamo šta je licemjerno zam mladenku, onda možemo anaiizirati i drugu stranu. Rekla sam ti za boju da meni bijela ne znači djevičanstvo, nego vjenčanje. Ako uđem u dućan vjenčanicama, ne vidim ni zelenu, ni plavu. Nije mi boja presudna i ne, ne pridržavam se tradicije, ali pitala si za mišljenje, a nisi precizirala da tražiš mišljenje tradicionalista
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 11:58   #10 (permalink)
evergreen

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
S curom si tri-četiri mjeseca, ona zatrudni i šta??? Ajmo se ženiti da ja ne ispadnem kukavica. A s bivšom si bio dvije-tri godine i nisi ju htio ženiti jer si se osjećao "premlad" "nezreo" "nespreman".... Kužiš razliku?
Nije to nikakava ekstremna situacija, nego je to situacija koja se jako lako može desiti i zbog koje ih dosta ulazi u brak. I još mi je fascinantnije kad se odljube i onda počnu svađe ili se krene s razmišljanjem da će djete spasiti situaciju i pomiriti sve razlike. Aha.
konzervativan nisam, pa tako ni po ovom pitanju. vjenčanje ne mora biti nužnost. najbitnije je ne usrati se i prihvatiti odgovornost oko podizanja djeteta na jedan ili drugi način.

ne, pod 'ekstremnom situacijom' sam mislio na krajnje neslaganje partnera.. u tom slučaju, vjenčanje je suludo. pogotovo pod izlikom da je to samo zbog djeteta jer djeca u lošem braku najviše ispaštaju.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kao, razlog, trudnoca, vjencanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 2 (1 članova i 1 gosta)
ivan 26
Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114