Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Alergija ili nešto dugo?

Raspravljate o temi Alergija ili nešto dugo? u Medicina forumu, dio Zdravlje foruma; Imam 30.g. Već više od 10 godina mislim da patim od alergije na vodu. Alergijska reakcija ne manifestira se pojavom ...

Starter
    Datum registracije
    04-08-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Cool Alergija ili nešto dugo?

Imam 30.g. Već više od 10 godina mislim da patim od alergije na vodu. Alergijska reakcija ne manifestira se pojavom urtikarije, nego prilično jakim svrbežom nakon tuširanja, koji nije uvijek istog intenziteta. Koristio sam različite tekuće i tvrde sapune, no reakcija je uvijek ista. Dovoljno je da se tuširam samo vodom, bez sapuna. Katkad se svrbež javlja i prilikom znojenja. Simptomi nenormalnog svrbeža javljaju se uvijek u istom periodu poslije ljeta, često kad je velika vlažnost u zraku i traju mjesec dana svake godine. Da li netko ima sličnih problema i da li možda zna koji bi recept pomogao???

Rista Metalista Chuck Norris Champion Avatar od korisnika Radanus
    Datum registracije
    11-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    3,380
    Liked
    55 times

Re: Alergija ili nešto dugo?

Jel se uz svrbez javlja kakvo crvenilo ili osip?

Jesi bio kod dermatologa u tih 10 godina? Jel mazes to sa cime?

Prvi put cujem da bi netko mogao biti alergican na vodu
    A guy realizing how much he cares for a girl that's in his life

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,198
    Liked
    1188 times

tko zna...mozda je alergican na neke sastojek u vodi, npr. kamenac ako zivi u dijelu hrvatske gdje je voda tvrdja?

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Rista Metalista Chuck Norris Champion Avatar od korisnika Radanus
    Datum registracije
    11-08-07
    Starost
    24
    Poruka
    3,380
    Liked
    55 times

Sad sam bas malo svrljo na netu i naletio na ovaj bizaran slucaj alergije na vodu...

Mlada je Britanka nedugo nakon poroda iskusila muke alergije kakvu je teško i zamisliti – alergije na vodu. Već kapljica vode na njenoj koži stvara opekotine kao od vrućeg ulja, zbog čega se tušira jednom tjedno!

Gotovo sve tekućine, od onih fizioloških do svakodnevnih napitaka, predmet su muke za 21-godišnju Michaelu Dutton.

Nakon što je 2005. rodila sina, dijagnosticirano joj je stanje poznato kao akvagenska urtikraija, odnosno alergija na vodu!

U bilo kakvom kontaktu s tekućinama Michaela dobiva osip, pa i plikove, zbog čega njeno tuširanje smije trajati u prosjeku 10 sekundi, a napitke poput čaja, kave pa i sokova mora izbjegavati ako ne želi bolne čireve u grlu.

Začudo, jedino što tolerira je dijetalna kola. Život u grču nastavlja se kroz strah od kišnih kapi, pa čak i znoja i suza vlastitog djeteta koji joj mogu prouzročiti svrbljiv osip.

"Bol je nepodnošljiva, prožeta vrućinom – poželim obrijati glavu samo da bih se rashladila", objašnjava Michaela, kojoj su doktori rekli da je njenom stanju doprinijela neravnoteža hormona nakon poroda.

U svijetu je do sada zabilježeno između 30 i 40 ovakvih slučajeva otkad je stanje prvi put opisano 1964. godine.

Što 'okida' reakciju još nije poznato, ali vjeruje se da osip uzrokuje navala kemikalija, histamina, u dodiru kože s 'alergenom'.

Ovo je mislim stvarno najgori oblik alergije. Uzas...

A mislio sam da ja imam problema s kozom
    A guy realizing how much he cares for a girl that's in his life

Starter
    Datum registracije
    04-08-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Radanus Pogledaj Poruke
    Jel se uz svrbez javlja kakvo crvenilo ili osip?

Jesi bio kod dermatologa u tih 10 godina? Jel mazes to sa cime?

Prvi put cujem da bi netko mogao biti alergican na vodu
    bio sam, nije nikakva alergija, možda je riječ o neurogenoj ili vaskularnoj reakciji (znoj), koja nije alergijskog tipa nego je posrijedi oslobađanje acetilholina na okrajinama živaca. Za takva stanja ne postoji uzročna nego samo simptomatska terapija. Preporučuje se Pruriced krema.
    Zanimljivo je da puno ljudi pati od istih simptoma i to jednom godišnje poslije ljeta, znači kad se sloj kože stare skida pa uslijed guljenja i tuširanja pogotovo u vrućoj vodi dolazi do sušenja kože i njene preosjetljivosti...
    ne znam niti sam više što ću, probat ću s kremom i jačanja imuniteta matičnom mlijeći pa možda pomogne...
    razlog zbog kojeg sam ovdje kao i na sto drugih portala je taj da se ljudi koji pate od sličnih problema mogu pronaći najbolji lijek...pozdrav

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Ja imam nešto tako, koži ti fali vlažnosti, zato svrbi.

Lajkaj nas na Facebooku